Ceļojums uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem 2015. gada februārī

Es, Raimonds Rozenfelds, šim braucienam gatavojos no brīža, kad sapratu, ka ir vēlme kādreiz apmeklēt Apvienotos Arābu Emirātus (AAE) un redzēt tur saceltos arhitektūras brīnumus. Laiku, kad tas precīzi notiks, protams, nezināju. Tad pēkšņi interneta resursos ieraudzīju tūrisma firmas ''VRK Travel'' sludinājumu par iespējām aizbraukt 5 dienu ceļojumā uz AAE par 340 EUR + 185 EUR vietējie izdevumi. Šo sludinājumu ar ceļojuma laiku un cenu ieraugot pēķšņi sapratu – laiks ņemt atvaļinājumu un braukt uz AAE. Tā kā man nevarēja atrast istabas biedru vietējā viesnīcā, tad nācās piemaksāt vēl 95 EUR par vienvietīgo numuru. Tā ka kopējie ceļojuma izdevumi sanāca 435 EUR + 185 EUR vietējie izdevumi.

Izlidoju kopā ar 160 cilvēku grupu no Rīgas lidostas ar Latvijas čarteru aviokompānijas ''Smartlynx Airlines'' lidmašīnu ''Airbus'' 15.02.2015. ap 00:30. Lidojums notika maršrutā Rīga - Rāselhaima (AAE). Tas pagāja bez starpgadījumiem un pēc 6 lidojumā pavadītajām stundām nolaidāmies Rāsalheimas lidostā.

Tā kā iekārtošanās mūsu viesnīcā sākās no 14:00, bet bijām ieradušies 10:00 pēc vietējā laika, tad tika organizēta apskates ekskursija pa Rāselheimas pilsētu un apkārtni. Ekskursijas laikā apmeklējām arī Rasalheimas vēstures muzeju, kur atrodamas liecības par vietējo iedzīvotāju un pērļu zvejnieku dzīvi un darbu pirms naftas atradņu atklāšanas un AAE neatkarības atgūšanu 1971. gadā.

Rāselhaima ir pats senākais emirāts, skaistākais un atrodas vistālāk uz ziemeļiem no visiem emirātiem. Kopā AAE sastāv no 7 emirātiem, kur katrs nosaukts tā galvaspilsētas vārdā. Pēc autora novērojumiem, Rāselhaima ir skaista vieta. Grimstoša smaragdu zaļumos, apskalota ar siltajiem Persijas līča ūdeņiem, emirāts. Labvēlīgs klimats un auglīga zeme padarījuši to par īstu ziedošu oāzi, kura nepārstāj apbrīnot ar skaistumu un ainavu daudzveidību. Tieši šajā vietā var izbaudīt dabas skaistumus, uz pilnu klapi atpūsties, izbaudīt īstus svētkus dvēselē. Rāselhaimas teritorija iekļauj sevī lielu reģionu kalnos. Tas ir spilgsts zemes stūrītis ''vadi'' – mazās upes kalnu aizās. Ūdeņi starp palmu birzi un Oleandru biezokņiem ir neparasti skaists skats. Pilsēta Rāselhaima ar līča ūdeņiem ir sadalīta divās daļās, kuras savienotas savā starpā ar mūsdienīgo tiltu. Rietuma daļa pieder vecpilsētai, tajā ir dzīvojamās mājas, skolas, mācību iestādes un svarīgākie apskates objekti – muzeji, arheoloģiskie izrakumi un senie forti. Austrumu daļā, ko sauc par Al-Hamranya atrodas Emir Court, valsts iestādes, slimnīcas, bankas, izstāžu centrs. Pēc Rāsalheimas apskates devāmies uz viesnīcu. Notika mūsu grupas daļas izmitināšana 4 zvaigžņu viesnīcā ''Akacija'', atpūta un tika dota iespēja izmantot viesnīcas mikroautobusa transfēru līdz pludmalei un atpakaļ, kuru autors arī izmantoja. Visu brīvo vakaru autors pavadīja sauļojuties un peldoties vietējā pludmalē. Kopā visa mūsu 160 cilvēku lielā čartera reisa grupa no Latvijas un Lietuvas tika izmitināta 3 dažādās viesnīcās un paildus ekskursijās pārvadāta ar 4 dažādiem autobusiem.

Otrajā dienā, pēc viesnīcas cenā iekļautajām brokastīm autors devās ekskursijas braucienu uz Dubaiju. Dažreiz Dubaiju dēvē par ''Persijas līča Parīzi''. Dubaija ir ļoti grezna, demokrātiska un krāšņa. Vislielākā mākslīgā sala, visaugstākā viesnīca, visaugstākā ēka (Burj el Dubai) atrodas Dubaijā. Un tas tālu nav viss Dubaijas rekordu saraksts. Bet Dubaija ir arī tipiska austrumu pilsēta ar skaļiem un pārpildītiem tirgiem, ņiprām abras laivām, steidzīgi peldošām gar Dubaijas līci, raibām un daudzvalodu tūristu grupām un vietējiem iedzīvotājiem, kuru starpā dažreiz var sastapt arī arābus. Kopā AAE dzīvo ap 200 dažādu tautu pārstāvji. Autoram bija iespēja savām acī skatīt visus šos arhitektūras brīnumus.

Vakarā bija iespēja apmeklēt ''Jeep Safari'' tuksnesī, kur ekskursijas dalībnieki tika vizināti pa tuksnesi ar ''Toyota land Cruiser'' džipiem ar cenā iekļautu maltīti un koncertu, kā arī iespeja apmeklēt Naksnīgo Dubaju. Bija arī lieliska iespēja apmeklēt dažādus veikaliņus, pastaigāties pa naksnīgajām ieliņām. Autors apmeklēja arī pasaulē lielāko akvāriju pasaules lielākajā tirdniecības centrā ''Dubai Mall''. Vakarā varēja priecāties un noskatīties brīnišķīgo strūklaku šovu, kas atrodas pasaules augstākās celtnes ''Burj El Dubai'' tuvumā. Šīs ekskursijas maksa bija 60.00 Euro.

Trešajā dienā tika piedāvāts ekskursijas brauciens uz Sārdžu. Sārdža ir AAE kultūras galvaspilsēta, tajā atrodas daudz skaistu un unikālu muzeju, galeriju un teātru, tā lieliski spēj darīt godu jebkurai Eiropas pilsētai, pievienojiet šim skaistumam mūsdienu arhitektūru un tradicionālo burzmu kas ir tikai austrumu tirgos, kuros var pastaigāties kaut visu dienu no vienas bodītes pie otras, meklējot skaistus suvenīrus un zelta izstrādājumus. Sārdža ir vienīga no Emirātu daļām, kura atrodas starp Persijas un Omanas līčiem un tajā pašā laikā robežojas ar Dubaju.

Ceturtajā dienā pēc brokastīm tika piedāvāts ekskursijas brauciens uz Omānu, kur bija iespēja nopeldēties Indijas okeānā. Ekskursijas papildus maksa bija 60 EUR.

Omāna ir sena zeme, Omānas valsts ir tā pati visleģendārākā Magan zeme, bagāta ar vara noguldījumiem. Leģenda vēsta, ka šeit valdīja Sabas ķēniņiene, bija apglabāts bībeles Ījabs. No šejienes devās savā slavenajā jūras ceļojumā Sinbads Jūrnieks. Omānas monētas atrada pirāta Dreika lādēs un Ķīnas kasē.

Ekskursijas laikā tika piedāvāts brauciens ar kuģi no Musardamas ostas Indijas okeānā, kura laikā varēja baudīt pusdienas, ēdiens un dzērienie bija iekļauti cenā. Pusdienās tika piedāvāta cepta vietējā zivs – barrakuda. Pēc Omānas fjordu apmeklējuma un peldēšanās vienā no šo fjordu pludmalēm, tika piedāvāts arī brauciens ar kuģi Indijas okeānā, kura laikā katram ekskursijas dalībniekam tika piešķirta makšķeraukla ar āķi zivju ķeršanai. Mūs grupa kopumā noķēra 7 zivis – 6 barrakudas un vienu citu okeāna zivi. Pēc zvejas atgriezāmies Musardamas ostā un devāmies atceļā uz mūs viesnīcu AAE.

Piektajā dienā pēc brokastīm, kas notika līdz 07:15 un visas dienas bija iekļautas cenā, notika mūsu 4 zvaigžnu viesnīcas ''Akacija'' numuru atbrīvošana un ekskursija uz Abū Dabī - AAE galvaspilsētu.

Abū Dabī ir pats lielākais no septiņiem AAE emirātiem, kuri ir AAE sastāvā. Tas aizņem 80 tūkst. kvadrātmetru lielu platību. Abū Dabī ir AAE oficiālā valsts galvaspilsēta, administratīvais emirātu centrs un Prezidenta rezidence. Šis ir pats lielākais no septiņiem emirātiem ar kopējo platību 67000 kv. km., tam klāt nāk arī 200 salas, kuras robežojas ar Arābijas pussalas. Pēdējo 20 gadu laikā galvaspilsēta ir pārcietusi daudz izmaiņu. Mūsdienīgais Abū Dabī ir viena no visintensīvāk attīstītākajām pilsētām ne tikai valstī, bat visā pasaulē. Kā naftas industrijas ar ultra-mūsdienīgajiem debeskrāpjiem centrs, Abū Dabī tiek dēvēts par ''Tuvo Austumu Manhetenu''. Pašlaik tur tiek celta arī lielākā prezidenta rezidence pasaulē ar garāko mākslīgo pludmali.

AAE galvaspilsētā atrodas pati apaļākā ēka Persijas līcī – Al Dar biznesa centrs. Šī oriģinālā struktūra kalpo kā lielisks atskaites punkts pilsētā, to var redzēt no gandrīz visiem punktiem uz galvenā ceļa no Dubaijas līdz Abū Dabī. 23-stāvu augstā Al Dar celtne, kuras augstums ir 110 metri, atrodas biznesa rajonā Al Dana. Ar savu unikālo izskatu struktūra saņēma balvu ''Labākais futūristiskais dizains.''

Notika arī apstāšanās pie lielākās mošejas Persijas līča teritorijā - Sheikh Zayed mošejas (Baltā mošeja), kas tika nosaukta par godu Arābu Emirātu pāvestam un pirmajam valdniekam šajā valstī - Zayed Bin Sultan Alnahjānam.

Autors ekskursijas laikā apskatīja arī pašu leģendārāko uzbūvi šajā emirātā – Capital Gate viesnīcu. Galvaspilsētas vārti (Сapital Gate) — kulta debesskrāpis, kurš atrodas Abū Dabī blakus Nacionālajam izstāžu centram. 160 metrus augsts, ar 35 stāviem - tā ir viena no augstākajām celtnēm pilsētā, kas graciozi lokās 18 grādus uz rietumiem, kas ir četras reizes vairāk nekā slavenais Pizas tornis. 2010. gada jūnijā Abū Dabī noliekušais tornis tika sertificēts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā, kā šķībākais mākslīgais tornis pasaulē. Ekskursijas laikā tiak apmeklēts arī Ferrari tematiskais centrs. Papildus ekskursiju laikā vēroju arī ainavas un objektus pa autotransporta logu. Pēc ekskrursijas pa Abū Dabī vakarā devāmies uz Rāsalheimas lidostu, kur mūs gaidīja tā pati aviokompānijas ''Smartlynx Airlines'' lidmašīna kas turpceļā. Atpakaļ 6 stundu lidojums uz Rīgu notika analoģiski kā turpceļš un 20.02.2015. no rīta nolaidāmies Rīgas lidostā.

Ceļojumā kopā autors pavadīja 5 pilnas dienas no 15. – 20.02.2015. Klimats bija brīnešķīgs – dienā līdz +35 grādi C, bet naktī ap 20 grādi Celsija.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41617012sec.