Intervija ar ceļotāju - Ievu Daumanti [4]

Vārds, uzvārds: Ieva Daumante
Vecums: 25
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: mājsaimniece
Dzīves vieta: Liepāja
Intereses/hobiji: dzeja, ceļošana



Travelnews.lv:
Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devusies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? Un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai mērķi?

Ieva Daumante: Ļoti patīk ceļot ar ērtībām un labā kompānijā. Grūti iedomāties, kā bija padomju laikos, kad robežas bija ciet un nekur tālāk par PSRS nevarēja tikt.


Travelnews.lv:
Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Ieva Daumante: Visvairāk interesē vietējie iedzīvotāji – viņu kultūra, paradumi... patīk visur atrast kādu rozīnīti, kaut ko tādu, ko citi, kas braukuši agrāk, nav pamanījuši. Arhitektūra? Laikam jau īpaši neinteresē - domāju, ka tādas lietas ir vairāk speciālistiem, nevis tādiem atpūtniekiem kā man. Man patīk labi pavadīt laiku un atvest mājās patīkamas atmiņas.

Travelnews.lv: Kur Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Ieva Daumante: Lielākoties man informāciju dod paziņas, kuri kaut kur ir pabijuši un tad stāsta, ko redzējuši. Ja kaut kas interesē īpaši, tad ķeros pie datora un interneta, bet reizēm gadās arī pavisam «aklie» braucieni, kad par galamērķi zinu tikai to, ka tāds kaut kur pasaulē eksistē. Tad paļaujos uz cilvēkiem, kuri mani uzaicinājuši.

Travelnews.lv: Vai Jūs izmantojat Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai to piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs, varat minēt kādus piemērus?

Ieva Daumante: Jā, diezgan bieži iegādājos ceļojumus pie tūrisma firmām, bet ļoti uzmanīgi pārbaudu katru piedāvājumu, jo bail «iekrist». Tik daudz dzirdēts par to, ka cilvēki samaksā, bet nesaņem to, ko gaidījuši. Te gan gribētu piebilst, ka parasti, ja pats seko līdzi, problēmas nerodas.

Travelnews.lv: Kas Jūs ir pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai, Jūsuprāt, ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā vēl nav piedāvāts?

Ieva Daumante: Visvairāk pārsteidza viens gadījums, kad kāda Latvijas firma pamatīgi izbojāja mūsu grupai braucienu un pat neatvainojās par savu kļūdu. Gluži otrādi – pat radās iespaids, ka gidi bezmaz ir gatavi atstāt mūs likteņa varā un ņemt kājas pār pleciem. Biju satriekta, jo biju domājusi, ka esam civilizētāki... Nedomāju, ka Rietumeiropā atradīsies kāda firma, kas rīkotos tik nekaunīgi. Bet kopumā, kā jau teicu, firmu piedāvājumi apmierina. Domāju, ka pie mūsu operatoriem var iegādāties to pašu, ko ārzemēs, lielas atšķirības nav. Tuvojamies Eiropas līmenim!
Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Ieva Daumante: Kur nu vairs šogad! Jaungadu svinēsim tepat mājās, bet nākamgad martā plānojam braukt uz Āfriku.

Travelnews.lv: Vai Baltijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesat bijusi? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Ieva Daumante: Roņu salā neesmu bijusi! Bet tur jābrauc vasarā, siltā laikā, jo kā esmu dzirdējusi, tur ar teltīm jābrauc. Gribētos arī ar kuteri kārtīgi izbraukāt Peipusa ezeru, jāpainteresējas, vai kāds piedāvā šādus ceļojumus. Vispār jau daudz kur neesmu bijusi – Traķu pilī, piemēram
Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāna un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Ieva Daumante: Nu, pusstunda, tas tomēr ir par strauju. Kaut nedaudz, bet jāpārdomā ir, pretējā gadījumā var ieskriet nepatikšanās. Vienīgi kaut tepat Latvijā uz pāri dienām varu «aizšauties», gari nedomājot.

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējusi/ piedzīvojusi!

Ieva Daumante: Laikam gan interesantākais uz arī savā ziņā baisākais bija Rumānijā, kad braucām uz Transilvāniju apskatīt kalnā ierīkotas sāls raktuves. Tur tāds Ikarusam līdzīgs buss ved iekšā kalnā – minūtes piecas jābrauc. Tāda klaustrofobijas lēkme uznāca! Labi, ka viens puisis no mūsu grupas pamanīja, kas notiek un sarunāja, lai šoferis izved ārā. Bet lielākais pārsteigums bija tad, kad abi tikām saules gaismā – viņš bija bālāks par mani! Un pēc tam pusdienās bija jāēd piena zupa ar teļa kuņģi – laikam par čorbu sauc.

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Ieva Daumante:

Vislabākā sezona ceļošanai... vasara, protams. Vai arī ziema – ja braucam slēpot.
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt... Reikjaviku.
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu... kaut ko tādu, kas raksturīgs tikai apmeklētajai vietai.
Lielākais sapnis ir... doties vismaz mēnesi garā ceļojumā ar jahtu.
Trīs lietas, kas vienmēr atradīsies koferī ir... kosmētikas maciņš, peldkostīms un saulesbrilles.
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem... nekad un nekādos apstākļos nezaudējiet humora izjūtu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ieva 12/30/2007 20:58 Viss kārtībā.

2 Saņemts no: 212.93.*.*** 12/30/2007 19:34 Atvainojamies!

3 Ieva 12/30/2007 19:08 Travelnews administrators izdzēsa manu komentāru, taču vienalga attēlā redzamā sieviete neesmu es :) Un tam ar morāles normām nav ne mazākās saistības, bet ar bezatbildīgu attieksmi pret darbu gan!

4 Tukāns 12/11/2007 18:50 Kā Tu esi pārvērtusies, Ieva! :) Bet piekrītu Tev, nekad un nekādos apstākļos nevajag zaudēt humora izjūtu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21051908sec.