Sportiskākajā Baltijas mediju regatē uzvar Cosmopolitan komanda

Jūlija pēdējā dienā Pāvilostu satricināja līdz šim sportiskākā Baltijas mediju regate "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu", kurā mediju komandām nācās sacensties burāšanas, airēšanas, jahtas takelēšanas, mezglu siešanas disciplīnās, kā arī mēģināt rast atbildes uz visai sarežģītiem jautājumiem par navigāciju, meteoroloģiju. Visu disciplīnu kopvērtējumā, sekotājus apsteidzot tikai par vienu punktu, uzvaru izcīnīja Cosmopolitan komanda.

Mediju komandas Baltijas jūra pie Pāvilostas sagaidīja ar stipru vēju un augstiem viļņiem. Šie apstākļi tās pašas dienas rītā lika atcelt startus Mikro klases burātājiem, kuri no piektdienas līdz svētdienai Pāvilostā cīnījās par Latvijas čempionu tituliem, kā arī nobiedēja nevienu vien mediju komandu, kuras pēc prognožu un laika ziņu izpētes nobijās un nolēma no došanās uz Pāvilostu atteikties. Ņemot vērā apstākļus, mediju regates organizatori un tiesneši nolēma visas jūrā paredzētās disciplīnas pārcelt uz Sakas upi, lai arī par mediju komandu drošību visas regates laiku rūpējās Jūras spēku Krasta apsardzes dienests, kas Pāvilostā bija ieradies pilnā ekipējumā. Pateicoties šīm izmaiņām, sacensību norisei, kuru ļoti izsmeļoši komentēja Radio Life raidījuma "Kapteiņu stunda" vadītājs Valdis Cibuls, pilnībā varēja sekot līdzi visi Pāvilostas iedzīvotāji un viesi.

Pēc īsas teorijas apgūšanas visām mediju komandām bija jāizlozē jahtas un jahtu kapteiņu pavadībā jāsastājas uz starta pavisam īstās burāšanas sacensībās, kurās tika ievērota pilna starta procedūra un kapteiņi gluži kā burāšanas čempionāta braucienos veica dažādas taktiskas darbības, lai izcīnītu labāku vietu startā un pie distances markām, kā arī finišētu pēc iespējas augstākā pozīcijā. Kopumā mediju komandām tika doti trīs starti un katrā no braucieniem uzvaru izcīnīja cita komanda – pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja TVNET komanda ar jahtu Anna Gauthier, otrajā braucienā uzvaru ar jahtu Flame savā kontā ieguva Kas Jauns komanda un trešajā – Star FM komanda ar jahtu Tike. Trīs braucienu summā par burāšanas disciplīnas uzvarētājiem kļuva Kas Jauns komanda ar jahtu Flame, kas nākamajā dienā atnesa savai burātāju komandai Latvijas čempionu titulu burāšanā ar Mikro klases jahtām.

Nākamais piedzīvojums mediju komandām bija stafete ar Jūraslaivas.lv SitOnTop kajakiem. Tajā komandām reizē bija jāstartē no Pāvilosta Marina jahtkluba slipa, jāveic īsa distance Sakas upē un jāatgriežas uz slipa, lai nodotu gan laivu gan glābšanas vesti nākamajam komandas biedram. Kā jau tika paredzēts, sevišķi intriģējošs bija starts, kurā visas komandas vienlaicīgi centās no sešus metrus platā slipa izbraukt Sakas upē. Šajā stafetē savā starpā ļoti sīvi cīnījās Cosmopolitan un Privātā Dzīve komandas, faktiski tikai pēdējā aplī Privātā Dzīve izvirzījās vadībā un finišēja kā uzvarētāji.

Burāšana nav iedomājama bez jahtas sagatavošanas, ar to nācās iepazīties arī mediju komandām. Pēc instruktāžas tām nācās pēc iespējas ātrāk pacelt buru TopCat katamarānam un ietērpt divus komandas biedrus glābšanas un trapečvestēs. Šo uzdevumu visātrāk veica Cosmopolitan komanda.

Vēlāk komandas tika aicinātas uz Red Bull telti kurā komandām bija jāsasien četri mezgli, un jāpierāda savas zināšanas navigācijā un meteoroloģijā. Pirms mediju regates atklāšanas burātājiem, apskatot sagatavotos uzdevumus, radās lielas šaubas vai mediju komandas spēs atbildēt uz tik grūtiem jautājumiem, taču mediju komandas pārsteidzoši labi tika galā ar tiem, kopvērtējumam pievienojot tikai dažus soda punktus par nepareizām atbildēm.

Apkopojot visu disciplīnu un uzdevumu rezultātus, par Baltijas mediju regates "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu" uzvarētāju tika atzīta Cosmopolitan komanda, kura, ievērojot visas burātāju tradīcijas, tika iemesta ūdenī. Otro vietu, zaudējot tikai par vienu punktu, izcīnīja Kas Jauns komanda. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Rīgas Viļņi komanda.

Baltijas mediju regati "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu" sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģiona administrāciju, projekta "Kurzemes reģiona ostu attīstība" ietvaros, kura ieviešanai saņemts atbalsts no Norvēģijas, kā arī atbalstītājiem Red Bull un Užavas Alus organizēja Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas Mikro klases jahtu asociācija, Jūraslaivas.lv, Pāvilosta Marina un sabiedrisko attiecību aģentūra GA's.

Papildus informāciju iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60123396sec.