Intervija: Mary Cohr vadītāja Marika Ģederte stāsta par sauļošanu un ādas aizsardzību

Intervija: Mary Cohr vadītāja Marika Ģederte stāsta par sauļošanu un ādas aizsardzību

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja uz interviju skaistumkopšanas institūta "Mary Cohr" vadītāju Mariku Ģederti, lai noskaidrotu kā labāk pasargāt ādu no saules stariem, iegūt skaistu noturīgu iedegumu un saglabāt to pēc iespējas ilgāk.

Travelnews.lv: Kādas procedūras Jūs ieteiktu, lai pasargātu ādu no saules negatīvās ietekmes?

Marika Ģederte: Sakarā ar ultravioleto staru un atmosfēras izmaiņām, saules aizsargkrēmu nozīme pēdējos 15 gadus ir būtiski mainījusies, ieņemot svarīgāko lomu ādas aizsardzībā. Saule ir viens no iemesliem, kas paātrina ādas novecošanās un praktiski visos ādas kopšanas krēmos tagad saules aizsargfiltri ir iekļauti, īpaši jau dienas krēmos. Cilvēki nez kāpēc baidās lietot aizsardzības krēmus, jo domā, ka nevarēs nosauļoties. Jaunākās tehnoloģijas izmanto bronzerus pie SPF filtru aizsargkrēmiem, lai tomēr pieradinātu cilvēkus tos lietot. Un es pat teiktu, ja jums ir dārga jūsu dzīvība un veselība, bez aizsargkrēma ārā neejiet. Īpaši rūpējaties par bērniem, jo bērni, kuri bērnībā ir apdeguši saulē, automātiski nonāk riska grupā, kad vēlāk var vieglāk iegūt ādas vēzi nekā tie, kuri nekad nav apdeguši. Visneprātīgākā rīcība ir doties saulē pilnīgi bālam, kā diemžēl arī ikdienā notiek kūrortos. Cilvēki vēlās divās dienās iegūt afrikāņu iedegumu, uzturoties saulē visu dienu, nedomājot par sekām. Pakāpeniska sauļošanās un krēmu lietošana, nodrošina iedeguma kvalitāti un ilgumu.

Travelnews.lv: Kā brūnu ķermeņa toni iegūt tiem cilvēkiem, kuriem vasarā nav iespējas zvilnēt pludmales smiltīs un ķert saules starus? Dzirdēts par paštonējošajiem iedeguma krēmiem. Cik noturīgi tie ir, cik bieži jāatjauno, lai saglabātos efektivitāte?

Marika Ģederte: Arī pašiedeguma krēmu kvalitāte un to krāsu toņi ir ļoti atšķirīgi. Bet galvenais pamatnoteikums ir rūpīgi attīrīta ar pīlingu vai pirtī un sagatavota āda pirms to lietošanas, pretējā gadījumā uz ādas paliks raibi pleķi. Īpaši rūpīgi it jāiesmērē elkoņi un ceļi un jābūt piesardzīgiem īpaši karstā laikā un lietainā, jo ar sviedriem var uz ādas parādīties pleķi. Obligāts nosacījums ir roku nomazgāšana pēc krēma lietošanas. Šos krēmus nevar izmantot uz plaukstām un pēdām, jo tur tās paliks dzeltenas vai oranžas. Es rekomendētu izmēģināt krēmu vakarā, jo, ja tonis nav labs, vismaz no rīta ar sūkli var to nomazgāt. Krēmu noturība ir atkarīga no ādas mitruma jeb kvalitātes, jo no sausas un dehidrētas ādas, krēms un iedegums noiet ātrāk. Ja atrod savu īsto toni, krēms ir jāatjauno pēc 2-3 dienām.

Jāatceras, ka pašiedeguma krēmiem nav ādas aizsargfiltri un neskatoties uz zeltīto ādas iedegumu, par piesardzību saulē nedrīkst aizmirst.

Travelnews.lv: Kādā veidā cilvēki, kas atbrauc no ārzemēm iedeguši, ilgāk var noturēt siltajās zemēs iegūto ķermeņa brūngano toni?

Marika Ģederte: Pirms dodas ceļojumā, ādas sagatavošanai ir liela nozīme, jo uz regulāri mitrinātas un koptas ādas iedegums noturēsies 2 nedēļas un diemžēl jau ir par vēlu mēģināt glābt iedeguma toni ar mitrinošajiem krēmiem pēc sauļošanās. To lietošanu nedrīkst pārtraukt vispār. Es pat ieteiktu pēc intensīvas sauļošanās izmantot barojošāku un mitrinošāku krēmu nekā ikdienā lietojiet. Vidējā iedeguma noturības statistika, atgriežoties no ceļojuma, ir 7 dienas. Es vienmēr ieeju uz pāris reizēm solārijā, tādējādi nodrošinot ādai nelielu aizsardzību, izbaudot ceļojumu, nevis mokoties naktīs ar apdegumu sāpēm. Ātrās palīdzības medikamenti, kā lidokaīnu saturošas alvejas želejas ir pieejamas aptiekās un solāriju studijās. Ja nu kādreiz sanāk apdegt, šī želeja, kura būtu jātur ledusskapī, lieliski palīdz no nomierina ādu.

Informāciju par skaistumkopšanas institūtu Mary Cohr var atrast interneta vietnē www.marycohr.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.932971sec.