Bertolts Fliks vēsta par lidsabiedrības airBaltic aktualitātēm [1]

Bertolts Fliks vēsta par lidsabiedrības airBaltic aktualitātēm

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja lidsabiedrības airBaltic prezidentu Bertoltu Fliku uz interviju par lidsabiedrības airBaltic jaunākajiem pakalpojumiem un maršrutiem, rindām lidostā un ieteikumiem ceļotājiem.

 

Travelnews.lv: Nesen tika atklāts airBaltic lojalitātes programmas BalticMiles veikals internetā www.balticmiles.com. Vai uzsākot lojalitātes programmu, jau bija zināms, ka tiks piedāvāta iespēja iztērēt iekrātos lojalitātes punktus interneta vidē? 

Bertolts Fliks: Protams, ka tas bija zināms un plānots. Šobrīd BalticMiles interneta veikals ir pašā sākuma stadijā. Pavisam interesanti kļūs, kad cilvēki būs uzkrājuši vairāk punktu - tad to varēs tērēt veikalā par lielākām un atraktīvākām precēm.

Travelnews.lv: Kādā veidā BalticMiles programmas dalībnieki iegūst visvairāk punktu? Piemēram, iegādājoties degvielu vai lidojot?

Bertolts Fliks: Visvairāk punktu iegūst par lidojumiem ar airBaltic - tas ir skaidrs, jo par lidojumiem sanāk izdot visvairāk naudas. 

Travelnews.lv: Raugoties uz Latvijas ceļotājiem, kuri lidsabiedrības airBaltic maršruti ir vispieprasītākie? Kādas ir jaunākās lidojumu un ceļojumu galamērķu tendences?  

Bertolts Fliks: Dabiski, ka ļoti pieprasīti ir tradicionālie maršruti - Parīze, Londona, Barselona. No jaunajiem maršrutiem patīkamu pārsteigumu sagādājusi Madride - tā ir ļoti pieprasīta. Labs pieprasījums ir arī pēc jaunajiem maršrutiem uz Tuvajiem Austrumiem - cilvēki dodas uz Beirūtu, Telavivu, Amānu. Ļoti liels pieprasījums ir pēc ceļojumiem uz Krieviju - Sanktpēterburgu, bet īpaši uz Maskavu. Maskava kā lidojuma galamērķis tālu pārsniedz prognozes un ļoti strauji attīstās.

Travelnews.lv: Kuri būs airBaltic jaunākie maršruti?  

Bertolts Fliks: Mūsu jaunākie maršruti ir lidojumi uz Madridi, Beirūtu, Amānu, bet maršrutus, kas tiks atklāti drīzumā, es pagaidām neatklāšu.

Travelnews.lv: Viens no biežākajiem jautājumiem, ko mūsu lasītāji vēlas uzdot lidsabiedrībai airBaltic, ir par apkalpošanas tempu lidostā. Zināms, ka rindas tiešām ir garas. Kad situācija varētu uzlaboties?  

Bertolts Fliks: Diemžēl man lasītāji jāapbēdina, jo mēs nevaram gaidīt, ka apkalpošanas tempi terminālā uzlabosies šogad, nākamgad vai pat aiznākamgad. Lidostā ir nepieciešams jauns termināls vai arī pārbūve. Ar esošo terminālu apkalpot šādu pasažieru daudzumu ir ļoti grūti. Droši varu teikt, ka mēs netiksim līdzi problēmai, kas rodas ar lielāku pasažieru skaitu. Ja lidostas apkalpoto pasažieru skaita lielu daļu neveidotu tranzīta pasažieri, būtu vēl daudz grūtāk. Pašreizējais lidostas termināls ir par šauru, vietas ir maz, patiesībā nav vietas pat garajām rindām. Uz bagāžu nākotnē būs jāgaida ilgāk, jo lidostā ir divas bagāžas lentas, bet stundā ienāk 18 lidmašīnās. Abas lentas tiek apkalpotas manuāli.

Travelnews.lv: Kā sokas ar jauno terminālu? Vai tā būvniecība norisinās pēc plāna?  

Bertolts Fliks: Diemžēl nenorisinās pēc plāna, jo ievilkusies līguma parakstīšana. Nekādu domstarpību nav, tomēr būvniecība nav uzsākta un nav zināms, kad tas notiks. Bet laiks rit un termināls būtu bijis vajadzīgs šogad, nevis pēc diviem vai trijiem gadiem.

Travelnews.lv: Jau kādu laiku airBaltic piedāvā lidojumu un viesnīcu komplektus. Kāpēc pasažieriem šie piedāvājumi ir izdevīgi?  

Bertolts Fliks: airBaltic piedāvājums lidojums + viesnīca noteikti izceļas ar to, ka piedāvātā cena ir daudz zemāka par to, ka cilvēks pats varētu atrast. Mūsu iespējās ir nodrošināt zemākas cenas. Uzskatu, ka tā ir ļoti laba iespēja ceļotājiem, jo šādi ceļojums sanāk lētāk. Mēs tiešām piedāvājam solīto cenu, kas ir par 20% zemāka.

Travelnews.lv: Šonedēļ tiks prezentēta airBaltic biznesa klases jaunā ēdienkarte. Tāpat ik pa laikam tiek ieviesti dažādi jauninājumi arī ekonomiskajā klasē. Vai airBaltic plāno vienlīdz attīstīt gan ekonomisko, gan biznesa klasi?  

Bertolts Fliks: Jā, abas klases noteikti tiks saglabātas. Biznesa klasei tiek nodrošināta atsevišķa ieeja, apkalpošana, sēdvietas. Tajā pašā laikā mēs papildinām iespēju klāstu, kas pieejams ekonomiskās klases pasažieriem - jau šobrīd pasažieri var pasūtīt maltīti pirms lidojuma internetā. Tāpat mēs uzlabojam piedāvāto preču klāstu. Skaidrs, ka arī ekonomiskās klases pasažieri prasa labu kvalitāti, un mēs to spējam piedāvāt. Vēl vēlamies lidostās izvietot mazus airBaltic stendus vai kioskus, kur pasažieri varētu iegādāties dažādus sīkumus, suvenīrus, airBaltic preces vai simboliku.

Travelnews.lv: airBaltic maršrutu sarakstā atrodami lidojumi, kas ilgāki par divām, trīs stundām. Vai šajos lidojumos pasažieriem pieejamas maltītes, kuru izmaksas iekļautas biļetes cenā?  

Bertolts Fliks: airBaltic lidojumos nepiedāvā bezmaksas maltītes, tomēr katrā lidojumā pasažieriem ir iespēja iegādāties ļoti labu maltīti. Ir lidsabiedrības, kas nedz apgādā savus pasažierus ar bezmaksas maltīti, nedz arī piedāvā to iegādāties.

Travelnews.lv: Jūs esat tūristu piesaistes un Rīgas reklāmas kampaņas Live Riga vadītājs. Kā jūs domājat - no kurienes Rīgā sagaidāmi visvairāk viesi?  

Bertolts Fliks: Grūti pateikt. Liekas, ka no Somijas, Krievijas, Vācijas. Tūristu skaita pieaugums ir jūtams jau tagad. Ja iepriekš valdīja bažas par to, vai iesāktā kampaņa nesusi rezultātus, tad tagad redzams, ka rezultāti ir. Arī Live Riga kampaņa ir pašā sākuma stadijā, RTAB organizācija tika dibināta tikai pirms pieciem mēnešiem, bet jau tagad tā nesusi augļus.

Travelnews.lv: airBaltic sadarbojas ar citiem pasažieru transporta uzņēmumiem, piemēram, Baltic Taxi taksometru nozarē, ar autobusu līnijām. Kāpēc tiek dibināta šāda veida sadarbība? 

Bertolts Fliks: Baltic Taxi bija airBaltic iniciatīva, lai novērstu masveida pasažieru apkrāpšanu. Baltic Taxi ir kvalitātes apliecinājums - iekāpjot tajā, ir zināms, ka klients netiks apkrāpts, ka tam tiks izsniegts čeks. Paradoksāli, bet Baltic Taxi taksometri ir arī lētāki. airBaltic plāno sadarboties arī ar velosipēdu nomas punktiem, jau šogad Rīgā un Jūrmalā atklāti BalticBike velosipēdi nomas punkti. Savukārt to reklāmas nolūkos šobrīd pa Berlīni kursē vesels simts velosipēdu ar uzrakstiem BalticBike. Kopumā var teikt, ka airBaltic sadarbojas ar citiem pārvadāšanas jomas pārstāvjiem, jo kopā varam nodrošināt labākus un drošākus pakalpojumus.

Travelnews.lv: Kā, jūsuprāt, trūkst lidostā?  

Bertolts Fliks: Ņemot vērā to, ka lidostā un ap to strādā pieci līdz seši tūkstoši cilvēku, šeit ļoti noderētu labs, lēts restorāns, kur cilvēki varētu atļauties ēst pusdienas.

Travelnews.lv: Kāds, jūsuprāt, ir apkalpošanas līmenis Latvijā?  

Bertolts Fliks: Tas nu gan ir ļoti individuāli, bet jāatzīst, ka bieži apkalpošanas līmenis Latvijā ir zemāks nekā citviet.

Travelnews.lv: Vai jūs pats esat kādreiz vadījis lidmašīnu?

Bertolts Fliks: Jā, esmu, bet ne lielu, komerciālu reisu, bet gan mazu, privātu lidmašīnu. Tas bija pirms 27 gadiem, kad pats plānoju iegūt lidmašīnas vadīšanas tiesības.

Travelnews.lv: Kura ir jūsu mīļākā vieta Latvijā?

Bertolts Fliks: Mājas. Bet ceļojumos un izbraucienos man patīk doties uz Kurzemes pusi.

Travelnews.lv: Jūs esat dzimis Pirmasens pilsētā Vācijā. Vai Latvijas ceļotājiem būtu vērts apmeklēt šo pilsētu, ceļojot pa Vāciju?

Bertolts Fliks: Nav vis vērts to apciemot. Tur tuvumā ir Strasbūra, Heidelberga - pats reģions ir ļoti skaists, bet pilsēta, kur es esmu dzimis, nav tā skaistākā. 

 --------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, būs lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Vija 05/30/2010 00:09 Tas ir jauki.Vai jaunieši var reklamēt ar savām idejām airBaltic
un Rīgu?Kā var piedāvāt idejas?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39166307sec.