Intervija ar Guntu Ušpeli: Jūrmala atklāj pludmales sezonu

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāju Guntu Ušpeli uz elektronisku interviju par aktuālajiem notikumiem Jūrmalā - vasaras sezonas atklāšanu, sezonas svarīgākajiem pasākumiem un jaunumiem, ko Jūrmala piedāvās latviešu un ārzemju viesiem.

 

Travelnews.lv: Pastāstiet par vasaras sezonas atklāšanu Jūrmalā! Pēc bargās un ilgās ziemas un milzīgā sniega daudzuma cilvēki ļoti ilgojas pēc vasaras un saules – ko Jūrmala piedāvās?

Gunta Ušpele: 15.maijā notiks Jūrmalas kūrorta vasaras sezonas atklāšanas svētki, kuros ikviens pilsētas viesis varēs iepazīties ar pilsētas tūrisma piedāvājumu, jo tūrisma uzņēmēji šajā dienā rīkos atvērto durvju dienu. Jūrmalas kūrorta vasaras atklāšanas pasākumā paredzēts gājiens pa Jomas ielu, bet koncerti un citas aktivitātes notiks Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles un pludmalē. Divās Jūrmalas pludmalēs tiks pacelts Zilais karogs, savukārt Dzintaru Mežaparkā plānots atklāt jauno skatu torni. Tūrisma uzņēmēji šajā dienā sniegs speciālus piedāvājumus par īpašām cenām, bet uz skatuves uzstāsies dažādi mūziķi. Būs spēkavīru čempionāts, radošās darbnīcas bērniem, nūjošana, pludmales glābēju paraugdemonstrējumi, salūts un citas aktivitātes, kurās varēs piedalīties visa ģimene. Plaša programma ir padomāta arī Jūrmalas pilsētas muzejos īpaši Muzeja naktij.


 

 

Travelnews.lv: Kādus interesantus piedāvājumus Jūrmala piedāvā apmeklētājiem šobrīd? Sabiedrībā valda uzskats, ka ceļošana ir dārga – vai Jūrmalas piedāvājumi ir izdevīgi?

Gunta Ušpele: Jūrmalas tūrisma uzņēmumi piedāvā dažādas atpūtas un atveseļošanās programmas. Sabiedrībā valda dažādi stereotipi, kurus var lauzt, tikai pārliecinoties pašam. Jūrmalā atpūsties var samērā lēti. Jūrmalā var šobrīd izmantot īpašos piedāvājumus, piemēram par 24,- LVL jums tiek nodrošināta apmešanās, 3 x ēdināšana, ārstu konsultācijas un veselības uzlabošanas procedūras. Un šādi piedāvājumi ir spēkā arī vasaras mēnešos, ne tikai pavasarī, kad mazāk atpūtnieku. Līdz ar to ikviens viesis var piemeklēt sev interesantu piedāvājumu.

Travelnews.lv: Kas jauns šogad tiks piedāvāts Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem? 

Gunta Ušpele: Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar lidsabiedrību „Airbaltic” jau jūnijā izvietos Jūrmalā trīs velosipēdu punktus, kas atvieglos aktīvās atpūtas cienītājiem baudīt velopriekus. Trīs jaunie velopunkti atradīsies pie Majoru stacijas lielajā autostāvlaukumā, pie Dzintaru koncertzāles un Vienības prospekta galā pie izejas uz Bulduru pludmali. Velosipēdu no šiem velopunktiem varēs atstāt kādā citā velopunktā, tai skaitā Rīgā, tas vienkāršos aktīvās atpūtas cienītāju ceļojuma maršruta plānošana, ja būs vēlme, piemēram, mērot ceļu uz Jūrmalu no Rīgas ar velosipēdu, bet atpakaļ vakarā no Jūrmalas centra doties ar upes kuģīti uz Vecrīgu. Brauciens 1 stundu maksās 1,- LVL, bet visai dienai 8,-LVL. Jau jūnijā tiks palaists projekts Mobile Guide. Tas paredz, ka ikviens mobilā tālruņa īpašnieks varēs izstaigāt Jūrmalas kultūras tūrisma maršrutus Jūrmalā par gidu 4 valodās izvēloties savu tālruni. Sīkāka informācija par abiem projektiem būs atrodama www.jurmala.lv.

 

 


 

Travelnews.lv: Pastāstiet par Jūrmalas apmeklētākajiem tūrisma objektiem un to, kāpēc cilvēki dodas uz Jūrmalu! Vai galvenais ir pludmales un saule? Kas cilvēkiem vislabāk patīk Jūrmalā?

Gunta Ušpele: Jūrmala viesus vilina ar skaisto dabu, kāpām, priežu parkiem, vēsturisko šarmu, ko sniedz vēsturiskā arhitektūra. Lieli plusi ir mūsdienīgajai infrastruktūrai, plašam tūrisma un kūrorta pakalpojumu klāstam un plašai dažādām gaumēm domātai pasākumu programmai visā pilsētā. 

Travelnews.lv: Kādi būs šīs vasaras sezonas svarīgākie pasākumi Jūrmalā? Ko Jūs ceļotājiem ieteiktu apmeklēt?

Gunta Ušpele: Šogad būs daudz jaunumu. Jau pieminētie Jūrmalas kūrorta vasaras sezonas atklāšanas svētki šajā sestdienā. No 2010.gada 10.-11.jūnijam Jūrmalā notiks 1.Baltijas baikeru dienas. Pasākums ikvienam motociklistam vai to fanam. Būs šovi, parādes, koncerti Dzintaru koncertzālē, un daudz kas cits interesants, viss un ap motocikliem! No 15.-18.jūlijam Dzintaru koncertzālē būs kino mūzikas festivāls. Cerams, ka tas būs vēl viens festivāls, kurš Jūrmalā noritēs tradicionāli. Vasarā katru nedēļu būs dažādi koncerti Horna dārzā, īpaši ģimenes pasākumi noritēs arī Mellužu estrādē. Šogad būs visi lielie, tradicionālie pasākumi – Jomas ielas svētki, „Summertime – Aicina Inese Galante”, „Jaunais vilnis” un „Baleta zvaigznes Jūrmalā”, tāpat humora šovs „Jūrmala 2010” un „Dziedošais Kivins” u.c.

 


 

Travelnews.lv: Jūrmalai noteikti ir sava interneta vietne komunikācijai ar cilvēkiem. Kādu īpašu informāciju potenciālais Jūrmalas apmeklētājs var uzzināt Jūsu interneta vietnē? Kā ir ar aktuālo informāciju, īpašiem piedāvājumiem?

Gunta Ušpele: Visa informācija deviņās valodās ir pieejama http://www.jurmala.lv/, drīzumā tiks palaista arī online rezervēšanas sistēma, kas top sadarbībā ar Baltic travel group.

Travelnews.lv: Pastāstiet par savu pēdējā laika interesantāko ceļojumu.

Gunta Ušpele: Tas bija īss vienas dienas ceļojums pēdējās brīvdienās. Tā laikā atradām ļoti jauku putnu vērošanas vietu pludmalē ar labiekārtotiem skatu torņiem un citu nepieciešamu infrastruktūru Igaunijā, ja brauc pa veco šoseju no Ainažiem Tallinas virzienā. Ļoti jauka vieta Igaunijā. Kaimiņi ir lieli malači!

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Gunta Ušpele:

· Mans pēdējais atvaļinājums tika pavadīts, apceļojot Eiropas kūrortpilsētas.

· Mans mīļākais aktīvā tūrisma veids ir braukšana ar velosipēdu.

· Pašlaik privāti cenšos taupīt naudu uz saldumiem.

· Ja man būtu iespēja, tad šajās trīs pasaules pilsētās vēlētos nodzīvot pa gadam – Šanhaja, Vīne, Zalcburga.

· Pieci svarīgākie interneta portāli, ko ikdienā izmantoju, ir http://www.eiropa.lv/, http://www.delfi.lv/, http://www.leta/, http://www.google.lv/, www.jurmala.lv

· Par saviem hobijiem varu teikt, ka tie ir ceļošana, darbs.

· Pēdējā filma, ko esmu redzējusi, ir Diversants.

· Mans novēlējums ceļotājiem ir ceļojumā aizmirst par darbu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Riga Islande Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93254089sec.