«800 km atpakaļ pie sevis» - 17. diena: pusceļa krīze - Ceļotāja stāsts

Nesen mums parādījās lielisks piedāvājums publicēt kādas latviešu ceļotājas vienu no mūža ievērojamākajiem ceļojumiem - kājām noieto 800 kilometru garo "Camino de Santiago" ceļu Spānijā. Ceļā kopumā pavadītas 34 dienas, pa Spānijas ziemeļiem, no Francijas robežas līdz pat Spānijas pilsētai Santiago de Compostella noieti 800+ kilometri. Viss milzīgais piedzīvojums arī uzlikts uz papīra - interesantā, detaļām un emocijām pilnā manuskriptā, kuru papildina arī bildes. Protams, mēs neatteicāmies no iespējas publicēt šo stāstu, tāpēc no šodienas katru dienu publicēsim pa vienai (vai pirms brīvdienām - divām) dienai no Dinas Preisas ceļojuma, cerot nodot kaut daļiņu to emociju, kuras Dina ieguva sava ceļojuma laikā, arī lasītājiem. Sekojiet līdzi!

Iepriekšējās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ja vēlies lasīt no pirmās dienas, tad sāc to darīt ŠEIT.

17. diena: pusceļa krīze (Carrion de los Condes-Moratinos, 30 km)

3. jūnijs

Skats 6:15 no rīta, kad nozvana mans modinātājs: 50% gultu jau tukšas. Pašas izkasāmies tikai septiņos. Līdz pirmajai civilizācijai priekšā vienmuļš un pilnīgi taisns ceļš pa līdzenumu 17 km garumā. Pacietības pārbaude. Turos! Hilke netiek līdzi, tāpēc sarunājam pēc 3 h tikties ciematā pie tējas krūzes.

Rīta cēliens parasti man visašākais un nesāpīgākais – izmantoju laiku lietderīgi un “dodu iekšā”, kamēr ogles karstas. Uzlieku austiņas un brienu. Skan (tik ļoti par manu dzīvi!):

Tev ir jāiet un jāiet, tikai paliec uz vietas

Tev pieder dzīvot, mīlēt un nemirt, vien trīs lietas

Aiz rītdienas nekas nesāksies no jauna

Būs kā mūžīgi bijis – dzims brīvība no kauna

Tava nemaņa un kritieni liek atgriezties un sākties

Līdz debesis glāzē iemācās neapmākties

Un mazais visums pār tevi kā modinoša rasa nolīst

Tavi pieredzes kilometri ir tikai viens solis

Pie raudamdziesmām pinkšķu uz vella paraušanu. Šķiršanās mani ir pamatīgi iedragājusi, un priekšā vēl baigais darbs ar sevi. Teic, ka zaudējuma sāpēm pāri varot tikt gada-divu laikā. Manā gadījumā ir pagājis pusgads, bet joprojām šķiet, ka tas notika vakar… Drausmīgi nepatīk atrasties garajā, tumšajā, vientulīgajā tunelī starp to, kas bijis, un to, kas būs. Tāda kā gaisā karāšanās sajūta, nenoteiktība, taustīšanās cerībā atrast gaismu. Dziļākajā būtībā taču esmu saulaina, pozitīva, dzirkstoša, optimistiska, koša, sabiedriska, iedvesmojoša, nevis pelēks bēdu kamolītis. Šāds starpstāvoklis nav diez ko patīkama vieta, kur uzkavēties. Bet zinu – ir jāizsāp lēnām un prātīgi! Tam posmam nav iespējams vienkārši pārlekt pāri.

Tā nu bēdu kamolītis vārdā Dina atviegloti ieveļas ilgi gaidītajā ciematā un ietur tradicionālās brokastis, tējas vietā šoreiz uzpildoties ar apelsīnu sulu. Ļaužu masā pavīd Seihans, Bendžamins ar savu vāciešu kompāniju, Aņa ar dienvidāfrikāni un ungāru. Visi ir laimīgi atbrīvot kājas no apaviem un pasēdēt mirkli mierā. Arī Hilke pēc kāda laika ir klāt. Vienatni esmu atdzērusies, tālāk kustēsim plecu pie pleca.

Aņa pieskaņojas mūsu abu ritmam. Sasniedzot noskatīto galapunktu, izrādās, ka visas alberģes vienos dienā jau ir pilnas. Agrie putniņi atlidojuši un ligzdiņas aizņēmuši… Labi, ka nākamā alberģe tikai 3 km attālumā. Tā kā esmu žiglākā, atdalos no meitenēm un jožu skatīt, vai palikušas kādas brīvas gultas. Saņemos savam visātrākajam gājienam – pa ceļam apdzenu kādus 10 pilgrimus (uh, kā nepatīk tādi žurku skrējieni!). Jes, hostelī ar “Tripadvisor” uzlīmi ir palikušas pēdējās divas vietas; vienai piesakos, otru aizrunāju Hilkei. Aņa vēlāk dodas uz nākamo alberģi šajā pašā ciemā un tiek pie gultasvietas tur.

Pēc tam ar Hilki pārrunājam dienā piedzīvoto un izrādās, ka mums abām pirmoreiz piezagusies doma padoties. Nospļauties un braukt mājās. Leonā taču būs tāda iespēja! Tomēr fakts, ka oficiāli ir pieveikts pusceļš, motivē gana stipri. Ja jau tiktāl esam nonākušas, varam vēl! Es varu.

Autore: Dina Preisa.

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17969704sec.