Neaizstājami produkti sievišķīgai ēdienkartei

Pavasarim tuvojoties, LIDO Uztura skolas vadītāja Alise Kindzule aicina sievietes rūpēties par savu pašsajūtu un skaistumu, iesakot ikdienas ēdienkartei produktus, kas ir īpaši nozīmīgi sievietes veselībai.

''Nereti sievietes ikdienas steigā un mājas rūpēs izvēlas gatavot un ēst produktus, kas garšo ģimenei, bet aizmirst padomāt par sev īpaši piemērotu, sievišķīgu ēdienkarti. Sievietes var būtiski uzlabot pašsajūtu, izvērtējot produktus, kas tiek lietoti ikdienas uzturā, tādējādi, rūpējoties par savu izskatu un veselību'', norāda A.Kindzule.

Bezpiedevu vai grieķu jogurts. Tas satur veselībai labvēlīgās probiotiskās baktērijas, kas aizsargā mūsu organismu un pats galvenais – uzlabo imunitāti. Labo baktēriju daudzumu sievietes organismā samazina antibiotiku un citu medikamentu lietošana, neveselīgs uzturs, kaitīgie paradumi, fizisko aktivitāšu trūkums, stress. Grieķu jogurts satur ne tikai divkāršu olbaltumvielu daudzumu, bet nelielu tauku un ogļhidrātu daudzumu. Salīdzinot ar saldinātajiem jogurtiem, tas palīdz uzturēt optimālu ķermeņa svaru.

Zivis (treknās jūras zivis – lasis, skumbrija). Zivis ir viens no produktiem, kas vismaz 2 – 3 reizes nedēļā sievietēm jāiekļauj ikdienas uzturā. Liela nozīme ir zivīs esošajām omega 3 taukskābēm, kas aizsargā no virknes saslimšanu, piemēram, sirds asinsvadu slimībām, paaugstināta asinsspiediena, depresijas, garastāvokļa svārstībām, locītavu sāpēm un citām saslimšanām, kas saistītas ar iekaisuma procesiem organismā. Tās uzlabo ne tikai mūsu izskatu un noskaņojumu, bet arī mūsu garīgo veselību, vairo prieku un labsajūtu.

Pākšaugi (pupas, pākšu pupiņas, zirņi). Pākšaugi ir ne tikai olbaltumvielu, vitamīnu un minerālvielu, bet arī šķiedrvielu avots. Tiem ir zema enerģētiskā vērtība un neliels tauku daudzums. Interesanti, ka pākšaugi palīdz normalizēt sievietes hormonālo līmeni, tādējādi samazinot pirmsmenstruālā sindroma un menopauzes radītos simptomus.

Pilngraudu produkti (auzu pārslas, griķi, bulgurs u.c.). To sastāvā esošās šķiedrvielas rada sāta sajūtu, samazina apetīti, tādējādi palīdzot kontrolēt svaru, saglabāt nemainīgu cukura līmeni un samazinot holesterīna daudzumu. Pilngraudu produktos esošās šķiedrvielas veicina zarnu darbību un saista ūdeni, tādējādi palīdzot izvadīt toksiskās vielas, palīdz cīņā pret žultsakmeņiem, sirds slimībām, aptaukošanos, diabētu.

Ogas (mellenes, dzērvenes, upenes, zemenes u.c.). Pašlaik ir pēdējais laiks iztukšot saldēto ogu krājumus. Antioksidanti, kas atrodas ogās, palīdz audiem un šūnām atjaunoties, uzlabojot vizuālo izskatu, acu, ādas, matu un nagu veselību. Ogas satur arī bagātīgu folskābes un C vitamīna daudzumu, kas sevišķi vajadzīgs sievietēm reproduktīvajā vecumā. Mellenēs ir viens no lielākajiem antioksidantu daudzumiem, tās uzlabo koncentrēšanās spējas, atmiņu un samazina ādas novecošanos.

Zaļie lapu dārzeņi. Tajos esošais K vitamīns uzlabo kaulu veselību, samazinot osteoporozes attīstības risku. Turklāt, zaļie lapu dārzeņi palīdz mūsu organismam vieglāk uzsūkt un izmantot sievietēm tik nepieciešamo dzelzi. Pavasarī nedrīkstam aizmirst par jaunajām redīsu lapiņām, tās palīdz sievietēm regulēt estrogēna līmeni, tādā veidā samazinot krūts vēža risku, uzlabojot garastāvokli un dzīves uztveri. Zaļie lapu dārzeņi, arī brokoļi ir labs C un A vitamīnu, šķiedrvielu, folskābes, kalcija, dzelzs un kālija avots. Interesanti, ka kālijs ir tā minerālviela, kas cīnās ar pārmērīgi uzņemtā sāls izraisītajām negatīvajām sekām cilvēka organismā.

LIDO Uztura skolas vadītāja novēl visām sievietēm sagaidīt pavasari ar priecīgu noskaņojumu un labu pašsajūtu, kuru dod pareizs un sievišķīgs uzturs.

Par AS LIDO

Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. AS LIDO struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro (LIDO Alus sēta, LIDO Dzirnavas, LIDO Vērmanītis, LIDO Ģertrūde, LIDO Krievu sēta, LIDO Spice, LIDO Lidosta, LIDO Domina un LIDO Atpūtas centrs Krasta ielā un tā restorāns), LIDO bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā. Uzņēmums nodarbina vairāk kā 1000 darbiniekus. Plašāk: www.lido.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13349199sec.