Konstantīns Paļgovs komentē situāciju Ēģiptē

Konstantīns Paļgovs komentē situāciju Ēģiptē

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja starptautiskā tūroperatora Tez Tour vadītāju Konstantīnu Paļgovu uz ekspresinterviju par aktualitātēm Ēģiptē, kur šobrīd notiek plaši tautas nemieri un demonstrācijas.  

Travelnews.lv: Pastāstiet par aktuālo situāciju Ēģiptē attiecībā uz Latvijas ceļotājiem!

Konstantīns Paļgovs: Šobrīd Ēģiptē atrodas aptuveni 300 mūsu ceļotāju. Tie galvenokārt atrodas divos kūrortos - Hurgadā un Šarmeššeihā. Mūsu tūristu nav Kairā un citās pilsētās, kur notiek nemieri. Savukārt kūrortpilsētas šobrīd ir mierīgas un tur nemieri nenotiek. Neskatoties uz to, ka par situāciju pilsētās mēs arī uzzinām no medijiem, informāciju par pašreiz notiekošo kūrortpilsētās mums piegādā gan mūsu pārstāvji, gan mūsu ceļotāji.

Šobrīd situācija Ēģiptes kūrortos ir mierīga. Tur nenotiek demonstrācijas, bet Šarmeššeihā ir fiksēta papildus bruņoto spēku ierašanās. Uzskatu, ka tā pat ir labāk - tas nozīmē, ka situācija tur tiek kontrolēta.

Travelnews.lv: Kā tūroperators Tez Tour reaģē uz notiekošo Ēģiptē?

Konstantīns Paļgovs: Visi mūsu ceļotāji Ēģiptē ir informēti par notiekošo un zina, kur un kā sameklēt mūsu pārstāvjus, kas runā gan latviski, gan krieviski. Tūristi zina, kur atrast gidus un iespēju piezvanīt, ja šāda nepieciešamība radīsies.

Savukārt mēs šeit organizējam iespējas, kā nogādāt tūristus mājās. Šobrīd gan vēl neviens no mūsu ceļotājiem nav izteicis vēlēšanos pārtraukt atvaļinājumu un uzturēšanos Ēģiptē, lai dotos mājās. Vajadzības gadījumā mēs šādu iespēju nodrošināsim. Patlaban tiek apsvērti vairāki varianti.

Travelnews.lv: Kā ir ar tiem ceļotājiem, kas nemieru dēļ vairs nevēlas doties iepriekš rezervētā ceļojumā uz Ēģipti?

Konstantīns Paļgovs: Tieši šobrīd aktīvi nodarbojamiem ar šī jautājuma kārtošanu. Katrs gadījums ir ļoti individuāls, bet, protams, ir saprotami, ka cilvēki varētu Ēģiptē valdošo nemieru dēļ izvēlēties nedoties turp. Naudas atgriešanas jautājums atceltu vai pārceltu ceļojumu gadījumā arī ir jāizskata individuāli - tur var būt iebildumu no Ēģiptes puses, jo viesnīcas taču strādā un pieņem viesus, taču, kā jau teicu, jautājums šobrīd tiek aktīvi kārtots.

Travelnews.lv: Kā ir ar Tez Tour piedāvātajām ekskursijām no kūrortiem uz iecienītiem tūrisma objektiem pilsētās?

Konstantīns Paļgovs: Šobrīd Tez Tour piedāvātās ekskusijas uz pilsētām, kas parasti tūristu vidū ir ļoti populāras, ir atceltas. To vietā tiek piedāvātas citas ekskursijas, kas notiek drošos reģionos un vietās, ko neskar nemieri.

Travelnews.lv: Ko Jūs ieteiktu ceļotājiem, kas atrodas Ēģiptē?

Konstantīns Paļgovs: Pirmkārt, ceļotājiem ir jārēķinās ar situāciju. Atrodoties svešā zemē, ir jārespektē tās likumi. Zinot, ka notiek nemieri, bet patiesībā vienmēr, jāapzinās, ka nedrīkst izraisīt nekāda veida provokācijas. Otrkārt, ne tikai dodoties uz Ēģipti, bet vienmēr pirms ceļojuma ir jāatstāj tuviniekiem informācija par to, kurp dodas, kādā viesnīcā uzturēsies, jāapgādājas ar pases kopiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.96170092sec.