Viedoklis: Kādas ir izplatītākās problēmas ceļojumu laikā?

Mēdz teikt, ka kļūdīties ir cilvēcīgi, un arī dažādas problēmas vai bailes var piemeklēt arī labākos no mums. Taču kļūdas, problēmas un bailes var būt īpaši nepatīkamas, ja atrodies svešā valstī. Tāpēc griezāmies pie dažādiem tūrisma nozares pārstāvjiem, lai noskaidrotu kādas ir viņu lielākās ceļojumu bailes un problēmas, ar kurām nācies saskarties. Kā arī uzzinātu ieteikumus, kā izvairīties no liekām problēmām.

Direktors Sergejs Trenins, ceļojumu aģentūra "Air Tour"

Problēmas, ar kurām man nācies saskarties visbiežāk, ir reisa aizkavēšanās, bagāžas aizkavēšanās un arī tās nozaudēšana. Ne vienmēr no problēmām ir iespējams izvairīties, jo daļa no tām var atgadīties arī tehnisku iemeslu dēļ, bet iesaku iegādāties papildus apdrošināšanu. Kā arī lietderīgi būtu rokas bagāžā ielikt tādas lietas, kas palīdzētu izdzīvot arī tad, ja lielā bagāža kaut kur aizkavējas vai aizceļo citur. Noteikti vajadzētu pirms ceļojuma pārbaudīt savus dokumentus, piemēram, pases derīguma termiņu. Jānoskaidro arī viss par vīzām un to, vai tāda gadījumā nav nepieciešama. Vislabāk to noskaidrot vai nu ceļojumu aģentūrā, vai arī pie kāda cilvēka, kas šajā lomā ir lietpratējs. Par savām ceļojuma bailēm gan nemāku spriest. Tādu sevišķi lielu baiļu laikam nemaz nav. Varbūt vienīgi tas, ka mūsdienās aizvien vairāk jābaidās nevis no tā, cik augstu vai tālu ir kāds apskates objekts, bet gan no tā, kādi cilvēki apkārt. 

Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts, ceļojumu aģentūra "Interlux Travel Latvija"

Šķiet, ka vienīgās problēmas, kuras nāca piedzīvot kāda ceļojuma laikā, bija reisa nokavēšana un bagāžas pazaudēšana. Citas problēmas neesmu piedzīvojis, un arī reisu nokavēju tikai vienu reizi. Taču, ja kas tāds gadās vēl kādam, iesaku īpaši nepārdzīvot. Jāsaglabā miers un viss lēnām jāapsver. No pārlieku liela satraukuma tāpat nekādas jēgas nebūs, tāpēc labāk visu mierīgi izvērtēt un pārdomāt, ko darīt. Lai nesagādātu sev liekas problēmas, iesaku arī pārbaudīt dokumentus, to termiņus un atbilstību izvēlētajam galamērķim, lai ceļojums nebeigtos turpat lidostā. Tāpat arī lidostā vajadzētu ierasties laicīgi, vismaz stundu vai divas pirms lidojuma. Kaut gan ar problēmām ceļojuma laikā nesaskaros, manas lielākās bailes saistās ar lidošanu. Tieši tas ceļojuma laikā baida visvairāk. Mans ieteikums, kā ar šīm bailēm cīnīties – 100 grami konjaka.

Direktors Agris Pumpurs, ceļojumu aģentūra "Ap Sauli"

Man ceļojumos nekādu problēmu nav. Drīzāk ir tieši  otrādāk - visur ir papildus ieguvumi, jo tā kā strādāju tūrisma nozarē, tad pārzinu, ko darīt un ko nedarīt ceļojumu laikā. Ja nu tomēr gadās kāds neliels šķērslis vai problēma, arī īpaši nesatraucos un vienmēr zinu, ko darīt. Tas tāpēc, ka arī mūsu klientiem reizēm gadās pa kādai problēmai, un mēs, palīdzot viņiem, palīdzam arī sev – uzzinām, kā šādās situācijas rīkoties. Kā arī jebkurā situācijā svarīgāka lieta ir miera saglabāšana. Ja saglabāsi mieru, tad viss būs kārtībā. Arī lielu baiļu, kas ceļojot varētu traucēt, man nav. Ir nelielas bailes no lidošanas, taču arī tās problēmas nesagādā. Citiem gan neko nevaru ieteikt. Mēs jau katrs esam citādāks , un tas, kas der vienam, iespējams neder otram. Man ir draugs, kurš savos 45 gados tā arī nav lidojis, jo viņam ir paniskas bailes no lidošanas. Turpretī citi šīs bailes mēdz pārvarēt ar miegazālēm vai pāris gramiem konjaka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76021004sec.