Ceļotāja: «Apelsīni, dzemdības un rupjmaize. Sv. Jēkaba ceļa 2.diena»

Raksta Rita Bringa. Iepriekšējie Ritas raksti ir skatāmi sadaļā "Ceļotāju piezīmes"

Rīts iesākas ar I.Ziedoņa citātu: "Nav laiks. Ir tikai mirkļi- ellišķīgi sāpīgi un dievišķi skaisti!" Kamēr vēl no rīta esam savā pansijā, izmantojam interneta iespējas un Ieva esot atradusi šādu citātu sociālajos tīklos. Pēc iepriekšējās dienas garā vakara un nakts, šķiet tieši laikā. Šāds bezgala patiess citāts pavada mūs visu atlikušo ceļu.

Šajā rītā piemīt pamatota vēlme pēc kārtīgām brokastīm. Protams, spēkam gribētos auzu pārslu putru, kā jau kārtīgam latvietim- spēka putra no rīta. Vai varbūt ceptu olu un grauzdētu maizīti. Bet varbūt kādu gurķi un tomātu. Bet, draugi, nekā tamlīdzīga. Šajā rītā mēs baudām īstenas spāņu brokastis. Galdā tiek likta kafija, kruasāns un svaiga apelsīnu sula. Šķiet, ka kaut kas pietrūkst. Bet, kārtības labad būtu jāpiemin kā tā bijusi viena no labākajām apelsīnu sulām kādu jebkad esmu dzērusi. Laikam jau jāmin fakts, ka Spānijā apelsīni tiek audzēti, līdz ar to, var arī dabūt tādu kārtīgu sulu. Turklāt šajā zemē jau tā nemaksās veselu bagātību, kā to dažkārt es esmu manījusi Latvijā.

Pēc nelielas c vitamīnu devas, dodamies mazliet lietainajā ārpasaulē. Drīz vien sasniedzam skaisto Spānijas lauku vidi. Ceļš ved cauri mežiem, kalnu ielejām un maziem ciematiņiem. Sāpes kājās un plecos ir manāmi jūtamas. Tāpēc diezgan loģiski, ka dodoties augšup kalnā rosinās diskusijas par sāpēm. Nonākam pie secinājuma: Saka, ka dzemdības esot vienas no grūtāk izturamajām sāpēm. Bet to droši vien saka cilvēki, kas nav gājuši Sv. Jēkaba ceļu. Mierinām sevi ar domu, ka apkārt taču ir skaisti un tas jau atspēko tās sāpes. Domājam, ka mēs pašas varētu dzīvot laukos. Būs mums lauku mājiņa, netālu no svētceļnieku ceļa. Audzēsim zirgus, Ieva atvērs savu kūku kafejnīcu, es atvēršu savu tējnīcu. Laikam jau tā domājam, jo tur dzīvot ir bezgala skaisti. Apkārt kalni un pļavas. Turklāt bāri, restorāni un dažādas kafejnīcas pa ceļam sastapt var pat pašos mazākajos ciemos. Tāpēc esam diezgan drošas par savu biznesa plānu. Spāņiem un vispār dienvidniekiem ir pierasta lieta doties ārpus mājās un iemalkot kafiju klačojoties par ciema jaunumiem.

Paši pēdējie dienas kilometri paveras ar brīnišķīgu skatu. Saules stari spīd cauri mākoņiem. Tālumā joprojām kalni. Redzam arī ciematiņu un ezeru. Un gandrīz visu šo ainavu pat izdevās iekļaut vienā bildē (pievienoju arī klāt). Tad arī sasniedzām savu pirmo alberģi (mans latviskojums no albergue- svētceļojumu mītne spāņu val.). Vakars noslēdzās ar līdzpaņemtajām uzkodām, kurās ietilpa arī desu maizes ar pasaulē mīļāko maizi- rupjmaizi. Nav ko brīnīties, tas ir retums šajā Eiropas galā. Vēl esot Porto mēs paciemojāmies Austrumeiropas veikaliņā, kurā pieejami tādi dienvidniekiem neredzēti produkti kā griķi, kefīrs, rupjmaize un pelmeņi. Mūsuprāt, rupjmaizei somā vieta jau nu bija jāizbrīvē. Kā dodos pārgājienos vai izbraucienos, vienmēr šķiet laba doma somā ielikt vilnas zeķes, rupjmaizes kukuli un desas luņķi. Un pat šeit, Spānijā tas mums izdevās. Sajutāmies kā uz svētkiem, mūsu alberģa mītnes īpašnieks vēl cienāja ar Spānijas alu. Tad nu saskandinām uz raitiem soļiem un labiem laika apstākļiem nākamajai dienai.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52359486sec.