Restorāna C.U.T. šefpavārs atgādina, ka ziemā var atļauties uzturā lietot nedaudz treknākus ēdienus

Restorāna C.U.T. šefpavārs atgādina, ka ziemā var atļauties uzturā lietot nedaudz treknākus ēdienus

Vienalga, vai aukstās ziemas dienās sildies zem segas, ļaujies ziemas priekiem vai dodies sevi iepriecināt uz kādu no restorāniem, neiztikt bez sildošiem ēdieniem un dzērieniem. Kādus sildošus produktus izvēlēties ziemas sezonā, un citus "garšīgus" tematus Travelnews.lv pārrunāja ar Radisson Blu Elizabete Hotel restorāna C.U.T. šefpavāru Oļegu Soročinu.

Sakiet, kādus ēdienus ir iecienījuši restorāna C.U.T. klienti?

Restorāna C.U.T. pastāvīgie apmeklētāji visbiežāk izvēlas Baltijas jūras zivis, laša un avokado karpačio, kā arī liellopa steiku. Tāpat ļoti populāri ir mūsu gatavotie burgeri un club sendviči.

Bieži vien aizmirstam to, ka katrā gadalaikā ir jāēd sezonas produkti. Kādus produktus ieteiktu lietot uzturā ziemas periodā?

Ziemas periodā uzturā droši var lietot nedaudz treknākus produktus un ēdienus, kas sasilda. Piemēram, no C.U.T. ēdienkartes var nogaršot zosu aknu terīni, pīles krūtiņu un grilētu cūkgaļas karbonādi ar kauliņu un krēmīgo sēņu mērci. Restorānā C.U.T. esam izveidojuši īpašu kalendāru, kurā viesi var redzēt, kurā mēnesī kādus sezonas produktus iekļausim ēdienkartē – piemēram, pavasarī sparģeļi, jūnijā – zemenes, augustā – gailenes.

Pastāstiet, kā un kas ir vajadzīgs, lai mājas apstākļos pagatavotu pašceptu maizīti?

Maizes cepšana ir salīdzinoši garš un nopietns process, kuru vieglāk ir iemācīties klātienē nekā aprakstīt. Būtiskākais ir atcerēties, ka viss sākās ar maizes ieraugu, kuru jāuztur pareizā temperatūrā un rūpīgi jāveido pašam. Bet galvenais ir pamēģināt, mācīties no pieredzes un pilnveidot savu īpašo maizes cepšanas recepti.

Kas ir Jūsu iecienītākie ēdieni, ko gatavojiet mājās? Vai variet atklāt to pagatavošanas noslēpumus?

Mājās man ļoti patīk gatavot dažādas zupas. Parasti zupas gatavoju bez receptes, jo man patīk improvizēt ar garšu. Jebkuram ēdienam būtiskākā sastāvdaļa ir vēlēšanās gatavot.

Kas ir tie pamatnoteikumi, lai ēdiens izdotos patiesi garšīgs? Vai pietiek vien ar talantu vai tomēr nepieciešama ir arī mīlestība pret ēdienu un cilvēkiem, kam gatavo?

Būšu lakonisks – pamatnoteikumi ir garšu saderība, fantāzija un prasme ēdiena gatavošanā ielikt visu sirdi.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.restaurantcut.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40229988sec.