Nedēļas profesija - ceļojumu aģents. Intervija ar Rovenu Jakubovsku no Remiro Travel

Nedēļas profesija - ceļojumu aģents. Intervija ar Rovenu Jakubovsku no Remiro Travel

No 2012. gada 12. septembra Travelnews.lv veido rakstu sēriju ar ieskatu tūrisma nozares populārākajās profesijās. Katru nedēļu pievērsīsimies vienai profesijai. Šonedēļ iepazīstam ceļojumu aģentus – pasaules ceļvežus cilvēku formātā. Savu viedokli izsaka arī tūrisma firmas Remiro Travel valdes locekle Rovena Jakubovska.


Travelnews.lv: Kas jāņem vērā, jāsaprot cilvēkiem, kuri plāno uzsākt darba gaitas šajā profesijā?

Rovena Jakubovska: Darbs nav grūts, bet atbildīgs! Klienti ir dažādi, tāpēc "jāpakārtojas" viņiem, kas ne vienmēr ir viegli; nepārtraukti jāpaplašina savs redzesloks, lai kļūtu par labu konsultantu.

Darbs nav garlaicīgs un vienmuļš. Katru dienu piedāvājumu klāsts un pieprasījums mainās. Vienmēr var atrast jaunus ceļojumu virzienus, ko piedāvāt klientiem. Savukārt ceļojums pats par sevi ir sarežģīts produkts - tā konsultēšana nebeidzas ar momentu, kad braucējs to ir iegādājies – vienmēr var notikt kas neparedzēts, piemēram, lidmašīna kavējas, streiks, laika apstākļi. Braucējus jāturpina asistēt līdz pašām ceļojuma beigām.

Travelnews.lv: Nosauciet rakstura īpašības un prasmes, bez kurām aģents nav iedomājams?

Rovena Jakubovska: Laipns, zinošs, pacietīgs, neuzbāzīgi uzstājīgs, "elastīgs", saprotošs un prot klienta vajadzības pozicionēt 1. vietā.

Travelnews.lv: Jūsuprāt, aģenta vecumam un dzimumam ir nozīme?

Rovena Jakubovska: Sākotnēji nedaudz ir, kad klients tīri vizuāli izvēlas cilvēku pie kā vērsties, kā jau jebkurā darbā ar cilvēkiem. Tāpēc vajadzīgi dažādi darbinieki katrai gaumei. Galvenais, tomēr ir prasme konsultēt un pieredze.

Travelnews.lv: Cik ilgs laiks paiet līdz aģents kļūst par labu, profesionālu amata meistaru? Vai bieži nākas mainīt personāla sastāvu?

Rovena Jakubovska: Vismaz 3 gadi. Tūrismā visu nekad nav iespējams zināt.

Mums laikam jābūt lepniem - darbinieki strādā kopš pieņemšanas brīža, kas nozīmē, ka visi ar visu ir apmierināti. Darbinieki nemainās, tikai līdz ar darba apjoma palielināšanos, nāk klāt.

Travelnews.lv: Raksturīgākās prasības, kaprīzes, sūdzības saistībā ar ceļojumiem...

Rovena Jakubovska: Prasības un kaprīzes uzreiz nenāk prātā. Nodarbojamies arī ar tūroperatoru pakešu piedāvāšanu un pie sūdzībām varu minēt, ka ir braucēji, kas iegādājas pašu lētāko piedāvājumu un pēc tam nav apmierināti -   tas nav atbildis viņu ilūzijām par to kā būs. Ar to diemžēl jārēķinās, ka iegādājoties paketi ar "viss iekļauts" par 200 Ls, nevar gaidīt garneles un Jack Daniel’s brokastīs :)

Travelnews.lv: Varbūt var nosaukt kādu pastāvīgo klientu, kas jūs iecienījuši?

Rovena Jakubovska: Bezpersoniskāk būs, ja minēšu pazīstamus uzņēmumus, kas ik pa laikam izmanto mūsu pakalpojumus, piemēram, Lattelecom, SEB banka, Swedbanka, Latvenergo, BTA apdrošināšana, Virši-A, Poļu nams, Ingmann saldējums, protams, arī dažādas pašvaldības un skolas.

Travelnews.lv: Ko kopumā varat teikt par šo sfēru līmeni, kvalitāti un vispār vidi Latvijā?

Rovena Jakubovska: Šīs sfēras līmeni, kvalitāti un vispār vidi Latvijā veidojam paši- cik mēs esam dažādi, tik dažāds ir arī līmenis un kvalitāte. Mūsu firmas "latiņa" ir pacelta augstu, un cilvēki to novērtē – tie, kas piesakās mūsu braucienos, atgriežas pie mums jau kā pastāvīgie klienti un ved līdzi draugus.


Vairāk par Remiro Travel piedāvājumiem www.remirotravel.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62411618sec.