Vīzu režīms ar Krieviju nākotnē varētu tikt atcelts: intervija ar Vladu Korjaginu [1]

Vīzu režīms ar Krieviju nākotnē varētu tikt atcelts: intervija ar Vladu Korjaginu

Laikā no 19.-22.12.2010 Krievijā viesojas Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers un citas augstas valsts amatpersonas. Delegācijas sastāvā ir arī uzņēmēji un, lai noskaidrotu, kā virzās sarunas un kā tās nākotnē ietekmēs ceļotājus, tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv lūdza uz īsu telefonisku interviju ceļojumu aģentūras un tūroperatora Baltic Travel Group prezidentu un Krievijas delegācijas dalībnieku Vladu Korjaginu.

Travelnews.lv: Kādi laikapstākļi šobrīd valda Maskavā?

Vlads Korjagins: Maskavā nav īpaši auksti, tomēr jāatzīst, ka, esot delegācijas sastāvā, maz sanāk pašam staigāt apkārt un salt, tāpēc īsti nevar novērtēt. Maskavā ir ļoti daudz sniega, tomēr to katru nakti aktīvi tīra un izved no pilsētas. 

Travelnews.lv: Kā Latvijas delegācija tiek uzņemta Krievijā?

Vlads Korjagins: Uzņemšana ir ļoti laba - sirsnīga un silta. Šobrīd jau notikušas daudzas dažādas tikšanās ar Krievijas amatpersonām un uzņēmējiem un uzņemšana ir lieliska dažādos līmeņos. Vakar [20.12.2010] notika pieņemšana teātrī, kur piedalījās gan Latvijas delegācijas pārstāvji, gan Krievijas amatpersonas, uzņēmēji un šovbiznesa pāstāvji. Uzstājās Aisha un Intars Busulis un abu uzstāšanās publikai ļoti patika. Notika arī Latvijas produktu degustācijas, kas izpelnījās lielu atsaucību.

Travelnews.lv: Kā jūs vērtējat Latvijas delegācijas vizīti Krievijā un to, kā šis notikums ietekmēs ceļotājus gan Latvijā, gan Krievijā?

Vlads Korjagins: Uzskatu, ka šī vizīte ir jaunu attiecību sākums Latvijas un Krievijas starpā. Tas tiešām ir vēsturisks notikums un ledus, kas iepriekš bijis abu valstu starpā, strauji kūst. Visas tikšanās notiek ļoti pozitīvā un labā noskaņā.
Šis gads bijis rekordgads tūristu skaita ziņā - no Maskavas Rīgā šogad viesojušies divreiz vairāk tūristu nekā iepriekš. Tieši tāpēc jaunums, kas tagad nācis klajā, ir vēl jo svarīgāks - gan Latvijas, gan Krievijas puse piekrīt, ka būtu nepieciešams atcelt abu valstu starpā valdošo vīzu režīmu. Tas ir ļoti liels solis uz priekšu un spēcīgs grūdiens abu valstu tūrismam. Ja vīzu režīms tiks atcelts, pie mums brauks daudz vairāk tūristu no Krievijas un arī mūsu ceļotāji vairāk dosies uz Krieviju. Krievu tūristi dosies ne tikai uz Rīgu vai Jūrmalu, bet arī, piemēram, uz Latgali, kur padomju laikos bija daudzas pazīstamas sporta bāzes. Vīzu režīma atcelšana ļoti pozitīvi ietekmētu Latvijas tēlu.

Travelnews.lv: Ko jūs cerat sagaidīt no šīs vizītes Krievijā?

Vlads Korjagins: Mērķi ir divi - pirmkārt, tie ir stratēģiskie mērķi, kas saistīti ar uzņēmumu, bet otrkārt, tūrismam ļoti nāk par labu pozitīvas attiecības starp valstīm. Ja saprašanās ir laba, tad arī tūrismam tas nāk par labu. Šī Latvijas delegācijas vizīte Krievijā, kas plaši tiek atspoguļota medijos, lauž bieži valdošos stereotipus par Latviju kā nedraudzīgu valsti.

Travelnews.lv: Kur jūs pavadīsiet Ziemassvētkus?

Vlads Korjagins: Ziemassvētkus pavadīšu mājās kopā ar ģimeni. Tā kā darba darīšanās sanāk daudz būt prom, cenšos katrus svētkus pavadīt mājās. Arī Jauno gadu sagaidīšu Latvijā - laukos kopā ar ģimeni. Darbam ir ārvalstis, svētkiem - mājas un ģimene.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Aldis K 12/22/2010 10:50 Vismaz kāds no tūrisma nozares piedalījās. It kā tūrisms ir viena no ekonomika sprioritātēm Latvijā, bet Krievija augsti prioritārs tirgus. Paldies , Vlad!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,


Ventspils TIC
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13783789sec.