Intervija: Tez Tour pielāgojis ceļojumus pašreizējām finansiālajām iespējām [5]

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja starptautiskā tūrisma operatora Tez Tour ģenerāldirektoru Baltijas valstīs Konstantīnu Paļgovu intervijā atklāt, kādas pašreiz ir ceļotāju vēlmes un kādus jaunumus vasaras sezonā ievieš viņa vadītais uzņēmums.

 

Travelnews.lv: Kāds jūsu skatījumā pašreiz ir sabiedrības noskaņojums ceļojumu izvēlē? 

Konstantīns Paļgovs: Protams, ka cilvēki vēlas ceļot, atpūsties un uzlabot savu veselību. Jau aprīļa sākumā visi ceļojumi šim mēnesim bija pārdoti. Brauc aizvien individuāli, ģimenes. Mēs vēlētos, ka brauktu arī lielākās draugu kompānijās. Taču tas vairāk ir raksturīgi jauniešiem, kuriem pašreiz ar finansēm ir grūtāk. Citi aizbraukuši strādāt ārzemēs, citiem ceļošana šobrīd nav pats būtiskākais. Tez Tour tagad vairāk orientējas uz ģimenes pāriem, daudzi ar saviem bērniem dodas ceļojumā tūdaļ pēc mācību gadu noslēguma, kā arī vēlāk vasaras brīvlaikā.

Travelnews.lv: Kā mainās ceļotāju paradumi? Vai tūristi aizvien cenšas nopirkt ceļojumu ar pieczvaigžņu viesnīcu, kurā viss ietverts?

Konstantīns Paļgovs: Ja skatāmies kopumā, tad cilvēki tagad izvēlas sev vienu pakāpi zemāku ceļojumu nekā atļāvās iepriekšējos gados. Piemēram, tie, kuri agrāk devās ceļojumā uz desmit dienām, tagad izvēlas nedēļas braucienu. Tie, kuri devās uz pieczvaigžņu viesnīcām, kurās viss ietverts, tagad izvēlas līdzīgu piedāvājumu, bet, piemēram, tikai ar jau apmaksātām brokastīm un vakariņām. Tie, kuri iepriekš ceļoja uz pieczvaigžņu viesnīcām ar iekļautām brokastīm, tagad dodas uz četrzvaigžņu viesnīcām. Tāpat esam ievērojuši, ka vienai personai, izvēloties ceļojumu, būtiski ir pat 30-40 EUR. Šādas cenu starpības dēļ klienta izvēle var vienā mirklī mainīties par labu citam ceļojumam. Tas raksturo vienas sabiedrības daļas finansiālo stāvokli, tomēr daudzi cilvēki joprojām sev neko neatsaka, iegādājoties labu ceļojumu. Tieši tāpēc esam rūpīgi izsvēruši Tez Tour piedāvājumu un to pielāgojuši cilvēku pašreizējām iespējām. Izrādās, ka daudzi no tiem, kuri agrāk izvēlējās vairākus tūkstošus vērtus ceļojumus ar pieczvaigžņu viesnīcām, tagad mazāku finansiālo iespēju dēļ kautrējas doties pie saviem ceļojumu aģentiem. Šiem klientiem iesaku tomēr no tā nekautrēties, jo visās tūrisma aģentūrās darbinieki labi saprot reālo situāciju, kad valstī daudzi cilvēki ir zaudējuši darbavietas, biznesu u.tml. Aģentūru speciālisti būs pat pateicīgi par to, ka cilvēki uzticas viņu darbam šajos grūtajos laikos un piemeklēs klientiem tādu ceļojumu, kādu viņi var atļauties.

 

Travelnews.lv: Vai ir mainījušās potenciālo ceļotāju prasības?  

Konstantīns Paļgovs: Jā, līdz ar to, ka cilvēki rūpīgāk izvērtē, kā tērēt nopelnīto, ir pieaugušas arī prasības pret mūsu darbu. Cilvēki grib tērēt par kvalitatīvāko pakalpojumu. Klients izsaka vēlmi lidot ar labām lidmašīnām; nevis vakarā, bet no rīta utt. Viņa vēlmes mums ir likums. Klients ir izlēmis, kurp doties, ir atnācis iegādāties ceļojumu, un mūsu uzdevums ir piedāvāt vislabāko variantu, lai viņš nokļūtu, kur vēlas. Mūsu klienti ceļojumos dodas ar nacionālās lidsabiedrības air Baltic reisiem. Mēs riskējam tādā ziņā, ka tās pakalpojumi ir dārgi. Tomēr air Baltic izvēlējāmies, lai klientiem būtu kvalitatīvi un droši lidojumi.

 

Travelnews.lv: Agrāk visu Tez Tour ceļojumu cenā bija ietverta arī ēdināšana uz borta. Kādēļ tagad ēdienu pasniedzat tikai atsevišķos avioreisos?

Konstantīns Paļgovs: Mūsu vasaras ceļojumu cenā ēdināšana lidojumu laikā paredzēta tikai avioreisos uz Tenerifi, jo jālido sešas stundas. Taču pārējos lidojumos tūristi paši varēs iegādāties sev vēlamo maltīti, obligāti arī silto ēdienu. Cilvēkiem ir dažāda gaume, un sagatavot kopēju piedāvājumu, lai visiem garšotu, ir ļoti grūti. Pieredze liecina, ka liela daļa ēdiena no šāda kopējā piedāvājuma tika izmesta. Daudzi tikai paskatījās uz atnesto ēdienu. Taču tā ir nauda, un tad jau labāk neiekļaujam ēdināšanu cenā, samazinot ceļojuma kopējās izmaksas.

Travelnews.lv: Vai nav tā, ka arvien vairāk cilvēku vēlas izmantot ne tikai viesnīcas infrastruktūras piedāvājumu, bet arī apceļot tuvāko apkārtni?

Konstantīns Paļgovs: Ir maz cilvēku, kuri sava ceļojuma laikā vēlas tikai zvilnēt pludmalē. Nav jau tamdēļ obligāti jādodas kruīzā, daudzi apceļo, piemēram, Krētas vai Tenerifes salu ar automašīnu. Veiksmīgs izrādījies arī mūsu piedāvājums organizēt ekskursijas Spānijā, Austrijā un citviet. Ja agrāk Tez Tour asociējās tikai ar vasaras ceļojumiem un pludmales atpūtu, tad tagad sekmīgi apkalpojam arī kalnu slēpotājus, kas dodas uz Austriju, Andoru.

 

Travelnews.lv: Kuri no galamērķiem vasaras sezonā jums ir būtiskākie?

Konstantīns Paļgovs: Viens no interesantākajiem piedāvājumiem ir ceļojums uz Tenerifi vasarā. Baltijas valstīs šo galamērķi piedāvā tikai Tez Tour. Tenerife ir ļoti pievilcīga sava maigā klimata dēļ. Jau pagājušajā gadā saviem sadarbības partneriem pierādījām, ka varam veiksmīgi ar viņiem strādāt. Tāpat esam pārliecinājušies, ka mūsu ceļotāji Tenerifē jūtas labi, viņi izīrē automašīnu, ceļo pa salu, apmeklē restorānus.

Travelnews.lv: Cik aktuāla ir Tez Tour interneta vietne, tajā ievietotā iknedēļas avīze?

Konstantīns Paļgovs: Cenšamies mājaslapu veidot tā, lai tajā būtu jaunākās un aktuālākās ziņas un cilvēki saņemtu arī izzinoša rakstura papildinformāciju, kā arī mūsu ieteikumus par piedāvātajiem galamērķiem. Tas vistiešākajā veidā attiecas arī uz mūsu iknedēļas ziņu laidienu. Katrā ziņu laidienā informējam arī par labākajiem tūrisma aģentūru darbiniekiem iepriekšējā nedēļā. (Saite uz interneta vietni www.teztour.lv)

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Konstantīns Paļgovs:

- Mans iecienītākais restorāns Rīgā ir vīnu restorāns „KID”.

- Ja man būtu iespēja pa gadam nodzīvot trīs pilsētās, tās būtu pirmajā vietā Berlīne, otrajā Vankūvera, bet trešo vietu dala Tallina un Tenerife.

- Mana mīļākā vieta Latvijā ir Vidzemes akmeņainā jūrmala (Limbažu rajona Salacgrīvas un Liepupes pašvaldību teritorijā)

- Pēdējo reizi ar velosipēdu es braucu pirms gada, bet velotrenažieri griežu regulāri.

- Pēdējā izlasītā grāmata Ričarda Brensona Screw It, Let’s Do It!

- Tālākā vieta, kur esmu bijis, ir Bali un Maurīcijas sala.

- Pēdējo atvaļinājumu es pavadīju Kanāriju salās.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kolna Jezups 04/27/2010 16:40 Kāpēc intervijas otrā daļa tajā otrajā portālā nav pieejama parastam mirstīgajam? Vai tiešām Tez tour kaut ko sliktu par tūristiem stāsta ;)

2 Klementīne 04/27/2010 14:25 Paļgovs stāsta, ka TT piemērojas ģimenēm. Ha-ha... Pamēģiniet ar TT ceļot ģimenei ar 3 vai 4 bērniem! Vai nu dārgs piedāvājums apartamentos vai 2 atsevišķi līgumi, nekādas garantijas savienotajiem numuriem... :( Praksē pārbaudīts. Nez kāpēc caur Vāciju rezervējot, ģimenei ir iespēja atpūsties nesadalītai...

3 MostlySunny 04/27/2010 13:33 Teoretiski jau varetu panjemt paris ligumus ar Jurmalas sanatorijām, bet laikam jau vīzu jautajums Krievijas piloņiem te sarezgitāk kārtojams nekā uz Turciju vai Ēģipti braucot.

4 Kolna Jezups 04/27/2010 13:00 Varbūt Tez varētu sākt nodarboties ar ienākošo tūrismu, a ne pumpēt naudiņu no Latvijas? Tad mūsējie nopelnītu un varētu paši braukt kaut kur citur!!!

5 Liliana 04/27/2010 11:44 ir jau jauki,ka tūrisma firmas cenšas piemēroties tiem apstakļiem,kas ir.ļoti jauki!Tā bildīte ar GRIEĶIJAS skatu arī ļoti jauka- sevošķi mazā baznīca.NOVĒLU PANĀKUMUS!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43111682sec.