Par Krētu: ātruma ierobežojumi netika ņemti vērā (II daļa)

Raksta pirmā daļa šeit.

Esot Krētā, kopā ar draugiem izbraucām trīs maršrutus. Ne gluži tipisku tūristu maršrutus, bet spontānus "kur acis rāda" maršrutus.

1.Elunda- Jerapetra- Irakliona- Hersonisa- Sitija- Vai pludmale

2.Elunda- Jerapetra- Irakliona- Elunda

3.Elunda- Neapoli- Lasiti- Zeva ala- Pirna

Pirmais brauciens. Noīrējām automašīnu Citroen C3 uz trim dienām. Braucienā devāmies četru cilvēku sastāvā. Trīs dienu auto īre izmaksāja 90 eiro, bet degviela - 75 eiro. Degviela Krētā toreiz maksāja gandrīz divus eiro par vienu litru. Interesanti, ka Krētā automašīnu vadītājiem pašiem nav jāpilda degviela. Iebraucot degvielas uzpildes stacijā, atnāk darbinieks, noskaidro kāds daudzums nepieciešams un iepilda to, samaksā naudu un viss, pat no mašīnas nav jāizkāpj. Lielisks serviss.

1. diena. Aiziet Krētā! Pirmais galapunkts piecu kilometru attālais ciemats Plaka. Ciemats mazs - viena galvenā iela, restorāni, pludmale. Nemanot izbraucām cauri Plakai. Uzbraucot kalnā, braucot uz Vrissi pusi, apstājāmies ceļa malā, protams, šķērsojot nepārtraukto līniju, tā visi te dara... Ak, kas par skatu! Var redzēt Spinalongas salu, mazo Plaku un Elundu no augšas.

Tālāk turpinājām ceļu uz Jerapetru, pilsētu Krētas dienvidos. Grāmata par Krētu vēsta, ka Jerapetra ir pilsēta, kas atrodas vistālāk Eiropas dienvidos. Ceļš līdz Jerapetrai ir interesants un līkumots, tas ved gar jūras krastu.

Atpakaļceļā uz Elundu bija jau satumsis (Krētā tumšs ir jau deviņos vakarā), apstājamies ceļa malā, kur var redzēt izgaismoto Aijosnikolaju no attāluma. Neticu savām acīm... Atliek vien to saglabāt savās atmiņās, jo mans fotoaparāts nespēj uzvert šo skaistumu. Tālāk ceļš veda no Elundas uz Hersonisu - salas ballīšu pilsētu, tā ir pilsēta, kas nekad neguļ. Pilsētā valda liela rosība. Iebraucot pilsētā mazliet pirms pusnakts, bijām pārsteigti, ka tik vēlu strādā gan dažādi veikali, gan auto nomas.

2. diena. Ceļš veda uz Iraklionu - salas galvaspilsētu. Novērojām neparasto krētiešu braukšanas stilu, proti, vairums autovadītāju ignorē ātruma ierobežojumus un kā saka, paši Krētas iedzīvotāji - lielākā daļa fotoradaru ir tikai butaforija. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums 50 km/h, grieķi brauc ar ātrumu, kas lielāks par 100km/h. Nācās iekļauties plūsmā - vidēji 112km/h. Ja kāds neiekļaujas plūsmā, nikni skatieni un automašīnu signāli garantēti.

Esam sasnieguši Iraklionu. Salas galvaspilsētā bijām paredzējuši iepirkties. Tomēr arī Iraklionā jau visā Eiropā ierastie veikali Zara, Stradivarius, Mango, Bershka. Visā preču klāstā izcēlās skaistie kurpju veikali, kur noteikti kādu apavu pāri atrastu katra dāma. Nobēdājušies par vājajiem guvumiem, braucām uz Starbeach pludmali. Tā ir vieta, kur pamatīga jautrība visas dienas garumā garantēta - bāri, kafejnīcas, putu ballītes, baseini.

3.diena. Pēdējā diena. Īrētais auto mūs aizveda uz vietējo Elundas Kolohitas pludmali. Vienīgais traucēklis tūristi - šādos brīžos masu tūrisms ir ļoti traucējošs. "Iesālīti" ar Krētas jūras ūdeni devāmies tālāk, proti, uz Vai palm beach. Tā ir pludmale, kur ir lielākā palmu audze Eiropā. Attālums līdz Vai no Elundas ir apmēram 100 kilometru, bet ceļā pavadījām apmēram 2 stundas, jo pa ceļam daudz skaistu skatu vietu, kur vērsts apstāties un to iemūžināt fotogrāfijās.

Iebraucot Vai, mūs sagaida neskaitāmas palmas, gluži kā šokolādes batoniņa Bounty reklāmās. Uzkāpjot skatu platformā, sajutām lielu varenības un mazvērtības sajūtu vienlaicīgi, jo šeit viens solis nepareizi un nokļūsti klinšu un jūras viļņu varā... Šoreiz pie mūsu kājām, lielākā palmu audze Eiropā un skaista, smilšaina pludmale.

Ūdens silts, bet tomēr ne tik silts kā Elundā. Patīkama atpūta, atkal izpeldējāmies un izdauzījāmies.

Atpakaļceļā meklējot kādu jauku ēstuvīti, izbraukājām Sitijas centru. Jauka pilsēta. Žēl, ka mums nav laika.. Nekas, gan jau nākamo reizi. Perfektam dienas nobeigumam - vakariņas Elundas restorānā Paradisio - gardie tunča salāti un pica.

Turpinājums sekos...


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51756001sec.