Viedoklis: Kā tūrismā strādājošie rūpējas par savu veselību?

29. septembris ir zināms arī kā sirds veselības diena. Tā ir diena, kad cilvēki tiek mudināti aizdomāties par to, cik aktīvi esam ikdienā, ko ēdam, un kad pēdējo reizi esam pārbaudījuši savu veselību pie ārsta. Mūsdienās daudzi cilvēki lielu daļu savas dienas pavada sēdot biroja krēslā. Bet, vai tas ir šķērslis būt aktīvam un veselam?

Direktore Dana Gritāne, Restorāns 3

Esmu dzirdējusi par sirds veselības dienu, taču nekādā īpašā veidā mēs to neizceļam. Es uzskatu, ka veselību nevar uzlabot vienas dienas laikā, tāpēc ir jādomā ilgtermiņā. Mūsu restorāna viesus cenšamies nodrošināt ar pēc iespējas kvalitatīvāku pārtiku. Izvēlamies vietējos ražotājus, kā arī bioloģiski audzētus produktus. Tā kā viesmīlības jomā visbiežāk strādā jauni cilvēki, kas paralēli darbam arī mācās, tad viņi ir īpaši jāmudina ēst veselīgi, brīvos brīžos sportot un uzturēties svaigā gaisā. Darba kolektīvā rīkojam arī dažādas ekskursijas un laivu braucienus. Tāpat arī vadītājiem ir jārāda pozitīvs piemērs saviem darbiniekiem. Piemēram, es pati regulāri sportoju, kā arī pēc iespējas vairāk uzturos ārā, svaigā gaisā.


Īpašniece Jeļena Serebrjakova, Nikos Travel

Sakarā ar to, ka sporta tūrisms ir mūsu uzņēmuma ikdiena, varu droši teikt, ka labas veselības uzturēšana mums ir ļoti aktuāla. Regulāri tiek rīkotas fitnesa un jogas tūres, maratoni, kuros aicinu piedalīties arī savus darbiniekus. Tā kā dienas lielākā daļa tiek aizvadīta birojā, reizi dienā savus darbiniekus mudinu doties īsā pastaigā. Es pati cenšos piedalīties mūsu rīkotajos sporta pasākumos, kā arī ikdienā aktīvi nodarbojos ar skriešanu. Tāpat es vienmēr saku, ka labu piemēru var ņemt no gidiem, jo zinu arī 70 gadīgos, kas aktīvi apmeklē baseinu un ziemas sezonā slēpo. Sports ir ļoti labs veids, kā saglabāt un uzlabot savu veselību.


Direktore Inga Cinīte, Hotel TIA

Jāatzīst, ka birojā nekādas kopīgās vingrošanas mums nenotiek, taču katram darbiniekam ir veselības apdrošināšanas polise. Zinu, ka daudzi to arī izmanto, apmeklējot baseinu un sporta zāli. Arī man pašai patīk ik rītu vismaz 30 minūtes pavingrot. Ja ir iespēja, pārvietojos ar velosipēdu, jo netālu no mājām ir mežs un jūra. Bet vispār noderīgi būtu uz biroju uzaicināt kādu speciālistu vai sportistu, kas pastāstītu kaut ko vairāk par to, kāpēc ir veselīgi un interesanti nodarboties ar sportu. Mūsdienās liels informācijas daudzums par veselīgu dzīvesveidu ir pieejams arī internetā. Taču, tas, cik daudz vēlamies zināt un rūpēties par savu veselību, ir atkarīgs no katra individuāli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52007318sec.