Intervija ar Ievu Keišu: ceļojumu aģentūras Latvia Tours aktualitātes

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Ievu Keišu, ceļojumu aģentūras Latvia Tours direktori uz interviju par ceļojumu aģentūras aktualitātēm, aviobiļešu rezervēšanas portālu Lidot.lv un ieteikumiem ceļotājiem.

 

Travelnews.lv: Pastāstiet par Lidot.lv - kas tas ir?

Ieva Keiša: Lidot.lv ir pirmā tiešsaistes aviobiļešu rezervēšanas vietne Latvijā, ko atklājām pirms pieciem gadiem. Lidot.lv sākumā bija eksperiments - mēģinājām saprast, vai Latvijas tirgus ir tam gatavs. Guvām apstiprinājumu, ka tirgus noteikti ir gatavs un nu jau piedāvājam ceļotājiem Lidot.lv jauno versiju. Viens no Būtiskākajiem jaunumiem ir tas, ka tagad Lidot.lv iekļautas dynamic packaging iespējas - tas nozīmē, ka vienā rezervācijā iespējams kopā iegādāties ne tikai lidojumi, bet arī viesnīcu un pat ceļojuma apdrošināšanu, autonomu un citus ar ceļošanu saistītos pakalpojumus Tagad Lidot.lv sniedz iespēju veidot savu ceļojumu pašām. Jāatzīst gan, ka tiešsaistes rezervēšana ir lielisks instruments vienkāršu ceļojumu organizēšanā, tātad ceļojumos point-to-point jeb no viena galamērķa uz citu vai arī maksimāli iesaistot divas pieturas. Ja ceļojums ir sarežģītāks un lidojums ietver sevī vairākus posmumsdrošāk un bieži vien izdevīgāk tomēr izmantot aģentūras pakalpojumus. Ir bijuši dažādi gadījumi, kad klients pats rezervē lidojumus un tad kāds posms iztrūkst - tiek atcelts vai nokavēts un online portāla lietotājs - ceļotājs nezina, ko darīt, pie kā vērsties. Ja ceļojumu iegādājas aģentūrā, tā vienmēr parūpējas par klientu arī atceltu vai pārceltu lidojumu gadījumā.

Populārākais Lidot.lv maršruts ir Maskava, bet populārākā lidsabiedrība - airBaltic. Jaunajā Lidot.lv interneta vietnei ir izveidots jauns mūsdienīgs dizains - tas savukārt no funkcionalitātes viedokļa būtiskākais ir tas, ka iespējams salikt visus produktus vienā rezervācijā, kā arī, protams, iespēja rezervēt zemo izmaksu aviokompāniju piedāvājumus un ērti sameklēt speciālos piedāvājumus , ievadot vēlamā galamērķa nosaukumu.

Travelnews.lv: Cik plašs ir Latvia Tours piedāvāto ceļojumu spektrs?

Ieva Keiša: Aģentūra piedāvā gan tematiskos ceļojumus, gan čarterus, gan SPA, gan kruīzu braucienus, gan arī eksotiskos ceļojumus, brīvdienu ceļojumus nedēļas nogalēm, ceļojumus ģimenēm, kāzu ceļojumus, ceļojumus noteiktu svētku atzīmēšanai. Mēs esam pilna servisa tūrisma aģentūra - tas nozīmē, ka klientiem varam piedāvāt absolūti jebkuru tūrisma iespēju, kas ir pieejama tirgū. Esam arī Vācijas dzelzceļa sabiedrības Deutsche Bahn oficiālais pārstāvis Latvijā un piedāvājam ceļojumus ar vilcienu. Jāatzīst, ka to cenas ir ļoti izdevīgas un šo produktu apgrozījums pret pagājušo gadu ir pieaudzis gandrīz par 300 %, sevišķi pieprasītas vilcienu biļetes bija vulkāna krīzes laikā.

Ceļojumu aģentūra Latvia Tours ir tūrisma tirgū jau gandrīz 20 gadu un pa šo laiku mums ir noslēgti milzum daudz sadarbības līgumu, esam sevi pierādījuši kā uzticamus un lojālus partnerus.

Travelnews.lv:Latvia Tours šovasar veicās ar speciālajiem piedāvājumiem?

Ieva Keiša: Vasara nav prognozējama - ja ir vēsi, tad speciālo piedāvājums noiets uz siltajiem galamērķiem jūtami palielinās, bet šovasar karsti bija tepat. Protams, cilvēki ceļojumos dodas ne tikai tāpēc, lai sauļotos. Ļoti liels pieprasījums bija uz Līgo brīvdienām un pēdējās pieejamās vietas maksāja dārgāk tieši tāpēc, ka gribētāju doties ceļojumā bija ļoti daudz. Itin viss bija izpārdots jau 2 nedēļas pirms Līgo svētku brīvdienu sākuma. Šādos gadījumos, kad ceļojumi izpārdoti, bet klienti stāv rindā, izmantojam citu valstu tūroperatoru piedāvājumus, piemēram DerTour un TUI, bet pieprasītie datumi lielākoties ir pieprasīti visur.

Travelnews.lv: Sākot ar 01.09.2010, stājas spēkā likums, kas nosaka, ka aģentūrām, kas darbojas kā tūroperatori, ir jāspēj nodrošināt to, ka nauda, ko klients iemaksā aģentūrai, ir drošībā. Kā jūs vērtējat likumu par klientu iemaksātās naudas drošības garantiju?

Ieva Keiša: Latvia Tours tā ir jau daudz gadu. Mūsu drošības naudas garantijas summa ir 20 000 LVL, kas ir visnotaļ saprātīga summa, jo kā tūroperators darbojamies maz.. Klienta iemaksātās naudas garantija ir drošības garants ceļotājiem, jo tas nozīmē, ka ceļojumu aģentūra ir uzticama un ar gana labiem finanšu rādītājiem, lai apdrošinātājs piekristu to apdrošināt. Latvia Tours birojos pie sienām redzamas mūsu apdrošināšanas polises.

Travelnews.lv: Kurās Latvijas pilsētās ir pārstāvēta ceļojumu aģentūra Latvia Tours?

Ieva Keiša: Latvia Tours ir trīs klientu apkalpošanas biroji Rīgā, kā arī Jēkabpilī, Liepājā un Ventspilī. Diemžēl Daugavpils biroju nācās slēgt, jo tur strādājām ar zaudējumiem. Iespējams, nebijām atraduši pietiekami profesionālu personālu. Liepājā tirgus ir neliels, bet konkurence ir ļoti liela. Savukārt Ventspilī darbojamies ļoti veiksmīgi.

Travelnews.lv: Ar cik rezervēšanas sistēmām ikdienā strādā ceļojumu konsultants, plānojot un rezervējot ceļojumus klientiem?

Ieva Keiša: Konsultanti strādā ar ļoti daudz sistēmām, bet biežāk lietotās ir viesnīcu, vilcienu, prāmju, tūroperatoru, izklaides pasākumu biļešu un lidbiļešu rezervācijas sistēmas. Dienā vidēji tiek lietotas divdesmit dažādas rezervācijas sistēmas. Arī internets ir neatņemams ceļojumu konsultanta darbarīks.

Travelnews.lv: Vai instrumenti, kas pieejami ceļojumu aģentam, ir pieejami arī parastam interneta lietotājam?

Ieva Keiša: Internetā arī parasts lietotājs var atrast labu cenu pakalpojumiem, bet aģentūrai ar tās instrumentiem ir daudz lielākas iespējas. Mēs bieži varam nodrošināt gan labāku cenu, gan labāku produktu. Klienti, kas paši meklē ceļojumus, bieži koncentrējas tikai uz cenu, bet Latvia Tours un ceļojumu konsultantu gadiem ilgā pieredze ir ļoti augstu vērtējami. Tieši ceļojumu konsultants zina to, ko internetā neatrast - gadu gaitā ir uzkrāta informācija par to, cik ilgs laiks nepieciešams, lai kādā lidostā paspētu pārsēsties citā lidmašīnā, kurā viesnīcā labāk apmesties, kādu lidojumu savienojumu izvēlēties. Ja sistēmā tiek teikts, ka pusstunda laika ir pietiekoši, lai paspētu uz kādu citu lidmašīnu, aģents spēj noteikt, ka tā vis nevar un brīdināt klientu, ka reāli ar šādu laiku nepietiek. Tad klientam ieteiks labāk izvēlēties nākamo reisu. Vulkāna krīzes laikā spilgti varēja redzēt, ka klienti, kas iegādājās ceļojumus vai lidojumus ar ceļojumu aģentūras palīdzību, bija ieguvēji.

Travelnews.lv: Kādi ir ceļojumu aģentūras Latvia Tours būtiskākie jaunumi?

Ieva Keiša: Noteikti vēlreiz jāpiemin Lidot.lv tiešsaistes aviobiļešu rezervēšanas vietnes jaunā versija. Arī aģentūrā strādājam, lai aktivizētu ceļojumu tiešsaistes pārdošanu. Katru gadu mūsu maršrutiem tiek pievienoti jauni galamērķi. Tāpat arī kopā ar Amadeus šobrīd strādājam pie jaunu tehnoloģisko risinājumu ieviešanas korporatīvo klientu apkalpošanai.

Travelnews.lv: Kā jūs vērtējat tūrismu ziņu portālu Travelnews.lv un tūrisma indrustrijas ziņu portālu TurismaBizness.lv?

Ieva Keiša: Man patīk saņemt tūrisma ziņu vēstkopu - viens no dienas pirmajiem darbiem ir izlasīt ziņas. Jāatzīst, ka ziņu kļūst vairāk un reizēm ir grūti tajās orientēties, vēstkopa kļūst par plašu. Profesionāļu portālā vairāk gribētu redzēt ekspertu viedokli.

--------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Atlantic Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4250598sec.