Apskati Valmieru no Gaujas

Ir zināms, ka vienu un to objektu lietu iespējams aplūkot no dažādiem skatu punktiem. Gluži tāpat var iepazīties ar pilsētu - viens priekšroku dod pastaigai, cits labprāt izmanto velomaršrutus, bet nevar piemirst Valmieras „galveno ielu” – upi Gauju. Tās unikālais novietojums, dalot pilsētu divās daļās, ir apskates cienīgs. Turklāt šobrīd, kad aktīvā atpūta ir lielā cieņā un vasarai cienīgs laiks mūs lutina, jāatgādina par iespēju veldzēties pie ūdeņiem, baudīt dabu un iepazīties ar īstu Vidzemes pilsētu – Valmieru.

Izmantojot gan savus privātos ūdens transportlīdzekļus, gan apkārtējo atpūtas bāzu piedāvājumā esošos (laivas, kanoe laivas, kaijakus vai plostus lielākām kompānijām), iespējams izbaudīt vienas upes dažādās garšas – neskarto dabu, rāmo tecējumu, kas vietām mijas ar krācēm, mežus un putnu skaņas.

Tuvojoties Valmierai aktīvā tūrisma cienītājus pārsteigs Stāvo krastu valdzinājums pie Daliņa stadiona, asākas izjūtas krācītēs, atpūta vērojot Valmieras vecpilsētas daļu un Pārgauju. attālinoties no Valmieras – skatāmi klinšu atsegumi un alu mistika.

Šobrīd izstrādāti vairāki maršruti, vadoties pēc laivotāju vēlmēm, izturības un iespējām. Populārākie no tiem: Strenči-Valmiera ( 22km), Oliņas – Valmiera (40km), Vireši – Valmiera (130km); Valmiera- Caunītes (34km), Valmiera – Cēsis (50km), Valmiera- Sigulda (88km).

Iznomāt laivas, uzrīkot pikniku, atstājot laivu speciālā piestātnē, iespējams gan kempingā „Jaunarāji” (Brenguļu pagasts), gan Daliņu pludmalē pavisam netālu no pilsētas robežas (1km). Arī atpūtas bāze Baiļi (Kauguru pagasts) viesu nams Gaujaspriedes (Kauguru pagasts) un viesu māja Straupnieki ( Kocēnu pagasts) piedāvā šādu iespēju. Visas laivotājiem draudzīgās vietas ir netālu no Valmieras pilsētas.

Jāpiebilst, ka projekta „Vecpilsētas ainava pie Gaujas – Valmieras vēsturiskā centra revitalizācija” ietvaros Valmieras vecpilsētā, Gaujas krastā pie ēkas Pilskalna ielā 2 tiks ierīkota laivu piestātne. Gaujas šķērsotājiem tā būs iespēja piestāt pašā pilsētas sirdī, iemalkot tēju, atpūsties, apskatīt Valmieras pilsētu, lai pēc tam atkal ļautos upes valdzinājumam.

Papildus informācija: http://www.valmiera.lv/ -> Tūrisms.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61173105sec.