Viedoklis: Ar ko mūs pārsteigs Rīgas restorānu nedēļā? (papildināts)

No 10. līdz 15. oktobrim daudzos labākajos Rīgas restorānos notiek liela rosība, jo viņi ir rudens Rīgas restorānu nedēļas dalībnieki. Restorānu izvēle liela, kas nozīmē, ka arī ēdienkaršu piedāvājums ir plašs. Travelnews.lv vēlējās noskaidrot, ko piedāvā daži no 2016. gada dalībniekiem.

Šefpavārs Valters Zirdziņš, Valtera restorāns

Restorānu nedēļā piedalāmies jau kopš 2013. gada, kad “Valtera restorāns” tika atvērts. Tieši šī nedēļa mūsu restorānā ir ļoti saspringta. Jau nedēļas sākumā visi vakari bija norezervēti. Vienīgie laiki, kad vēl ir iespējams tikt, ir kaut kad pa dienu, pēcpusdienā. Man vispār šķiet, ka “Live Riga” ir jauks un spēcīgs projekts, kas ir daudz ieguldījis pilsētas attīstībā. Novērtēju viņu darbu, jo tādējādi viņi arī popularizē Rīgas restorānus. Var redzēt, ka cilvēkiem restorānu nedēļas patīk. Šoreiz ēdienkartē esam iekļāvuši kaut ko īpašu – desertā pasniedzam kumelīšu krēmu ar Latvijā audzētu fizāli. Tā ir ļoti salda un garda oga. Kā komplimentu no šefpavāra pasniedzam māju garšu jeb divējādi pagatavotus pelēkos zirņus ar speķi. Izcelt varu arī uzkodu - zandartu, pasniegtu ar baraviku majonēzi.

Šefpavārs Ēriks Dreibants, Restorāns 3

Restorānu nedēļas ir noderīgas, jo tādējādi mēs varam motivēt cilvēkus biežāk doties uz restorāniem. Tāpat mēs varam sniegt viņiem iespēju nobaudīt kvalitatīvu ēdienu par lētam naudiņām. Kas zina, varbūt cilvēkam iepatīkas, un viņš kļūst par lielu restorānu mīli? Galvenais ir nekautrēties un piedalīties. Valda stereotips, ka pirms došanās uz restorānu ir ļoti jāpucējas, un pie galda jāpārzina pilnīgi visi rīki. Restorānu nedēļa parāda to, ka tā nav. Īpaši ģērbšanās stila noteikumi jāievēro nav, jāsatraucas par kaut kā nezināšanu arī nav. Vienmēr var viesmīlim uzjautāt, kas ir atnestais ēdiens, kā to pareizi ēd. Viss ir vienkārši un darbinieki – pretimnākoši. Šonedēļ ēdienkartē tiek piedāvāti ēdieni, kas gatavoti no vairākiem šonedēļ obligātajiem pamatproduktiem – baravikām, cidonijām, brieža gaļas.

Šefpavārs Māris Jansons, Bibliotēka No.1

Mēs restorāna nedēļas ēdienkarti piedāvājam tikai pa dienu. Vakarā tā vairs nav aktuāla, jo mēs šo nedēļu uztveram vairāk kā akciju / atvērto durvju dienu. Sniedzam cilvēkiem iespēju atnākt pie mums, pabaudīt atmosfēru un servisu. Ikdienā tas izmaksātu daudz vairāk, tāpēc noteikti iesaku cilvēkiem izvēlēties sirdij tuvāko ēdienkarti un doties izmēģināt. Ideālā variantā būtu katru dienu iet uz vienu restorānu, taču ir skaidrs, ka tas būtu par dārgu. Jebkurā gadījumā, vajag testēt vairākus restorānus, tādā veidā atrodot kādu, uz kuru atgriezties. Vairākus no mūsu šīs nedēļas ēdienkartes ēdieniem iekļausim arī pamata ēdienkartē. Piemēram, uzkodu – Ādažu siernīcas “Soira” pelnu sieru ar rudens dārzeņiem, kas ir veģetārs ēdiens. Tāpat izdomāsim, kā kaut kur iekļaut cidonijas.

Šefpavārs Egils Grinfelds, Avalon Hotel

Mūsu ēdienkarte šogad ir rudenīgās noskaņās. Piemēram, piedāvājumā ir silts krēmsiera un baraviku suflē, vesela zeltplekste, pīlādžu un kadiķogu glazūrā pasniegta pīles krūtiņa un biezpiena muss ar medotu rudzu maizi. Ir skaidrs, ka divus no šiem ēdieniem – zivi un biezpiena musu – iekļausim arī novembra jaunajā restorāna pastāvīgajā ēdienkartē. Rīgas restorānu nedēļa ir laba iespēja apmeklēt labākos Rīgas restorānus pa lētam naudiņām. Pie mums šīs nedēļas piedāvājums maksā 15 eiro, kas ir ļoti maz, zinot, ka ikdienā šis ēdiens maksā daudz vairāk. Uzskatu, ka mūsu restorāna ēdienkarte ir laba, un pēc apmeklējuma cilvēks jutīsies paēdis. Porcijas ir lielas un baudīt var daudz.

Šefpavāre Inga Cīrule, Kaļķu Vārti

Mēs šogad esam labi sagatavojušies Rīgas restorānu nedēļai. Ēdiens tiks pasniegts no jauniem māla traukiem. Esam tuvāk dabai, izmantojam dabīgus materiālus. Arī restorāna komanda mums ir jauna, tāpēc šī nedēļa ir labs iespēja sevi prezentēt, parādīt, ko protam. Ja runājam par ēdienkarti, tad citu vidū noteikti izceļamies ar to, ka piedāvājam bebra gaļas ravioli. Tāpat arī ņemam vērā to, ka rudens ir medījumu sezona. Piedāvājam arī to. Mūsdienās klients ir ļoti izvēlīgs, tāpēc jāprot atrast kaut kas, ar ko viņu pārsteigt. Vajag raisīt ieinteresētību, ēdienkartē jābūt dažādībai, un restorānam – savai “odziņai”. Ja nu cilvēku ir ieinteresējis tieši mūsu restorāns, tad vairāk informācijas par Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumiem var atrast mūsu mājaslapā un sociālajos tīklos.

Šefpavārs Ingmārs Ladigs, Ostas Skati

Mūsu restorāns šāda veida pasākumā piedalās jau kopš pašiem pirmsākumiem. Tagad dalībnieku pulks ir pamatīgi audzis, taču mums klientu netrūkst. Katru dienu ir daudz rezervāciju un apmeklētāju. Daudzi cilvēki brīnās, kāpēc restorāniem ir tik līdzīgas ēdienkartes. Atbilde ir vienkārša - ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti sezonas augļi un dārzeņi – ķirbji, bietes, cidonijas. Mūsu restorāns noteikti atšķiras ar to, ka lielākā daļa izejvielu ir bioloģiski audzētas. Arī gaļa. Ir zemnieki, kas to visu restorānam piegādā. Ja cilvēkus interesē, pastāstām, kā tieši produkts nonāk līdz mums un kā tiek pagatavots. Cilvēki pie mums nāk dažādi – gan tādi, kas vienkārši grib samēra lēti paēst, gan tādi, kurus patiesi interesē ēdienkartes piedāvājums. Tā kā es gatavoju un pasniedzu to, kas man pašam patīk, tad šoreiz ēdienkartē ir tādi ēdieni kā, piemēram, cepts cidoniju vārītā krēma pudiņš un alū skābētas Limousin šķirnes bioloģiskās liellopu gaļas cepetis, gatavots ar kūpinātu auzu pārslu drumstalām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Jūrmalas TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46621704sec.