CEĻOTĀJA INTERVIJA ar Lieni Dauguli, kura ir sajūsmā par Horvātiju

CEĻOTĀJA INTERVIJA ar Lieni Dauguli, kura ir sajūsmā par Horvātiju

Horvātija - valsts, kas zināma ikvienam atpūtniekam un ceļojumu mīļotājam. Stāsti par šīs zemes skaistumu ceļo no mutes mutē, un tiem, kas vēl tikai plāno uz turieni doties, atliek kādam pateikt savu galamērķi, un no visām malām plūdīs patīkamu un saulainu atmiņu pildīti stāsti. Tāpēc uz sarunu aicinājām Lieni Dauguli, kas nupat kā atgriezusies no sava ceļojuma uz Horvātiju un ir gatava pastāstīt par saviem iespaidiem un ieteikumiem, kas noderīgi citiem ceļotājiem.

Travelnews.lv: Kāds bija tavs ceļojuma maršruts?

Ceļojumu sāku no Latvijas, un tā galamērķis bija Horvātija.Taču tā kā braucām ar autobusu, tad, protams, nācās izbraukt cauri arī citām valstīm – Polijai, Čehijai, Austrijai un Slovēnijai. 

Travelnews.lv: Kas noteikti jāņem līdzi, dodoties uz Horvātiju?

Ja dodas vasaras sezonā uz Horvātiju tad obligāti līdzi jāņem viegls apģērbs., jo temperatūra vietām var sasniegt pat 40 grādus. Viena no nozīmīgākajām lietām noteikti ir gumijas čības, ko Horvātijā sauc arī par ežu čībām. Protams, šīs ežu čības var nopirkt arī uz vietas, bet tās tiešām ir ļoti svarīgas –  bez šīm čībām nav ieteicams iet peldēties, jo var gadīties, ka bez tām sadursi kājas, uzkāpjot uz kāda no jūras ežiem.

Lai labi pavadītu ceļojumu un nedabūtu saules dūrienu, ieteicams paņemt līdzi kādu skaistu cepuri vai lakatiņu, jo saulē nākas uzturēties ļoti daudz.  Un vissvarīgākā lieta ir pretapdeguma krēms, jo saule ir ļoti spēcīga. Uzturoties Horvātijā mana āda krietni apdega saulē, bet vietējie horvāti taisa pretapdegumu eļļas , kas ļoti palīdz un pēc iegūtā apdeguma palīdz ādu nomierināt.

Travelnews.lv: Kuri apskates objekti tev patika vai tevi ieinteresēja visvairāk?

Mani ļoti patika KRKA nacionālais parks. Šajā parkā ir iespējams staigāt pa taku, kas ved garām kalnu upei. Tur var vērot  ūdenskritumus, kā arī peldēties ūdenskrituma apakšā. Parks bija ļoti skaists, un ideāla vieta, kur baudīt dabu. Es noteikti ieteiktu šo nacionālo parku visiem, kam patīk uzturēties pie dabas un baudīt tās krāšņo skaistumu.

Travelnews.lv: Kurš no šiem ceļošanas veidiem, tavuprāt, ir labāks - ceļošana vienatnē vai grupās?

Manuprāt, uz šo jautājumu ir ļoti grūti atbildēt, jo katrs cilvēks ir citādāks. Dažiem patīk sabiedrība, bet citi vēlas izbaudīt ceļojumu vienatnē. Ar grupām ir grūti ceļot, jo nekad nevar zināt kāda vecumu cilvēki būs tavā grupā. Kā arī, ja ceļo grupā ,tad nākas pielāgoties pārējo ceļotāju tempam, jo grupām parasti ir tikai viens gids, tāpēc, ja netiec līdzi grupai un gidam, tad zaudē lielu daļu no ekskursijas gida pievienotās vērtības.

Travelnews.lv: Kas, dodoties jebkurā ceļojumā, obligāti jāņem līdzi no aptieciņas?

Dodoties ceļojumos noteikti jāņem līdzi ūdeņraža pārskābe , lai varētu iztīrīt brūci, un marli ar kuru pārsiet gūto traumu.

Travelnews.lv: Kāds, tavuprāt, ir labākais ceļojuma ilgums?

Ceļojums vai ilgt vairākas nedēļas vai arī tikai dažas dienas. Dienu skaists neuzlabo ceļojumu. Galvenais ir tas, ko tu tajā laikā piedzīvo.  Daži cilvēki divu nedēļu laikā var redzēt tikai vienu apskates objektu, bet citi divu dienu laikā piedzīvo tik daudz, cik varbūt kāds cits piedzīvo visa sava mūža garumā. Bet, domāju,ka labam ceļojumam ir vajadzīgas vismaz divas dienas. Pirmajā dienā ir ļoti liels nogurums, bet, lai izbaudītu apkārtni, vajag atpūsties.

Travelnews.lv:  Kaut gan teju visi cilvēki vēlas ceļot, lielākā daļa ceļošanu visu laiku atlieku un tā arī nekur neaizbrauc. Kāpēc tā?

Lai arī cik daudz cilvēku teiktu, ka ceļošanai nevajag liela naudas summas,jo var stopēt un gulēt teltīs, es uzskatu, ka vienmēr ir vajadzīgi iekrājumi ēšanai un citām ceļojuma laikā vajadzīgām lietām. Manuprāt, cilvēki atliek ceļošanu, jo viņiem ir žēl tērēt naudu. Iespējams, šie cilvēki apzinās, ka tā nauda ko iztērēs ceļojumā, varētu noderētu ikdienas dzīvē, tāpēc savu sapni par ceļošanu vienmēr turpina atlikt.

Travelnews.lv: Kā, tavuprāt, vajadzētu ceļot - visu iepriekš saplānojot vai ļaujoties, lai ceļojums pats tevi kaut kur ved un sākumā to īpaši neplānot?

Es noteikti, iepriekš saplānotu mazu maršrutu, lai būtu vieglāk orientēties un nepazust svešā valstī. Sākoties ceļojumam, maršrutu var mainīt un pielāgoties emocijām, kas tevi tajā mirklī vada. Ceļojot nav priekšnieku, pienākumu vai uzdevumu, ir tikai emocijas, kas liek virzīties uz priekšu un apskatīt jaunas vietas, vai tieši otrādi - sēdēt kalna korē un vērot klusumu.

Travelnews.lv: No kā, tavuprāt, rodas cilvēku lielā vēlme ceļot un apskatīt pasauli?

Cilvēks pats par sevi ir ziņkārīgs un, redzot fotogrāfijas vai dzirdot citu cilvēku stāstus, tas visus iedvesmo un liek asinīm riņķot straujāk. Manuprāt, cilvēkiem ir bail no nezināmā, bet tajā pašā laikā ikviens vēlas redzēt ar savām acīm neredzēto un izbaudīt vēl nezināmo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42489696sec.