Viedoklis: Vai tūristus brīdina par ērcēm?

Viens no lielākajiem vasaras draudiem ikvienam dabas mīļotājam ir ērces. Par to, kādas briesmas var draudēt, ja tomēr ar šo mazo kukainīti gadās saķerties, lielākoties zina teju ikviens latvietis. Tā kā masu medijos par ērču skaitu katru gadu tiek brīdināts jau pirms aktīvās atpūtas sezonas sākšanās, tūrisma nozares pārstāvjiem jautājām, kāda ir viņu pieredze ar ērcēm un vai viņi brīdina savus viesus pirms došanās brīva dabā.

Vadītāja Līga Kondrāte, Ludzas tūrisma informācijas centrs

Mums ērces nav aktuāla tēma, jo neviens nav sūdzējies un arī pašiem nekādu problēmu nav bijis. Taču, ja būtu bijusi kaut viena reize, kad kāds nāk un saka, ka viņam ir piesūkusies ērce, tad noteikti arī sāktu regulāri cilvēkus par šiem kukaiņiem brīdināt. Domāju, ka ērces nav problēma tāpēc, ka gan ārzemju, gan arī vietējie tūristi paši zina, kas ir ērces un saprot, kā no tām izvairīties vai ko darīt, kad kāda tomēr piesūksies. Arī pašai nekad nav bijušas šāda veida problēmas. Iespējams radu lokā kādam pa visu mūžu arī ir viena vai divas ērces piesūkušās, bet man pašai nekad. Domāju, ka arī vakcinācijas pret ērču encefalītu ne vienmēr ir obligātas. Tas, vai šāda vakcinācija ir vajadzīga, jāvērtē no tā kāds ir piekoptais dzīves veids. Pati esmu vakcinējusies tikai vienreiz, jo neuzskatu to par vajadzīgu.

Vadītāja Iveta Burkāne, "Mazmežotnes muiža"

Šobrīd neviens nevienu ērci nekur nav manījis, un tādas problēmas mums nav. Tieši tāpēc, ka šādu problēmu nekad iepriekš nav bijis, viesus arī speciāli par ērcēm nebrīdinām. Arī pašai ērces piesūkušās tikai bērnībā un skolas laikā, bet tad neviens vēl nerunāja par to, ka šie kukaiņi ir tik bīstami. Domāju, ka katram pašam jāizvērtē to, vai ir vajadzīgs vakcinēties. Piemēram, ja ikdiena tiek aizvadīta pilsētā vai birojā un mežā vai pļavās gadās būt ļoti reti, tad visticamāk vakcīna nav vajadzīga. Taču, ja esi kaislīgs sēņotājs vai ogotājs, tad varbūt par vakcināciju ir vērts padomāt.


Muzeja direktors Roberts Saulītis, "Minhauzena muzejs"

Mums ar ērcēm problēmu nav, jo muzeja piedāvātajā dabas takā pārvietošanās ir pa dēļu laipu, bet gar laipas malām viss ir kārtīgi appļauts. Nekad nav bijis tā, ka kāds sūdzētos par to, ka piesūkusies ērce, tāpēc īpaši nebrīdinām, bet meža takas sākumā gan ir izvietota zīme, kas brīdina par ērcēm un iesaka no tām uzmanīties. Arī man pašam nekad nav bijušas problēmas, bet es arī vienmēr esmu vakcinēts un arī citiem iesaku to darīt, jo piesardzība nekad nevar būt par ļaunu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28441501sec.