Intervija ar Zigmundu Spādi: autonoma Hertz atzīmē 21 gadu Latvijā

Intervija ar Zigmundu Spādi: autonoma Hertz atzīmē 21 gadu Latvijā

Latvijas autonomu tirgū aktīvi darbojas četras starptautiskas autonomas - Avis, Sixt, Europcar un Hertz. 2013.gada 1.augustā Travelnews.lv aicināja uz interviju starptautiskās autonomas Hertz frančīzes turētāju Latvijā Zigmundu Spādi.

Travelnews.lv: Autonoma Hertz ir viena no ietekmīgākajām autonomām pasaulē, bet ar ko tā atšķiras te, Latvijā, no citām starptautiskajām autonomām?

Zigmunds Spāde: Vispirms ir jāatzīmē, ka šogad aprit 21 gads kopš autonoma Hertz ir Latvijā. Pirmais birojs tika atvērts starptautiskajā lidostā Rīga, kur, uzsākoties pirmajiem ārvalstu lidojumiem, sāka darboties divas autonomas Avis un Hertz. Pirmās autonomas automašīnas bija VW Passat, kuras uz kopējā Latvijas autoparka (žiguļi, moskviči, uaziki, volgas...) fona ļoti izcēlās un daudzos cilvēkos radīja apbrīna pilnus skatienus. Kādas būtiskas pakalpojumu vai servisa atšķirības starptautisko autonomu vidū, kas darbojas Latvijā, es nesaskatu. Katrs cenšas darīt savu darbu un jebkurš veiksmīgs autonomas biznesa jauninājums tiek momentāni pārņemts un attīstīts.

Travelnews.lv: Kas ir autonomas Hertz klients? Vai tas ir galvenokārt individuālais klients vai arī korporatīvais?

Zigmunds Spāde: Autonomas Hertz klients Latvijā ir galvenokārt individuālais klients, kurš vasaras laikā ir atpūtas tūrists, bet citos gadalaikos darījumu tūrists. Lielākā daļa ceļotāju ierodas no ārzemēm, rezervējot automašīnas mūsu starptautiskajā interneta vietnē. Mums ir interneta vietne www.Hertz.lv latviešu un krievu valodā, kura sekmē vietējo rezervāciju skaitu. Mēs zinām, ka tūristi no Krievijas labprāt izmanto Hertz autonomas pakalpojumus un vasaras mēneši mums ir ļoti noslogoti.

Travelnews.lv: Kuri mēneši patērētājam ir visizdevīgākie ceļošanai ar autonomas automašīnu?

Zigmunds Spāde: Ceļotājam ir laicīgi jāseko informācijai autonomas interneta vietnē, jo ''tukšajos'' mēnešos vienmēr ir pievilcīgi piedāvājumi ar 30-40% atlaidēm. Latvijas un Igaunijas ceļotāji pēdējos gados ir labi izglītojušies interneta lietās un rezervē autonomu pakalpojumus bez ceļojumu aģentūru starpniecības, proti, patstāvīgi.

Travelnews.lv: Kādas raksturīgākās kļūdas pieļauj Latvijas ceļotāji ārzemēs, lietojot autonomu pakalpojumus?

Zigmunds Spāde: Raksturīgākā kļūda ir automašīnas nesavlaicīga nodošana autonomai. Bieži vien autonomas soda klientus un pieprasa diennakts maksu par kavējumu. Otrā kļūda varētu būt tā, ka klients atdot automašīnu autonomai ar neuzpildītu degvielas tvertni. Tas vienmēr ir jānoskaidro autonomas līgumā, lai izvairītos no papildus izmaksām. Trešā nepatikšana ir ceļu satiksmes pārkāpumi ārzemēs. Klients bieži vien saņem papildus rēķinus ar ceļu satiksmes sodiem un administrēšanas izdevumiem.

Travelnews.lv: Kādas jaunas tendences šobrīd ir vērojamas autonomu biznesā?

Zigmunds Spāde: Šobrīd pasaules autonomas tirgū notiek milžu cīņas starp trīs lielākajām amerikāņu autonomu kompānijām - Enterprise, Avis un Hertz. Visas lielās starptautiskās autonomas cenšas piedāvāt klientiem trīs pakalpojumus, proti, automašīnas noma ar stundas tarifu, diennakts noma un ilgtermiņa noma jeb līzinga pakalpojums. 

Jau pagājušajā gadā Hertz bija plānojis līdzīgi kā Igaunijā vai Vācijā ieviest elektromobiļu nomas sistēmu (www.hertzondemand.com), ko Hertz piedāvā citur Eiropā.Taču Rīgas vājās infrastruktūras un Ekonomikas ministrijas pasivitātes dēļ šis projekts pagaidām bija jāatliek. Taču doma par automašīnas stundas tarifa nomu ir aktuāla un mēs to gatavojamies realizēt par pieņemamām cenām vietējam tirgum. 

Mēs arī novērojam, ka daudzi klienti vēlas nomāt automašīnu ar video reģistratoru, kuru mēs nodrošinām par atsevišķu samaksu.

Travelnews.lv: Kā Jūs vērtējat, ka autonomas ienāk citos biznesos, piemēram, autonoma Sixt piedāvā tagad velosipēdu nomu Rīgā un Jūrmalā?

Zigmunds Spāde: Es uz to skatos pozitīvi, jo tas vairāk ir reklāmas un PR gājiens nekā nopietns bizness ar finansiālu rezultātu. Es domāju, ka tas ir veiksmīgs projekts, kas tika pārņemts no ''BalticBike''. Arī Hertz Nīderlandē piedāvā laivu nomu un nodrošina saviem klientiem kanāla braukšanas priekus. Nezinu, vai tas ir daudziem zināms, taču arī Rīgā mēs piedāvājam saviem klientiem kanāla laivu satiksmi, kuru var rezervēt mūsu interneta vietnē. Mūsu klientiem ir iespēja rezervēt Rīgas viesnīcas par 10-15% lētāk, kuras ir Hertz sadarbības partneri.

Travelnews.lv: Autonoma Hertz nav Latvijas auto nomu asociācijas biedrs. Kāpēc tā?

Zigmunds Spāde: Man kā juristam bija būtiski iebildumi Latvijas auto nomu asociācijas (www.autonoma.info) sagatavotajiem dokumentiem, bet kopumā es šo asociāciju vērtēju pozitīvi. Viedokļu apkopošana un vienotas pozīcijas izstrādāšana ir būtisks faktors cīņā ar varas institūcijām. Piemēram, fotoradaru sistēmas ieviešanas likumdošana mūs, autonomas, vēl joprojām neapmierina, jo šobrīd tiek sodītas autonomas, bet ne autovadītājs. Mums ar īpašiem līgumiem jānodrošinās, lai klients pats atbildētu par saviem ātruma pārkāpumiem 

Travelnews.lv: Paldies par interviju un veiksmīgu biznesu!

Zigmunds Spāde: Paldies!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10521102sec.