Intervija ar ceļotāju - Ivetu Lūsi [1]

Intervija ar ceļotāju - Ivetu Lūsi

Vārds, uzvārds: Iveta Lūse
Vecums: 35

Ģimenes stāvoklis: precējusies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: A/S „Aldaris”
Dzīves vieta: Ragana
Intereses/hobiji: ceļošana, aktīvā atpūta un makšķerēšana


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Iveta Lūse: Esmu bijusi dažādos ceļojumos: gan komandējumos no uzņēmuma A/S „Aldaris” mācību nolūkos un pieredzes apmaiņā, kā arī saņemot no uzņēmuma ceļojumu kā balvu par sasniegtajiem rezultātiem.

Un, protams, privātos ceļojumos gan Igaunijā, Lietuvā, Latvijā un tikko esmu atgriezusies no Ēģiptes.

Runājot par aktīvo atpūtu, ja ir nolemts gan atpūsties, gan noķert kādu zivi vakariņām pie ugunskura, tad izvēlos kādu vietu pie ezera vai upes, kur vēlos nokļūt un maršruts tiek tam pakārtots.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Iveta Lūse: Parasti mēģinu apvienot visu – vispirms izzinu ko būtu vērts apskatīt no vēsturiskā un arhitektūras viedokļa, protams, liela nozīmei ir dabai un apkārtējiem cilvēkiem. Esmu komunikabla tāpēc patīk aprunāties ar vietējiem, jo tā var uzzināt daudz lietderīgas informācijas.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Iveta Lūse: Informāciju par ceļojuma galamērķi iegūstu no cilvēkiem, kuri pabijuši attiecīgā vietā un viņiem ir, protams, arī savi „pastāsti”. Kā arī masu informācijas līdzekļos.


Travelnews.lv: Vai Jūs izmantojiet Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai to piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs, varat minēt kādus piemērus?

Iveta Lūse: Ceļojumā uz Ēģipti izmantoju Latvijas tūrisma uzņēmuma pakalpojumus. Manā skatījumā piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst manām prasībām. Protams, tas ir arī atkarīgs no naudas maka biezuma, tā brīža vēlmes un pats galvenais ir jāatrod laiks ceļošanai. Bet tas ir to vērts.


Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā?

Iveta Lūse: Manuprāt, ārvalstu tūrisma pakalpojuma sniedzēji izdara visu, lai klients ir apmierināts, piemēram, tūrists Ēģiptē ir kā Dievs. Pati piedzīvoju – bija sarunāta ekskursija uz Krāsaino Kanjonu, bet negribot tika sajaukts hoteļa nosaukumā viens vārds. Ar draudzeni nodomājām būs vien šodien šī ekskursija jāatliek, bet nekā tieši otrādi. Atskanēja zvans, atvainošanās un palūdza pagaidīt.... Un transports bija klāt un diena kaut ar nokavēšanos, tika pavadīta lietderīgi.


Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt šogad?

Iveta Lūse: Šogad esmu plānojusi atgriezties Ēģiptē un apskatīt vietas, kuras laika trūkuma dēļ neizdevās apskatīt pirmajā reizē, kā arī vēlos nokļūt Jeruzalemē. Vai izdosies vēl kur pabūt, to laiks rādīs.

IvetaLuse
Travelnews.lv: Vai Baltijā/Latvijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Iveta Lūse: Protams, ir tādas vietas, kur vēl neesmu bijusi, bet visur jau pabūt vienkārši nav iespējams. Latvijā man ļoti patīk būt Latgales pusē – Zilo ezeru zemē. Arī Igaunijā ir ļoti skaistas un savdabīgas vietas, kuras vērts apskatīt pat lielā ziemas salā (-30 grādi pēc Celsija), izmēģinot zemledus makšķerēšanu un pirms tam vērot saullēktu.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāna un doties ceļojumā stundas laikā?

Iveta Lūse: Pat nedomājot. Katru mirki ir jābūt gatavai uz visu, jo katrs mirklis ir zelta vērts un mēs nezinām, kas mūs sagaida....

 

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Iveta Lūse: Visapkārt tuksnesis un, protams, ūdens problēmas, braucam ar džipu uz Krāsaino Kanjonu un, protams, nepieciešams tualetes apmeklējums. Lūdzam šoferim kaut kur piestāt, viņš mūs nomierina – tūlīt pēc 500 metriem un pieved kalna galā pie izflīzētas tualetes...


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Iveta Lūse:
Kurš no transporta veidiem ir visērtākais ceļošanai - tālākiem ceļojumiem lidmašīna, patīk ceļot ar džipu (ērtu automašīnu), lai ar to var visur piebraukt – arī ekstrēmos gadījumos.
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt Ēģipti, jo Šarm el Šeihu es nosauktu par paradīzi un atgriežoties Latvijā gandrīz iestājās depresija no tā, cik tumšs, slapjš, auksts pie mums ir decembris. Jo ja tu esi pabijis paradīzē un pēkšņi jāpamostas kā no klīniskās nāves!!!
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu kaut ko raksturīgu kādai konkrētai vietai vai kādu simbolu, bet neko lielu.
Lielākais sapnis ir aizceļot uz Franču Polinēzijas salām Klusajā okeānā.

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī - tas pakārtots ceļojuma mērķim, proti, relaksēties vai aktīvi atpūsties.
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ceļot un ceļojuma laikā aizmirst par darbu un izbaudīt atpūtas mirkļus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 witaj 10/17/2008 07:10 Bardzo ładny zachód słońca. Ladnie na jego tle wyglądasz. - Janusz

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02375293sec.