Viedoklis: Kā cilvēki izvēlas maksāt par saņemtajiem pakalpojumiem?

Mūsdienas daudziem cilvēkiem pašsaprotami šķiet doties uz veikalu, un par saviem pirkumiem norēķināties, izmantojot kredītkarti. Taču ir tik pat daudz cilvēku, kas nevar savu ikdienu iedomāties bez monētām kabatā. Travelnews.lv redakcija vēlējās noskaidrot, kā cilvēki izvēlas maksāt, aizejot uz restorānu vai aizbraucot ceļojumā.

Banketu menedžere Ilze Silova, Grill & Bar 36. Line

Biežāk cilvēki izmanto bezskaidras naudas darījumus. Tas ir ērts maksāšanas veids; maks nav tik smags; ikdienā līdzi nēsāt karti ir drošāk nekā skaidru naudu. Tāpat arī nav jāsatraucas par to, ka pēkšņi restorānā nevarēs samaksāt. Tagad sāk parādīties tendence arī tējas naudu atstāt ar bezskaidras naudas darījumu starpniecību. Protams, ir bijuši arī gadījumi, kad cilvēki aiziet nesamaksājuši. Biežāk gan tas noticis pastāvīgo klientu pārpratumu dēļ, bet ir bijis, ka klienti ļaunprātīgi izmanto situāciju, kad restorāns ir pārpildīts. Cilvēks pasaka, ka izies uzsmēķēt, un atpakaļ vairs neatnāk.


Direktors Andis Zeidmanis, Flymeaway.lv

Ceļojumi nav tas pakalpojums, par kuru būtu ērti maksāt skaidrā naudā. Mūsu mājaslapā ir izveidota ļoti ērta rezervācijas sistēma. Arī samaksas veidi tur ir pieejami vairāki – var norēķināties uzreiz vai vēlāk, caur banku. Esam novērojuši, ka to izmanto dažāda vecuma cilvēki, līdz ar to, tas nozīmē, ka sistēma darbojas ļoti labi. Dodoties ceļojumos uz ārzemēm, cilvēki parūpējas par to, lai līdzi būtu arī skaidra nauda, jo ne visur var norēķināties ar kredītkarti. To arī iesakām un atgādinām darīt. Latvijā bezskaidras naudas norēķinu sistēma ir labi attīstīta arī mazākos veikalos, taču ir daudzas valstis, kurās tā nav.

Vadītājs Artūrs Bušs, Tinto

Ir grūti teikt, kādu apmaksas veidu klienti biežāk izvēlas. Vienu brīdi šķiet, ka visi nāk ar karti, bet otru brīdi jau tikai ar skaidru naudu. Tūristi gan biežāk apmaksu veic ar kredītkarti, bet ik pa laikam pie mums mēdz ieklīst arī kāds poļu zlots. Neraugoties uz to, ka skaidras naudas izmantošana ikdienā kļūst mazāk aktuāla, ir pierādījies tas, ka ikdienā bez tās nevar iztikt. Pašam ir gadījies aiziet uz veikalu un atdurties pret uzrakstu, ka kredītkartes tajā dienā nepieņem. Arī pie mums, lielākos pasākumos, ir gadījies tā, ka pēkšņi ar karti samaksāt nevar. Tehnoloģijas mēdz pievilt, bet skaidra nauda, nē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16393518sec.