Par iespējām Latvijas ceļotājiem vēsta Armands Slokenbergs

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktoru Armandu Slokenbergu, Baltijas tūrisma tirgus speciālisti Maiju Poču, tūrisma mārketinga speciālisti Ramonu Kačanovu un interneta projektu vadītāju Didzi Sprūdu uz interviju par aktualitātēm Latvijas tūrismā, aģentūras projektiem un plāniem, rīkotajām kampaņām.

 

Travelnews.lv: Pastāstiet par Latvijas tūrisma interneta vietni www.latvia.travel kā resursu, ko var izmantot latviešu ceļotāji?

Armands Slokenbergs: www.latvia.travel ir pievilcīga ceļotājiem tādēļ, ka tā ir laba iespēja, kur atrast informāciju par tūrisma objektiem Latvijā, kā arī apskatīt kartē, kur tie atrodas. Tāpat blakus iespējams redzēt, kādi ir citi tūrisma objekti apkārtnē, kas atrodas netālu no tā. Interesanti ir arī portālā publicētie stāsti un raksti par tūrisma objektiem un par Latviju. Latvijas ceļotāji noteikti var izmantot pasākumu kalendāru, kurā iespējams atlasīt pasākumus kādai konkrētai dienai.

Didzis Sprūds: Šobrīd jau ir izstrādāts modulis tūrisma maršrutiem, kas būs ļoti noderīgs tūristiem. Modulis dod iespēju izveidot tūrisma maršrutus ar iespēju savienot tos kartē un izstrādājot ceļu. Tas varētu būt pasaules līmeņa maršrutu modulis.

Armands Slokenbergs: Mūsu lapā ir atrodami apraksti, kas mudina ceļot. Tā ir sava veida iedvesma, kas var palīdzēt ceļotājiem izšķirties, kurp doties tepat Latvijā. Kā valsts institūcija savā pārziņā esam ņēmuši informēšanu un aprakstus, jo uzņēmējiem nav motivācijas veidot aprakstošas ziņas bez konkrētām norādēm uz objektiem vai pasākumiem.

Maija Poča: Šo interneta vietni var izmantot, arī mācot bērnus vai uzņemot viesus no ārvalstīm, jo tā dod iespēju saskatīt savu zemi citādi.

Travelnews.lv: Raksturojiet ziemas tūrisma piedāvājumu Latvijā?

Armands Slokenbergs: Pirmkārt, ir jāsagaida sniegs, jo tas ir ziemas tūrisma galvenais produkts. Ja nav sniega, tad grūti runāt par ziemas tūrisma objektiem. Ja nav sniega, protams, ir iespējas, ko darīt ziemā – tie ir wellness atpūtas braucieni, kas ir aktuāli visu gadu, tomēr, pieliekot klāt baltu, sniegotu pludmali, zaļu priežu mežu, atpūtas procedūras siltumā, sirsnīgā atmosfērā, pirts lietas, lauku ēdienu, ziemas atpūta kļūst daudz pievilcīgāka. Sniegs dod nepieciešamos kontrastu wellness atpūtai.

Neskatoties uz to, ka Latvijā nav augstu kalnu, kur slēpot, pastāv tik daudz citu aktivitāšu – var šļūkt no kalna, doties izbraucienos ar zirgu pajūgiem un kamanām, doties pirtī. Mūsu kalni ir mēreni un tādi ir arī ziemas prieki, tomēr tie ir kvalitatīvi.

Vēl ziemā ir plašs kultūras pasākumu piedāvājums. Rīgai ir lielas iespējas kļūt par nozīmīgu Ziemassvētku un Jaunā gada svinēšanas pilsētu. Jāatceras, ka pēc stundas brauciena no Rīgas var nokļūt Siguldā, Jūrmalā, Rundālē, apvienojot gan kultūru, gan ziemas priekus. Jāuzsver vēlreiz, ka sniegs ir galvenais ziemas piedāvājums. Ja ir sniegs, tad būs arī viss pārējais.

Travelnews.lv: Kāda, jūsuprāt, ir optimālā cena, kas Latvijas viesu namiem būtu jāprasa par uzturēšanos?

Armands Slokenbergs: Cenu regulē tirgus un uzņēmēji daudz labāk zina, kāda tā cena ir. To nevar veidot valsts, jo tirgus cenu nosaka neredzama roka. Latvijas viesu namu pakalpojumu cena tirgū ir pievilcīga, varbūt pat pārāk pievilcīga. To, kā cenas veidojas, nosaka pieprasījums.

Travelnews.lv: Dižās Baltijas apceļošana ir piedzīvojumu kampaņa, kuras ietvaros ceļotāji apmeklē dažādus tūrisma objektus visās Baltijas valstīs un laimē lieliskas balvas. To Latvijā rīko Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Pastāstiet sīkāk par kampaņu!

Armands Slokenbergs: Kampaņas ietvaros ceļotājiem ir iespēja apmeklēt katras valsts labākos un interesantākos tūrisma objektus. Ekskursiju objekti, kas ietilpst kampaņā, ir katras valsts labākais vai intersantākais piedāvājums kaimiņiem. Tas ir tas, ko mēs gribam ieteikt un piedāvāt un uz to vienmēr var paļauties. Tas ir interesanti - ko tad kaimiņš tur ir sagatavojis. Mēs esam kaimiņi un tas ir nerakstīts pienākums reizi gadā aizbraukt paskatīties, kā pie viņiem iet. Lietuva un Igaunija tomēr ir ārzemju ceļojums.

Maija Poča: Katru gadu Dižajā Baltijas apceļošanā ir jauni, nezināmi objekti. Jāatzīst, ka bez šī projekta es pati nezinātu tik daudz labu vietu. Kampaņa ir lieliska iespēja satikties ar vietējiem iedzīvotājiem gan tepat, gan kaimiņvalstīs. Nedrīkst nepieminēt to, ka kampaņas dalībniekiem ekskursiju objektos pienākas atlaides, tāpēc tā ir iespēja ietaupīt naudu un apceļot Latvija, Baltiju. Ekskursiju laikā ceļotāji sastopas ar viesmīlību, vietējiem cilvēkiem, iepazīst jaunus tūrisma objektus. Vairāk informācijas par piedzīvojumu kampaņu Dižā Baltijas apceļošana iespējams atrast interneta vietnē www.greatbaltic.eu.

Travelnews.lv: Kādas ir ārzemju latviešu vai viesstudentu iespējas popularizēt Latviju ārzemēs? Vai viņi var piesaistīt ārzemju viesus doties uz Latviju ceļojumā?

Armands Slokenbergs: Godīgi sakot, līdz šim mēs neesam uzrunājuši ārzemju latviešus kā atsevišķu segmentu mūsu aktivitātēs popularizēt Latvija kā tūrisma galamērķi. Protams, viņi paši var izmantot mūsu aktivitātes un interneta vietni Latvijas popularizēšani, ja to vēlas. Tā kā Latvijas kā tūrisma galamērķa zīmols lielā mērā balstīts uz pašu latviešu sajūtām par to, kas ir Latvija un ko mēs tūristam varam piedāvāt, tad to noteikti var izmantot, lai pastāstītu ārzemju draugiem par mums. Aģentūra līdz šim ir uzrunājusi Latvijas vēstniecības ārzemēs un Latvijas goda konsulus par iespēju popularizēt Latvijas tūrisma zīmolu. Tas noteikti ir resurss, ko mēs varam izmantot.

Maija Poča: Ja kāds interesējas, tad pie mums var saņemt materiālus par Latviju. Mēs arī sūtām materiālus, kas popularizē Latviju.

Travelnews.lv: Kā jūs vērtējat tūrismu ziņu portālu Travelnews.lv un tūrisma indrustrijas ziņu portālu TurismaBizness.lv?

Armands Slokenbergs: Es uzskatu, ka ir labi, ka ir mediji, kas darbojas interaktīvajā vidē. Mēs apsveram iespēju par sadarbību tieši sociālajos tīklos – tā kā esam mazi, mums jāstrādā visiem kopā, tāpēc nekādus konfliktus neredzu. Iesaku biežāk pajautāt informāciju tiešajiem ziņu avotiem, piemēram, TAVA, pirms ziņu publicēšanas.

Didzis Sprūds: Pilnībā portālus neesmu izpētījis, bet uzskatu, ka lielais ziņu apjoms ir pozitīvi, bet vajadzētu padomāt par ziņu pasniegšanas veidu portālos, par dizainu, varbūt ieviest kādas inovācijas. Vajadzētu atdalīt Latvijas ziņas no ārvalstu ziņām. Viena no problēmām ir tā, ka ziņas ir saliktas hronoloģiskā secībā, kas nav ērti lietotājam, jo tā netiek parādīts ziņas nozīmīgums, kā arī vēlāk grūti atrast svarīgās ziņas.

Maija Poča un Ramona Kačanova: Pozitīvais ir tas, ka Travelnews.lv ir lielākais portāls tūrisma jomā. Ļoti jaukas ir foto galerijas – tajās bieži redzamas interesantas bildes un jaunumi. Reizēm šķiet, ka portālā par daudz uzmanības tiek pievērsts auto ziņām. Travelnews.lv ir viens no retajiem portāliem, kur tik ilgi var ritināt uz leju, bet portāls nebeidzas. Iespējams, derētu ieviest notikumu kalendāru.

 

--------------------------------------

Intervijas otrā daļa, kas veltīta tūrisma industrijas aktualitātēm, lasāma tūrisma ziņu portālā profesionāļiem www.TurismaBizness.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Novatours
,


Biznesa augstskola Turība
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21524sec.