Intervija: programmas direktore informē par tūrisma studijām Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā

Intervija: programmas direktore informē par tūrisma studijām Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā

Straujiem soļiem tuvojas vidusskolas izlaidumu laiks un nākamās izglītības izvēle, tāpēc tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv cenšas palīdzēt rast atbildi topošajiem studentiem – tūrisma profesionāļiem. Informāciju par studijām Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā sniedz Tūrisma un viesmīlības vadības programmas direktore Marina Gunare.

Kādas ar tūrismu saistītas studiju programmas piedāvā augstskola?

Baltijas Starptautiskā akadēmija piedāvā 2 programmas, saistītas ar tūrismu: bakalaura programma "Tūrisma un viesmīlības vadība" un maģistratūra "Komunikācijas vadība izklaides un atpūtas industrijā".

Kādas ir minēto programmu priekšrocības salīdzinājumā ar citām līdzīgām programmām Latvijā?

Bakalaura programmas priekšrocība saistīta ar to, ka uzsvars tiek likts uz lietiško tūrismu, pasākumu organizēšanu un tūrisma teritoriju mārketingu. Šīs programmas ietvaros studenti apgūst gan tradicionālos, ar tūrismu un viesmīlību saistītus priekšmetus, gan mācās organizēt konferences, pasākumus, paši veido reklāmas materiālus un izstrādā mārketinga stratēģijas, kas palīdz virzīt projektus tūrisma jomā. Maģistra programma ir unikāla ar to, ka tā ir starpdisciplināra un, studējot šajā programmā, maģistranti padziļina un pilnveido savas zināšanas komunikācijas, sabiedrisko attiecību, mārketinga un kultūras projektu jomā. Tā ir vienīga programma, kas orientēta uz speciālistu sagatavošanu atpūtas un izklaides industrijā. Mūsu akadēmija ir starptautiska, šeit mācās studenti no dažādām valstīm un tāpēc mācības notiek multikultūras vidē, kas ir ļoti svarīgi, jo tieši šajā vidē darbojas mūsdienu speciālisti tūrisma un viesmīlības jomā. Mācības notiek krievu, latviešu un angļu valodā, kas paaugstina mūsu studentu konkurētspēju starptautiskajā tirgū.

Kādi ir iestāšanās nosacījumi augstskolā? Līdz kuram datumam iespējams pieteikties studiju programmām ar sākumu 2013. gada rudenī?

Lai iestātos akadēmijā jāvēršas BSA uzņemšanas komisijā Lomonosova ielā 1, 216. kabinets, vai var piezvanīt pa tālruni 67100610 un uzzināt visu nepieciešamo informāciju. Bakalaura programmas mācību ilgums 4 gadi dienas un vakara nodaļā. Maģistra programmā var iestāties tie, kas ieguvuši izglītību šādās specialitātēs: "Tūrisms", "Uzņēmējdarbība", "Tulkošana", "Sabiedriskās attiecības". Tādi paši nosacījumi ir speciālistiem, kuri strādājuši tūrisma un viesmīlības nozarē ne mazāk kā 3 gadus un kam ir augstākā izglītība. Mācību ilgums ir 1,5 gadi. Dokumentus pieņem līdz septembra vidum.

Kādas papildus aktivitātes un iespējas augstskola piedāvā studentiem?

Kā arī daudzās Latvijas augstskolās, mūsu studenti mācās un iziet praksi citās valstīs, izmantojot ERASMUS programmas iespējas. Katru vasaru mūsu studenti prakses laikā strādā Grieķijā, Kiprā, Spānijā, Vācijā, kur iegūst pieredzi savā profesijā. Katru gadu studenti un pasniedzēji piedalās starptautiskās konferencēs dažādās valstīs. Mēs uzturam ciešus savstarpējus sakarus ar Vācijas, Spānijas, Portugāles, Krievijas augstskolām. Mēs daudz ceļojam pa Latviju un citām valstīm. Akadēmijā paši studenti organizē pasākumus. Tradicionāli tiek svinēta "Tūrisma programmas diena", kas dod iespēju iepazīties savā starpā dažādu kursu studentiem. Studentu parlaments aktīvi piedalās studentu dzīvē, organizē izklaides, sporta pasākumus, lietišķās spēles un ballītes. Katrs students var izvēlēties pasākumu, kas sirdij tuvāks.

Lūdzu, miniet Latvijā zināmus tūrisma nozarē strādājošus profesionāļus, kuri ir ieguvušu izglītību Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā!

Mūsu programma ir jauna, šogad ir tikai otrais izlaidums, bet mūsu absolventi strādā tūrisma kompānijās, viesnīcās un restorānos ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā, Lielbritānijā, Vācijā. Daudziem ir iespēja vadīt ģimenes uzņēmumu, jo absolventiem tiek piešķirta menedžera kvalifikācija, un iegūtās zināšanas, iemaņas un prasmes ļauj gūt panākumus un būt veiksmīgam jebkurā uzņēmējdarbības jomā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bsa.edu.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.58312607sec.