Intervija ar ceļotāju - Baibu Bērziņu [1]

Intervija ar ceļotāju - Baibu Bērziņu

Vārds, uzvārds: Baiba Bērziņa
Vecums: 20
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: nepabeigta augstākā
Darba vieta: students
Dzīves vieta: Jāņmuiža, Valmiera
Intereses/hobiji: ceļošana, galda teniss



Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? Un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?


Baiba Bērziņa: Pārsvarā esmu devusies privātajos ceļojumos kopā ar vecākiem. Un viņi arī ir tie, kuri izvēlas ceļojumu maršrutus vai arī lūdz palīdzību kādai tūrisma aģentūrai, izveidot maršrutu, pieteikt viesnīcas un tamlīdzīgi.



Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?


Baiba Bērziņa: Es mācos Tūrisma organizāciju un vadību, tādēļ ļoti bieži sanāk pievērst uzmanību ne tikai arhitektūrai un dabai, bet arī tūrisma infrastruktūrai. Piemēram, gida stāstījumam, ceļu stāvoklim, sabiedriskajam transportam (ja ar tādu jāpārvietojas), paša ceļojuma organizācijai, apkārtējai videi ap kultūras pieminekļiem utt.

 
Travelnews.lv: Kur Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?


Baiba Bērziņa: Pārsvarā informāciju iegūstu no interneta, ceļvežiem vai tūrisma informācijas centriem.


Travelnews.lv: Vai Jūs izmantojiet Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai to piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs, varat minēt kādus piemērus?


Baiba Bērziņa: Esmu izmantojusi pāris reizes Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus. Abas reizes esmu braukusi ar autobusu un varu secināt, ka tie ir ļoti nogurdinoši. Piemēram, ceļojums uz Parīzi bija pārlieku piesātināts ar tūrisma objektiem. Es labprāt dotos ilgāku laiku ceļojumā vai arī vairākas reizes būtu ar mieru braukt uz Parīzi, lai to varētu man pieņemamā tempā apskatīt. Tas pats attiecās arī ar ceļojumu uz Prāgu. Uzskatu, ka būtu jāpiedāvā dažādu garumu un piesātinājuma (ar apskates objektiem) ceļojumi. Par daudzveidību neesmu īpaši pētījusi piedāvājumus, jo kā jau iepriekš rakstīju - pārsvarā dodos ceļojumos ar ģimeni un privāto auto vai lidmašīnu.



Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?


Baiba Bērziņa: Pagaidām man nav nekas pārsteidzošs ar Latvijas vai ārzemju tūrisma uzņēmumiem gadījies.



Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?


Baiba Bērziņa: Šogad nav vairs ieplānots doties uz ārzemēm. Vienīgi kursa darba ietvaros ir plānots apskatīt sīkāk Gaujas Nacionālo parku.



Travelnews.lv: Vai Baltijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?


Baiba Bērziņa: Jā, ir daudz vietu Baltijā, kur neesmu bijusi. Vislabāk man ir palikusi atmiņā Kuršu kāpa un delfinārijs Lietuvā.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?


Baiba Bērziņa: Es uzskatu, ka varētu pēkšņi doties ceļojumā, vienīgi ar pusstundu būtu par maz, lai sakravātu somas. Piedāvājumu uzreiz pieņemtu, taču piedāvātājam lūgtu nedaudz vairāk laika sagatavoties.



Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!


Baiba Bērziņa: Manā pēdējā ceļojumā uz Ēģipti, tieši uz Kairu, bija daudz kuriozi. Kaut vai tas, ka autobuss brauc pa Kairu ar atvērtu aizmugurējo motora pārsegu. Vai, ka atpakaļ ceļā no Kairas uz Šarm el Šeihu iedod pilnīgi tukšu biļeti, bez reisa numura un laika.



Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Baiba Bērziņa:

• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ...vasara, ja dodas uz Eiropu un rudens, ja dodas uz siltajām zemēm (Ēģipte, Turcija utt.)

• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ...Prāgu un Kairu.

• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu... suvenīrus, uz kuriem ir kaut kas raksturīgs attiecīgajai pilsētai vai kādai vietai.

• Lielākais sapnis ir ...aizceļot uz Ņujorku.

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ir... saulesbrilles, šķīdums lēcām un smaržas.

• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir... atrast valsti, kur gribēsies atgriezties vēl un vēl!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 KKK 11/13/2007 08:57 "atrast valsti, kur gribēsies atgriezties vēl un vēl!" man laikam ir izdevies - Latvija ;)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63188505sec.