Viedoklis: Kā restorāni izvēlas maizi?

Maize ir ļoti svarīga ikdienas maltīšu sastāvdaļa. Ne velti šis produkts ir arī viens no veselīga uztura stūrakmeņiem, ko labprāt ēdam klāt pie dažādiem citiem ēdieniem. Arī restorānos maizei un maizes izvēlei tiek piešķirta liela uzmanība, jo maizes pasniegšana vien parāda to, cik augstu līmeni restorāns ir sasniedzis. Tāpēc dažādu restorānu pārstāvjiem jautājām, kā viņi saviem restorāniem izvēlas maizi.

Šefpavārs Ingmārs Ladigs, restorāns "Ostas skati"

Manuprāt, viena no mūsdienīga restorāna pazīmēm saistās tieši ar savas maizes cepšanu. Domāju, ka tā ir lieta, ko dara lielākā daļa restorānu, arī mēs. Katru dienu cepam svaigu maizi, ko piedāvāt klientiem. Maizes cepšanai sanāk veltīt aptuveni četras līdz piecas stundas, jo mīklas ir jāgatavo ļoti rūpīgi. Arī mīklas miltiem ir ļoti liela nozīme. No visām maizēm, ko cepam, īpaši vēlos izcelt tieši ķimeņu maizīti. Taču cepam arī citu veidu maizes, piemēram, maizi ar dārzeņiem, rudzu rupjmaizi un maizes kraukšķus, kas līdzīgi salmiņiem. Tiesa gan, reizēm rupjmaizi pasūtām pie meistariem, jo rupjmaizes mīklas pagatavošana ir grūtāka un prasa lielāku pieredzi. Grūti pateikt, vai kāds no maizes veidiem ir populārāks par citiem, jo katrā ēdienreizē uz galda liekam trīs standarta maizes veidus. Un, ja tiek piedāvāti trīs dažādi maizes veidi, tad, protams, cilvēkam ir interesanti nobaudīt katru no tiem.

Šefpavārs Kaspars Jansons, restorāns "Muusu"

Savu maizi cepam paši un atkarībā no sezonas piedāvājam arī dažādus maizes veidus. Pie mums var nobaudīt maizi ar kurkumu, bietēm, dažādām sēkliņām, mellenēm, rozīnēm un citām piedevām. Šobrīd viena no viesu iemīļotākajām maizēm ir rudzu maize ar mellenēm. Taču par to, kura maize viesiem visvairāk iet pie sirds, līdz galam atbildēt nevar, jo dažādus maizes veidus,  skaisti saliktus groziņā, piedāvājam pie katras maltītes. Neliekam izvēlēties kādu konkrētu maizi, kas paredzēta tikai vienam konkrētam ēdienam. Piedāvājam dažādus variantus un tad lai jau cilvēks pats skatās, kura no maizēm viņam garšo vislabāk. Kopumā maizes cepšana aizņem aptuveni divas ar pusi stundas un vienā cepienā sanāk aptuveni 20 maizes kukulīši.

Šefpavārs Haralds Mekšs, restorāns "Čarlstons"

Mūsu restorānā maize tiek cepta uz vietas un saviem viesiem piedāvājam dažādus maizes veidus. Cepam gan maizi ar dažādiem garšaugiem, gan ar sēklām. Bez šiem maizes veidiem piedāvājam arī dažādas bulciņas un kukurūzas maizi. Katrs restorāns cenšas maizi padarīt īpašu un pielikt kaut ko savu, tāpēc nedomāju, ka mūsu maize būtu sevišķi īpašāka, kā citu restorānu piedāvātās maizes. Neesmu arī novērojis, ka viesiem kāds no maizes veidiem būtu iemīļotāks kā citi. Taču ļoti iecienītas ir tradicionālās mazās bulciņas. Iespējams viesu maizes izvēli grūtāk novērot tāpēc, ka katrā ēdienreizē uz galda liekam groziņu ar dažādiem maizes veidiem un īpaši nesekojam līdzi tam, kuru no visām maizēm cilvēks izvēlēsies. Tas, cik ilgs laiks paiet maizes cepšanā, ir atkarīgs no tā, kāda maize tiek cepta. Ja ir pītās maizes vai bulciņas, tad gatavošanas laiks var atšķirties, bet standarta porcijas pagatavošanai paiet aptuveni stunda un ir iespējams četrus vai piecus kukulīšus maizes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50822401sec.