Viedoklis: Kā restorāni izvēlas, kādus ziedus likt uz galdiem?

Lielākajā daļā restorānu uz galdiem var redzēt ziedus un ziedu kompozīcijas. Taču kā gan no visiem ziediem ir iespējams izvēlēties īstos un restorānam atbilstīgākos? To jautājām vairāku restorānu pārstāvjiem.

Vadītājs Mārtiņš Bērziņš, restorāns "Muusu"

Mums uz galdiem vienmēr ir vāzīte ar kādu ziediņu, ko izvēlas mūsu floriste. Viņa seko līdzi tendencēm un ziedus izvēlas atbilstoši sezonai un arī pašas izjūtai - kas ar ko izskatītos labāk. Floriste arī pati kaltē dažādus ziedus un augus, ko pēc tam var pievienot kādai puķu kompozīcijai. Reizēm savus dekorus pielāgojam arī kādiem noteiktiem svētkiem. Piemēram, uz valsts svētkiem galdus izrotājam ar mazu Latvijas karodziņu, bet citreiz uz galda liekam kādu puķu kompozīciju, kas sasaistās ar noteiktiem svētkiem. Pie mums ziedus var redzēt ne tikai uz galdiem, bet arī citās vietās. Uz klavierēm teju vienmēr stāv hortenzijas, jo šie ziedi tur ļoti labi izskatās. Netālu no ieejas durvīm mums ir liela vāze, kas ļoti bieži ir pilna ar lilijām.

Līdzīpašniece Jeļena Kasina, restorāns "Aqua Luna"

Mēs ziedus uz galdiem neliekam, jo mums ir nedaudz citādāks dekors. Savus galdus mēdzam rotāt ar dažādiem garšaugiem, kas aug podiņos. Vasaras sezonās garšaugus nomaina mazie. krāsainie pipariņi. Šādu dekoru izvēlējāmies jau pašos restorāna pirmssākumos, un pie tā arī pieturamies, jo mums ļoti patīk šāds risinājums. Kā arī šādi dekori vairāk piestāv, gan restorāna dekoram, gan idejai. Taču nav tā, ka ziedus vispār neatzīstam un nekur neizmantojam. Gar terases malu mums aug dažnedažādi ziedi. Starp ziediem esam iestādījuši arī zemenes un mazos tomātiņos. Kad tie nogatavojas, tos nogaršo gan mūsu viesi, gan mēs paši. Kā arī zemeņu sezonā reizēm mēdzām novākt arī nelielu zemeņu ražu.

Direktors Oskars Evaltovičs, restorāns "Hercogs Mārupe"

Pie mums par ziediem rūpējas floriste, un mēs pilnībā uzticamies viņas gaumei un ziedu izvēlei. Nekad arī nav bijis tā, ka ar izvēlētajiem ziediem vai ziedu kompozīciju būtu nošauts greizi. Regulāri uz galdiem esošos ziedus mainām un pielāgojam atbilstošajam gadalaikam, kā arī svētku laikā uz galda esošos dekorus un ziedus pielāgojam konkrētajiem svētkiem. Esam padomājuši arī par dekoriem citviet restorānā. Piemēram, uz palodzēm mums ir dažādas statujas, mākslīgi putnu būrīši un citi aksesuāri, kas atbilst restorāna pārējam interjeram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42093897sec.