Jaunie burātāji veiksmīgi finišējuši Rīgas meistarsacīkstēs

No 04.-05.09.2010 projekta "Young Sailors" dalībnieki startēja Rīgas atklātajās 2010. gada jaunatnes meistarsacīkstēs burāšanā Rīgas jūras līča ūdeņos.

04.09.2010 Rīgas jūras līča ūdeņos startēja Rīgas atklātās 2010.gada jaunatnes meistarsacīkstes burāšanā, kurās piedalījās arī „Young Sailors” jaunie sportisti no Latvijas un Igaunijas. Pirmajā sacensību dienā burātājus pavadīja auksts un lietains laiks, kas pusdienlaikā nedaudz noskaidrojās. Pirmajos divos braucienos vēja praktiski nebija, jūrā bija krasta straume no dienvidiem un tas radīja grūtības ikvienam no jaunajiem sportistiem. Sacensību pirmajā dienā līderi mainījās pēc katra starta, kur otrajā un trešajā startā vadībā izvirzījās arī “Young Sailors” sportistes Marta Rause un Helēna Rause. Pēc spraigās un nogurdinošās pirmās sacensību dienas, sportisti ar jauniem spēkiem turpināja sacensības otrajā dienā, kad laika apstākļi nedaudz uzlabojās un ik pa laikam uzspīdēja saule.

Kopumā abās sacensību dienās tika veikti seši braucieni. Sacensībās no “Young Sailors” burātājiem labi sevi parādīja Igaunijas sportisti gan “Optimist”, gan “Laser 4.7” jahtu klasēs. Kopvērtējumā “Laser 4.7” jahtu klasē uzvaru izcīnīja jaunie burātāji no Sāremā salas, kur 1.vietu ieguva Henri Lepnik un 2.vietu – Rimo Timm. Labākās meitenes “Optimist” jahtu klasē bija JK “Auda” un LLKA sportistes Marta Rause (1.vieta) un Helēna Rause (3.vieta), taču labākais Pērnavas jaunais burātājs Taavi-Valter Taveter kopvērtējumā ierindojās 4.vietā.

Savukārt jau šajā nedēļas nogalē, no 10. līdz 12.septembrim, jaunie burātāji piedalīsies “Pärnu Autumn Regatta” (“Pērnavas rudens regatē”), kas ir 4.burāšanas pasākums “Olympic Sailing Estonian Cup 2010” (“Olimpiskā burāšanas Igaunijas kausa 2010”) ietvaros. Regate paredzēta „Optimist”, „Zoom8”, „Laser 4.7”, „Laser Radial” un „470” jahtu klasēm.

Rīgas atklātās 2010.gada jaunatnes meistarsacīkstes burāšanā organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde un tās apstiprināta galvenā tiesnešu kolēģija, tiešo sacensību rīkošanu veica JK „Auda”.

Projekts „Young sailors” ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projektu kopīgi īsteno biedrība "Latvijas LASER klases asociācija", biedrība „Latvijas burāšanas federācija”, Sāremā Jūras sporta asociācija un Pērnavas jahtklubs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.88452077sec.