Intervija: Travel Time grupas atgriezušās no ceļojumiem pa trim kontinentiem

Intervija: Travel Time grupas atgriezušās no ceļojumiem pa trim kontinentiem

Ceļojumu aģentūrai TRAVEL TIME šis pavasaris ir bijis īpašs. Ceļotāju grupas vienlaicīgi devās uz trim kontinentiem. Piedzīvots un redzēts ir daudz. Par visu vairāk stāsta TRAVEL TIME direktors un īpašnieks Ēriks Lagzdiņš.

Kuras vietas apmeklējāt ceļojuma laikā? Kāpēc devāties tieši uz šīm vietām?

Ēriks Lagzdiņš: Šī bija pirmā reize TRAVEL TIME vēsturē, kad mums vienlaicīgi braucienos devās grupas uz trīs kontinentiem. Varbūt tūroperatoriem tā ir ierasta prakse, bet tā kā mēs neveidojam braucienus pa Eiropu visa gada garumā, tad mums šis bija liels sasniegums. Pēdējo sešu gadu laikā, 90 procentus no 45 grupu braucieniem, es esmu pats vadījis.

Šis brauciens sākās ar Havaju salām. Tā kā nesen es jau pats devos ļoti interesantā braucienā ar grupu uz ASV Rietumu krastu, man personīgi nelikās interesanti doties atkārtoti šajā maršrutā, līdz ar to pieņēmām lēmumu, ka šajā grupu braucienā dosies mans kolēģis, lai sākumā cilvēki apskatītu ASV Rietumu krastu, pēc tam Havaju salas.

Es pats nebiju bijis Japānā divus ar pusi gadus un ļoti gribēju tur atgriezties. Protams, ilgu laiku pēc zemestrīces, interese par Japānu bija maza, bet es izdomāju, ka būtu ļoti interesanti izveidot kombinētu grupas braucienu ar sākumposmu Japānā un nobeigumu Havaju salās. Interese no cilvēkiem parādījās un pēc Balttour tūrisma izstādes nolēmām izveidot gan braucienu tikai uz Japānu, gan kombinēto kopā ar Havaju salām. Līdz ar to aprīlī mums bija četras atsevišķas grupas, kas apmeklēja trīs kontinentus. Vēl kā bonuss klāt nāca iespēja pabūt Dienvidkorejā - atpakaļceļā uz mājām.

Brauciena ilgums bija 27 dienas. Kopā ar astoņiem braucējiem devāmies uz Japānu, tad tālāk uz Havaju salām un tad uz mājām caur Dienvidkoreju. Šī bija mūsu 14. grupa uz Japānu. Šajā reizē ļoti daudz ko apskatījām. Pārsteigums bija, kad izdomājām doties uz Sendaja un Matsushima līci, šīs vietas visvairāk tika skartas zemestrīces laikā un es tiešām negaidīju, ka tur jau viss tik ātri būs atjaunots un sakārtots. Vēl apmeklējām tādas vietas kā Tokio, Kioto, Takayama, Kanazawa, Gifu, Himedzi, Okayama, Hirosima, Miyadzima.

Havaju salās kopumā ir astoņas salas, no kurām sešas ir apdzīvotas. Izmantojot iekšējos lidojumus, mēs apmeklējām četras no tām: Oahu (atrodas Honolulu un administratīvais centrs), Lielās Havaju salas (ar pieciem aktīviem un neaktīviem vulkāniem), Maui sala un Kauai sala.  

Dienvidkorejas apmeklējums bija vienkāršs. Trīs naktis mēs pavadījām labā viesnīcā Seulas centrā. Pirmo dienu uztaisījām apli ar tūristu autobusu, pieturējām Nacionālajā Muzejā un apskatījām vēl pāris svarīgus UNESCO objektus, kā arī lielāko bagātību -  Changdeokgung pili. Otrajā dienā apmeklējām gan ierasto tirgu, gan elektronikas tirgu. Apskatījām vēl Gyeongbokgung pili. Daļa no grupas vēl aizdevās apskatīt interesantu Brīvdabas Muzeju kompleksu.  

Kādi ir spilgtākie iespaidi no ceļojuma?

Ēriks Lagzdiņs: Priekš manis pats interesantākais bija:

Japāna – esmu bijis jau šajā valstī vairāk kā 30 reizes, bet atkal jau pēc šī pārtraukuma, es biju tik patīkami pārsteigts un sajūta bija, ka absolūti NEKAS nav mainījies.

Havaju salas – šeit nebiju nekad bijis un man jāatzīst, ka nebiju gaidījis, ka redzēšu tik skaistu dabu. Runājot ar mūsu 20 braucējiem, visiem bija radies priekšstats, ka te uz vietas viss būs ļoti dārgs un visapkārt būs daudz slavenu cilvēku. Pirmais iespaids ļoti labs, jo uz katras salas atrodas Nacionālais parks, ļoti skaistas dabas ainavas visapkārt, tas mums bija liels pārsteigums. Mēs vienu rītu Maui cēlāmies 3:00 naktī, devāmies vienu stundu garā pārbraucienā, jo ļoti gribējām redzēt saullēktu virs Haleakala vulkāna krātera. Šis bija tiešām kaut kas iespaidīgs, labākais no Havaju salām.

Dienvidkoreja – šeit mani pārsteidza tas, ka Seulā visi iedzīvotāji dzīvo netraucētā mierā patreizējā situācijā, zinot, cik saspīlētās ir attiecības ar Ziemeļkoreju. Tāda sajūta, ka tas cilvēkus vispār nesatrauc un viss rit savu ierasto gaitu. Uztraukums nekur nav manāms.

Kas visvairāk palicis atmiņā no baudītajiem ēdieniem un dzērieniem?

Ēriks Lagzdiņš: Atbilde ir ļoti vienkārša - Ume-shu. Tas ir Japāņu plūmju vīns. Protams, ka arī pie mums Latvijā tas ir pieejams, bet garšu nevar salīdzināt, ar to, ko var dabūt Japānā. Baudīt glāzi Umeshu uz "rocks" (ledus gabaliem) kādā bārā ar skaistu skatu uz Japānas ielām, tā sajūta ir lieliska. Ceru, ka drīzumā tuvākajos gados varēšu šo atkārtot.

Havaju salas dzērieni man īpaši nepatika, jo tajos galvenā sastāvdaļa bija kokosrieksti.

Runājot par ēdieniem – vienmēr man patīk iegriezties tajos Japānas sushi restorānos, kur tie iet apkārt pa lenti. Tātad tu visu uz vietas redzi, izvēlies, ko gribi un maksā tik daudz, cik apēd. Havaju salās nobaudījām ļoti garšīgas jūras veltes. Bet pašas labākās atmiņas man bija , kad mēs ar grupu Seulā aizdevāmies uz vienu restorānu, kur no akvārija vari pats izvēlēties zuti, kuru turpat acu priekšā grillē, papildinot ar desmit dažādu veidu asajiem korejiešu salātiem. Tas viss vienai personai izmaksāja aptuveni 11 Ls. 

Cik aptuveni dienas pavadījāt katrā no apmeklētajām vietām? Vai bijāt "klasiskie tūristi" vai arī piedalījāties kādās aktivitātēs?

Ēriks Lagzdiņš: Mans mērķis plānojot braucienu ir atrast kompromisu un saplānot to dinamisku, lai katrs varētu baudīt mūsu braucienu un darīt pa ceļam to, ko vēlas. Protams, ka mēs nevaram paspēt visu, bet mēģinām visu saplānot pēc iespējas plašāk. Šajā braucienā grupa ASV apmeklēja Napa ielejas vīnu darītavas, Yosemite,  Sequoia Parku, apskatīja Lielo Kanjonu. Peldēšana un sauļošanās kā opcija bija Havaju salās, bet daudzi to nemaz neizmantoja, jo pēc iespējas vairāk gribēja doties ekskursijās pa salām. 

Runājot par ēdienu, mēs nekoncentrējamies uz ēdināšanu tik daudz mūsu grupu braucienos. Protams, ka mēs piedāvājam kopā baudīt vakariņas, bet tas ir pēc izvēles, kā katrs vēlas.

Patreiz es ļoti aktīvi plānoju rudens ceļojumus. Mēs dosimies uz Indiju septembrī, Dienvidameriku oktobra beigās un Vjetnamu, Kambodžu un Laosu novembrī. Vēl ir iespēja doties uz  Indonēziju gan oktobrī, gan decembrī. Nākamajam gadam piedāvāsim  Singapūru, Malazija, Aļasku un Kanāda, Madagaskaru un Dienvidāfriku, Austrāliju un Jaunzēlandi. Plānoju arī piedāvāt atkal Japānu par saprātīgu cenu, lai baudītu Sakuras laiku.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.traveltime.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28588486sec.