Intervija: Evita Nihnidoviča par Garra Rufa SPA un mazajām medmāsām

Intervija: Evita Nihnidoviča par Garra Rufa SPA un mazajām medmāsām

Veselības nedēļu atzīmējot, vēlamies iepazīstināt ar kādu netradicionālu medicīnas paveidu. Tie ir mazi, žiperīgi un dažiem neizturami kutinoši dzīvnieciņi, taču lieliski prot parūpēties par nogurušo un steigas pārņemto ļautiņu labsajūtu. Iepazīsties – SPA zivtiņas. Ar Travelnews.lv sarunājās Garra Rufa SPA vadītāja Evita Nihnidoviča.

Travelnews.lv: Iepazīstiniet lasītāju ar Garra Rufa SPA! Cik sen esat atvērti un kāda ir jūsu galvenā ideja par cilvēka labsajūtu.

Evita Nihnidoviča: Garra Rufa SPA savu pirmo klientu apkalpoja 2010. gada 22. novembrī, un bijām pirmie Latvijā, kas piedāvāja zivju SPA procedūras.

Šobrīd Garra Rufa SPA piedāvā pilnu ķermeņa zivju SPA vannas un zivju SPA pedikīru. Tā ir unikāla iespēja tiem, kas vēlas pamēģināt ko jaunu, pilnīgi dabīgu un ekoloģisku SPA industrijā - bez krēmiem un skrubjiem iegūt zīdainu, skaistu un veselīgu ādu. Tā ir pasaulē jaunākā un pieprasītākā metode veselības uzlabošanā un skaistumkopšanā, tā ir procedūra tiem, kas zina savu vērtību un novērtē to, ko pati daba mums dod.

Travelnews.lv: Kāpēc tieši zivtiņas?

Evita Nihnidoviča: Pirmo reizi zivtiņu SPA novēroju  ārzemju ceļojumos un nolēmu nobaudīt . Atmiņā atausa bērnībā redzētie raidījumi par sanatorijām Turcijā, kur cilvēki gulēja milzīgos baseinos un viņu  ādu skrubināja mazas zivtiņas. Sāku meklēt, pētīt un daudz lasīt par šīm zivtiņām un ādas problēmām, ar kurām palīdz cīnīties Garra Rufa zivtiņas. Protams, secināju, ka Latvijā nekā tāda nav. Tā radās ideja izveidot pirmo zivju SPA Latvijā. Iegādājos savas pirmās 10 zivtiņas un gadu mēģināju tikt ar tām galā. Izdevās!

Liekas, ka zivtiņas izvēlējās mani, jo nebija citu variantu - ienāca prātā ideja, un HOP - te nu mēs esam jau 2 gadus.

Travelnews.lv: Ko varat teikt par mītu, ka šāda veida medicīna riskē ar ceļojošām kaitēm? Zivtiņas taču būtībā var saskarties ar jebko…

Evita Nihnidoviča:  Mūsu salonā ir vairāku pakāpju drošības sistēma higiēnas jautājumos. Katrs apmeklētājs tiek pārbaudīts, vai nav atvērtas brūces vai nesadzijuši skrāpējumi, kas varētu sākt asiņot, kā arī vai nav kāju sēnīte vai citas lipīgas ādas slimības.

Ūdens kvalitāte tiek kontrolēta katru dienu, uzsākot darbu un arī pēc katra apmeklētāja. Garra Rufa SPA ir 4 kāju rezervuāri, un ūdens tajos ir vairākas reizes mikrobioloģiski tīrāks nekā jebkurā publiskajā baseinā vai džakuzi.

Rezervuāros darbojas divi neatkarīgi sūkņi, kas stundas laikā ūdeni pārfiltrē 8 - 10 reizes. UV staru apstrāde nodrošina mikrobiloģisko tīrību līdzīgi, kā operāciju zālēs. Zivtiņām nav zobu, tāpēc tās nevar mehāniski traumēt cilvēka ādu, līdz ar to slimību ierosinātāji nevar nonākt asinsritē.

Pēc starptautiski atzītiem pētījumiem (Lielbritānijas veselības aizsardzības aģentūra) - nav pierādītu gadījumu, ka Garra Rufa šķirnes zivtiņu procedūras būtu cēlonis kādai no infekciju slimībām. Mūsu SPA salonā uzstādītie rezervuāri atbilst šīs aģentūras izvirzītajām higiēnas prasībām, proti, filtrācijas sistēma pārsniedz 1/3 no rezervuāra kopējā tilpuma. Salonos, kas izmanto ārējos akvāriju filtrus - šīs prasības netiek nodrošinātas.

Travelnews.lv: Šonedēļ tiek atzīmēta Veselības nedēļa. Kas šobrīd ir zīmīgākās veselības jomas, kuras mūsdienu cilvēki atstāj novārtā?

Evita Nihnidoviča:  Garīgā un emocionālā veselība - to nevar tā ar vienu tablešu paku savest kārtībā. Protams, ikdiena, darbs un problēmas nekur nepazudīs, un tam visam nevar atmest ar roku. Bet ar to ir jāstrādā nemitīgi un parasti savas veselības jautājumi tiek atlikti ar domu: "kad aiziešu pensijā, tad es skatīšos seriālus un atputināšu savu galvu" vai "atvaļinājuma laikā es nedomāšu par darbu". Tā nedrīkst!

Travelnews.lv: Ko tad darīt? Vai, piemēram, man šai sakarā var palīdzēt zivtiņu SPA?

Evita Nihnidoviča: Garra Rufa zivtiņas ne vien veic kāju pīlingu-ekopedikīru un mikromasāžu, bet garantē lielisku garastāvokli. Patīkamās vibrācijas stimulēs jūtīgos punktus uz kājām, rokām un visu ķermeni. To var salīdzināt ar Ķīniešu medicīnas brīnumu, akupunktūru, kas palīdz regulēt nervu sistēmu, atslābina ķermeni un atbrīvot spriedzi. Procedūra lieliski uzlabo asinsriti, zivtiņu masāža veic dziļu relaksāciju un pazemina asinsspiedienu.

Travelnews.lv: Ko novēlat lasītājiem Veselības nedēļā?

Evita Nihnidoviča:  Rūpējieties par savām kājām! Cik labi jūtas Jūsu kājas, tik labi jutīsieties Jūs paši. Daudz uzturieties svaigā gaisā, regulāri dzeriet tīru ūdeni un ejiet pirtī!

Vairāk par zivtiņām un Garra Rufa SPA www.zivjuspa.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65329719sec.