2014. gada decembra mēneša brauciens uz Trāķu pilsētu Lietuvā

Es, Raimonds Rozenfelds, šim braucienam gatavojos labu laiku iepriekš un meklēju lētākos un izdevīgākos 1. dienas brauciena piedāvājumus uz šo vietu. Apmēram mēnesi pirms brauciena atradu tūrisma kompānijas ''Transcom Travel'' 1 dienas brauciena piedāvājumu uz Trāķiem 15 EUR vērtībā un nolēmu braukt, tā kā ko lētāku bija grūti atrast.

Trāķu pilsētu Lietuvā apmeklēju pirmo reizi. Iepriekš Lietuvā biju bijis daudzas reizes un apmeklējis dažādus muzejus, vietas un aktivitātes.

Šajā vienas dienas eksrursijā izbraucām 20.12.2014. no rīta, ap pulksten. 6.30 no tirdzniecības centra "Origo", Rīgā (pie bijušā Centrālā Pasta ēkas Satekles ielā, kur pašlaik izveidojusies būvbedre). Pirmā plānotā apstāšanās pauze notika pie Lietuvas pirmās gavaspilsētas Ķērnavas atrašanās vietas mūsdienu Ķērnavas pilsētiņā.

Ķērnava mūsdienās ir neliela un ļoti jauka Lietuvas pilsētiņa. Tās galvenais apskates objekts ir neliela baznīca, aiz kuras atrodas četri lieli pilskalni, uz kuriem savulaik atradusies Lietuvas pirmā galvaspilsēta. Pilskalnos un to apkārtnē notiek vēstures izpētes darbi un arheoloģiskie izrakumi. Aiz pilskalniem skaistā ielokā tek upe. No pilskalniem paveras lieliska ainava, tādēļ šo vietu īpaši ir iecienījuši kāzinieki.

Pēc apmēram stundu ilgas apskates ekskursijas tālāk devāmies uz Traķiem un ap pulksten. 12.00 ieradāmies Traķos. Autobuss tika atstāts autobusu stāvvietā un mūsu grupa ap 40 cilvēku sastāvā tālāk devās Trāķu ezerpils virzienā, pa ceļam aplūkojot Trāķu pilsētu. Pa gājēju tiltu nonākot uz salas, kur atrdodas Trāķu ezerpils, mūsu grupai sākās pieteiktā pils apskates ekskursija ar gidu, kas ilga apmēram 1 stundu. Ieejas biļetes cena 1 personai Traķu pilī un ekskursijas krievu valodā vietējā gida pavadībā bija 25 LTL (ap € 7,30). Pēc apskates ekskursijas visiem klātesošajiem bija iespēja piedalīties tautas deju un dziesmu ansambļa no Gruzijas sniegtajā koncertā.

Pēc šīs ekskursijas mūsu grupai tika dots brīvais laiks līdz pusdienām, kas bija paredzētas 15:30 šajā dienā. Brīvā laikā autors izstaigāja Trāķu pilsētiņu, apmeklēja Trāķos dzīvojošo vietējo Krimas tatāru kiraimu vēstures un dzīves veida muzeju (4 telpas), kurā ieeja ir par papildus samaksu, kā arī Trāķu pils daļu, kas atrodas uz pussalas Trāķu pilsētā pretī ezerpilij. Šī pils vēl nav atjaunota, bet tās pilsdrupās notiek regulāri viduslaiku bruņinieku turnīri, koncerti un citi līdzīgi kultūras pasākumi. Pilsdrupas ir apmeklējamas un izstaigājamas bez maksas. Blakus pilsdrupām atrodas Trāķu novedpētniecības muzejs, kur gan ieeja ir par papildus samaksu.

Šajā 20.12.2014. dienā Trāķu ezerpilī norisinājās arī Ziemassvētku pasākumu cikls “Traķi – Salaveču galvaspilsēta”. Salaveča rezidence bija izveidota Traķu pilī, vienā telpā pils pagrabstāvā un apskata laukumā pretīm pilij bija iespēja apmeklēt Rūķa rezidenci.

Pasākumā piedalījās salaveči no vairākām pasaules valstīm, tādām kā Gruzija, Lietuva, Baltkrievija un citas. Bija iespēja apmeklēt paša Salaveča māju, bija iespēja nosūtīt apsveikuma kartītes un vēstules draugiem un radiem ar speciālo svētku zīmogu. Šajā dienā Trāķu ezerpilī notiekošos pasākumus apmeklēja arī Gruzijas Republikas vēstniece Lietuvā, kā arī uzstājās tautas deju un dziesmu ansamblis no Gruzijas.

Norunātajā laikā pulksten. 15:30 satikāmies norunātajā vietā pilsētā un devāmies uz  pusdienu pārtraukumā baudīt vietējo kiraimu virtuvi restorānā KYBYNLAR, kur bija veikts iepriekšējs pasūtījums. Tur mūsu grupai piedāvāja karstas pusdienas nacionālajā gaumē vairākos variantos pēc izvēles:

1.    variants: buljons un 2 kibinai pīrādziņi ar vistas gaļu - LTL 14;

2.    variants: buljons un 2 kibinai pīrādziņi ar liellopa gaļu, ūdens, šefpavāra riekstu pīrāgs, tēja/kafija - LTL 28.

Pēc pusdienām mūsu grupai atkal tika dots brīvais laiks līdz plksten. 17.30. šajā laikā raksta autors apmeklēja vietējo šokolādes ražotne, kur iegādājami vietēji ražotie saldumi, kuru cenas noteiktas pēc svara. Par paildus samaksu pēc iepriekšējas rezervācijas iespējams arī piedalīties šakolādes gatavošanas procesā. Vēlāk autors apmeklēja arī vietējo ražotāju un amatnieku tirdziņu, kas aukstā laika dēļ bija izvietojies Trāķu tūrisma informācijas centrā (TIC).

Pēc brīvā laika beigām ap plksten. 17:30 devāmies atpakaļ ceļā uz Rīgu. Līdz ar to Trāķu ezerpils un pilsētas vienas dienas apskates ekskursija bija noslēgusies. Tā kā Lietuvai ar 01.01.2015. līdzīgi kā latvijai gadu atpakaļ ir paredzēta pāreja uz eiro valūtu, tad tā bija viena no pēdējām iespējām iztērēt vē pāri palikušos Lietuvas litus (LTL). Ekskursijas laikā gida/grupas vadītāja pakalpojumi tika sniegti latviešu un krievu valodās.

Rīgā atgriezāmies tās pašas dienas vakarā bez starpgadījumiem.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17150497sec.