Lielākie slēpošanas kūrorti pasaulē - TOP 10 [1]

Pats vienkāršākais un loģiskākais slēpošanas nosacījums ir šāds - jo garākas slēpošanas trases, jo vairāk prieka. Kuri ir desmit lielākie slēpošanas kūrorti un reģioni pasaulē? Kūrortu lielumu iespējams izvērtēt pēc dažādiem kritērijiem - pēc pacēlāju skaita vai viesnīcu daudzuma, bet tieši slēpošanas trašu kopgarums ir noteicošais. Sarakstā apkopotie kūrorti nav labākie kūrorti pasaulē (kaut arī daudzi no tiem atrodami arī labāko slēpošanas reģionu sarakstā), bet gan lielākie - tie ir kūrorti, kurp dodoties, droši var zināt - tur trases nebūs par īsu.

1. Lielākais slēpošanas reģions pasaulē atrodas uz robežas starp Franciju un Šveici. Tas ir Les Portes du Soleil, kur slēpotājiem pieejamas slēpošanas trases 650 kilometru garumā.

2. Savojas Alpos Francijā atrodas trīs ielejas - Vallée des Belleville, Vallée de Méribel un Vallée de Courchevel. Kopā tur pieejami 600 kilometri slēpošanas trašu un 180 pacēlāji, kas uznes slēpotājus vairāk nekā 3200 metru augstumā virs jūras līmeņa. Ar šādiem rādītājiem Trīs ielejas jeb Les Trois Vallées ierindojušās otrajā vietā pasaulē. Pazīstamākās vietas šajā kūrortā ir Kurševela (Courchevel) un Meribela (Meribel).

3. Arī trešajā vietā ir Francijas kūrorts. Monblāna, Eiropas augstākā (4810 m) kalna pakājē atrodas Évasion Mont-Blanc. Tur kopumā pieejami 450 kilometri slēpošanas trašu.

4. Kaut arī liela daļa kūrorta atrodas Francijas teritorijā (Les Portes du Soleil), Davos-Kloster slēpošanas kūrorts ir lielākais visā Šveicē. Trašu kopgarums tur ir 427 kilometri un jāatceras, ka tieši šajā kūrortā ļoti bieži uzturas dažādas slavenības, kas piesaista arī tūristus un slēpotājus.  

5. Arī piektajā vietā ierindojies Šveices kūrorts - Les Quatre Vallées jeb Četras ielejas. Tur pieejami 410 kilometri slēpošanas trašu un 92 pacēlāji, kas nogādā slēpotājus kalnā. Šis kūrorts ļoti bieži tiek pieminēts pasaules labāko slēpošanas kūrortu vidū - lieluma, sniega segas un pacēlāju tīkla dēļ.

6. Viens no pazīstamākajiem slēpošanas kūrortiem visā pasaulē noteikti ir Sanktmorica. Papildus tam šveiciešu kūrorts ir ne tikai senākais slēpošanas kūrorts pasaulē, bet arī sestais lielākais - tur pieejamas slēpošanas trases 350 kilometru garumā. Mūsdienās Sanktmoricu, kur divas reizes norisinājušās pasaules ziemas olimpiskās spēles (1928. gadā un 1948. gadā), katru gadu apciemo vairāki tūkstoši tūristu.

7. Arī septītais kūrorts atrodas Šveicē - tas ir Matterhorn kūrorts, kas atrodas tieši pie tāda paša nosaukuma virsotnes. Tur pieejami 350 kilometru slēpošanas trašu.

8. Ar 310 kilometru garām trasēm un 64 pacēlājiem astotajā vietā ierindojas Lezerheide-Valbella slēpošanas kūrorts Šveicē.

9. Slēpošanas kūrorts L'Espace Killy pazīstams ar Val d'Isère un Tignes vārdiem - kurš slēpotājs gan par tiem nav dzirdējis? Kūrorts nosaukts par godu franču slēpotājam Jean-Claude Killy. Kūrortā pieejami 300 kilometri slēpošanas trašu.

10. Desmitajā vietā ierindojies austriešu kūrorts - tas ir Wilder Kaiser-Brixental kūrorts, kur trašu kopgarums ir 279 kilometri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kalniem.lv 11/29/2010 15:19 Viss par kalnu slēpošanu Latvijā - kalniem.lv


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


CelojumuBode.lv
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.96900702sec.