Viedoklis: Kā uzņēmumi izvēlas, kādus labdarības projektus atbalstīt?

Mums visapkārt ir ļoti daudz dažādu labdarības projektu un ziedojumu vākšanas pasākumu. Reizēm tie tiek veltīti tiem, kam grūta brīdī vajadzīga finansiāla palīdzība, bet reizēm tiek rīkotas arī akcijas, kurās ir vajadzīga cilvēku palīdzība, lai atrastu kādu pazudušu cilvēku vai uzlabotu apstākļus patversmēs dzīvojošajiem dzīvniekiem. Ļoti bieži izpalīdzīgu roku sniedz ne tikai katrs cilvēks atsevišķi, bet arī arī viss uzņēmums kopā. To, kā uzņēmumi izvēlas savus labdarības projektus, jautājām dažādu uzņēmumu pārstāvjiem.

Mārketinga un pārdošanas vadītāja Jūlija Žagunova, viesnīca "Dome Hotel"

Esam piedalījušies pāris projektos, kur izsolē piedāvājam savas dāvanu kartes. Izsolē nopelnītā nauda tika novirzīta labdarībai, precīzāk bērniem, kuriem bija nepieciešama finansiālā palīdzība ārstēšanas kursiem. Izvēlējāmies šādu labdarības mērķi, jo mēs, kā ģimenei piederoša viesnīca, saglabājam ģimenes vērtības, tradīcijas un uzskatām, ka ģimene un mājas ir svarīgākais, kas cilvēkam vien var būt. Mums visērtākais variants šo izsoļu balvai bija piedāvāt dāvanu kartes 100 eiro vadībā, tāpēc tādu balvu arī izvēlējāmies. Beigās fināla ziedojuma summa bija atkarīga no tā, cik cilvēki piedalījās šajā izsolē. Par to, vai uzņēmumiem būtu jāiesaistās labdarībā, gan grūti spriest. Manuprāt, nevar atbildēt uz šo jautājumu viennozīmīgi – jā vai, nē. Katrs pats izlemj, vai viņš vēlas un vai var ziedot labdarībai. Kā arī, es uzskatu, ka jābūt iekšējam aicinājumam to darīt. Ir jābūt patiesai vēlmei kādam palīdzēt, nevis to darīt tikai kvalitatīva PR pēc.

Mārketinga nodaļas menedžere Līga Elsiņa-Zuicena, viesnīca "Bellevue Park Hotel Riga"

Mēs jau vairākus gadus iesaistāmies vienā konkrētā labdarības projektā, kas atbalsta un vāc ziedojumus diviem Latvijas bērnunamiem. Šī projekta ietvaros tiek ne tikai vākti ziedojumi, bet arī organizēta ekskursija uz Rīgu. Bērni visu dienu aizvada Rīgā, un pēc tam vakarā viņi nāk pie mums uz vakariņām. Tas arī ir viens no mūsu pienesumiem šim projektam. Otrs ir tas, ka piedāvājam savas telpas saziedoto mantu glabāšanai. Šāda labdarības projekta izvēle sanāca gaužām vienkārši - to mums piedāvāja vieni no mūsu sadarbības partneriem. Arī viņi paši piedalās šajā labdarības projektā, tāpēc piedāvāja iesaistīties arī mums. Tā nu šajā projektā piedalāmies jau vairākus gadus. Taču tas nav vienīgais veids, kā iesaistāmies labdarībā. Reizēm tiek rīkotas labdarības izsoles, kurās cilvēkiem tiek piedāvātas dažādas lietas un kuru savāktā nauda pēc tam tiek novirzīta dažādiem labdarības projektiem. Dažkārt šajās izlozēs piedāvājam arī savas dāvanu kartes.

Atbildīgā biznesa koordinators Baltijas valstīs Andrejs Gavars, viesnīcu tīkls "Radisson Blu Hotels"

Rūpes par apkārtējo vidi un vietējo sabiedrību ir viena no Carlson Rezidor Hotel Group prioritātēm jau kopš 1989. gada. Mūsu korporatīvās atbildības programma saucas "Responsible Business" jeb "Atbildīga uzņēmējdarbība". Programma sastāv no 3 pamat pīlāriem: Domā par planētu (Think Planet), kas koncentrējas uz dažādām ar dabas un vides saudzēšanu saistītām aktivitātēm, Domā par cilvēkiem (Think People), kas veidota, lai dažādos veidos rūpētos par viesnīcas viesu un darbinieku veselību un drošību, un Domājam kopā (Think Together), kas sniedz ieguldījumu vietējām kopienām un līdzekļu piesaistei dažādiem labdarības projektiem. Katrai no mūsu viesnīcām ir savs iekšējais plāns, kurā uzskaitīti visi ar šo programmu saistītie uzdevumi, taču ir arī akcijas un projekti, kurās visas viesnīcas apvienojas un atbalsta šos projektus kopā. Piemēram, šādā apvienotā veidā atbalstām starptautisko labdarības organizāciju World Childhood Fondation. Kā arī katru gadu septembri atzīmējam kā Atbildīgas uzņēmējdarbības mēnesi. Domāju, ka viesnīcām būtu aktīvāk jāiesaistās dažādos labdarības un vidi saudzējošos projektos, jo viesnīcas ir ļoti lielas dažādu resursu patērētājas, un šī resursu izmantošana ietekmē mūsu apkārtējo vidi. Šī iesaistīšanās ir ļoti svarīga skatoties uz ilgtspējīgu nozares attīstību, un esmu pārliecināts, ka, rūpējoties par mūsu apkārtējo vidi, mēs rūpējamies un uzturam savu uzņēmējdarbības nākotni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53458786sec.