Latvijā atklāta oficiālā peldsezona

2011.gada 15. maijā tika atklāta oficiālā peldsezona. Veselības inspekcija pēc pirmajām veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm apstiprina – peldēties atļauts visās 46 oficiālajās peldvietās. 

Ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu – no 15. maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūnija sākumā.

Inspekcijas speciālisti peldvietu ūdens kvalitāti pārbauda gan laboratoriski, respektīvi, pēc mikrobioloģiskajiem rādītājiem – fekālā piesārņojuma indikatoriem, zarnu nūjiņām (E.coli) un zarnu enterokokiem, gan vizuāli, novērtējot peldvietas vispārējo stāvokli. Īpašu uzmanību Inspekcijas vides speciālisti pievērš netipiskai ūdens krāsai, noturīgām putām, peldošiem un citiem atkritumiem ūdenī, naftas produktiem, zilaļģu vai zaļaļģu savairošanās procesam (ūdens „ziedēšanai”).

Peldvietu ūdens kvalitātes rādītājus pēc laboratorisko izmeklējumu saņemšanas novērtē speciālisti un sniedz slēdzienu par ūdens kvalitāti – peldēties atļauts, peldēties nav ieteicams vai arī peldēties aizliegts. Par izmeklējumu rezultātiem tiek informēts peldvietas īpašnieks, citas ieinteresētās institūcijas, kā arī sabiedrība – ar plašsaziņas līdzekļu un Inspekcijas mājaslapas starpniecību. 

Veselības inspekcija peldvietu monitoringā aicina piedalīties arī iedzīvotājus, savus novērojumus par peldvietas un peldūdens kvalitāti, fiksējot Inspekcijas mājaslapā ievietotajā anketā. Anketu skatīt šeit

Iedzīvotāju līdzdalība peldvietu ūdens monitoringā Inspekcija organizē ar mērķi aktualizēt diskusiju par peldūdens kvalitāti Latvijā, kā arī iegūt informāciju par iedzīvotāju novērojumiem peldvietās, kuras nav iekļautas oficiālo peldvietu sarakstā. 

Atšķirībā no iepriekšējā gada, šogad no oficiālo peldvietu saraksta svītrotas divas peldvietas – Juglas ezera peldvieta un Salacgrīvas Meleku līča peldvieta. Sarakstam pievienota arī viena jauna – Jelgavas Lielupes labā krasta peldvieta. Pilnu oficiālo peldvietu sarakstu un plašāku informāciju par peldūdens kvalitātes pārbaudēm skatīt šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7175262sec.