Viedoklis: Vai viesnīcas ir piemērotas vietas konferenču un semināru rīkošanai? (Papildināts)

Rudens ir laiks, kad cilvēki pasākumus un tikšanās pārceļ uz iekštelpām. Rudens ir arī laiks, kad diezgan bieži varam dzirdēt par dažādiem izglītojošiem pasākumiem. Kad cilvēki runā par konferencēm, semināriem un apmācībām, prātā nāk plašas telpas un daudz cilvēku. Latvijā diezgan daudz viesnīcu piedāvā konferences rīkot savās telpās. Vai šāds pakalpojums ir pieprasīts?

Mārketinga un pārdošanas direktors Renārs Circenis, Islande Hotel

Var just, ka šogad dažādas organizācijas konferences rīko vairāk nekā pagājušo gad. Pakalpojumu izvēles ziņā gan nekas daudz nav mainījies, visi izvēlas klasisko komplektu – telpu, aparatūru, ēdināšanu, autostāvvietu. Tās, manuprāt, arī ir galvenie nosacījumi, bez kuriem iztikt ir grūti, un tos mūsu viesnīca spēj piedāvāt. Novērojot situāciju, ir radies priekšstats par to, kas būtu uzlabojams un papildināms. Piemēram, es klientiem ieteiktu vairāk padomāt par to, kā viesi tiek sagaidīti. Atmosfēru jaukāku noteikti padarītu, piemēram, dzīvā mūzika. Nav svarīgi, vai tas būtu saksofonists vai ģitārists, bet, atnākot uz konferenci vai semināru, cilvēks justos gaidīts un aicināts. Tas ir arī interesantāk.

Vadītāja Sanita Ukavica, Skrundas Muiža

Var just, ka ir sākusies konferenču sezona, jo pieprasījums pēc telpām aug. Papildus telpu īrei, rīkotāji pieprasa telpas nodrošināt ar projektoriem, ekrāniem, tāfelēm, papīru un bezvadu internetu. Arī ēdināšanas serviss ir pieprasīts. Muižā ir vairākas konferencēm un semināriem piemērotas telpas. Viena ir profesionāli aprīkota, kur varam uzņemt 75 cilvēkus, savukārt lielākajā zālē – līdz pat 120 cilvēkiem. Domāju, ka esam piemēroti šādiem pasākumiem, jo varam nodrošināt visus pamatā nepieciešamos pakalpojumus - ēdināšanu, nakšņošanu, autostāvvietu. Tāpat esam ģeogrāfiski labā vietā – starp Liepāju un Rīgu, netālu no šosejas. Esam vietā, kur reģioni var savstarpēji ērti satikties. Atšķirībā no citām vietā, pie mums pasākumu laikā cilvēki var arī iziet ārā un pastaigāties parkā.

Konferenču nodaļas vadītāja Sintija Motoro, Bellevue Park Hotel Riga

Mūsu viesnīcā konferenču sezona sākās jau septembrī. Bieži notiek dažāda veida apmācības, semināri un konferences. Uzskatu, ka mūsu viesnīca ir ļoti piemērota šādiem pasākumiem – ir astoņas konferenču zāles, dienas apgaismojums, kas ir ļoti svarīgi, bezmaksas autostāvvieta un blakus viesnīcai – tramvaja pietura. Tas arī ir svarīgi, jo pasākumus biežāk rīko vietējie uzņēmumi, un daudzi konferenču dalībnieki pie mums ierodas ar sabiedrisko transportu. Vienmēr parūpējamies par to, lai nepieciešamā tehnika būtu kārtībā. Mēdz gadīties, ka pasūtītāji lūdz nodrošināt arī sinhrono tulkošanu un lielajās telpās – mikrofonus un papildus apskaņošanu. Lielākajā zālē varam uzņemt pat 500-550 viesu.

Pārdošanas un mārketinga menedžeris Artjoms Dadojenkovs, Radisson Blu Daugava Hotel

Mūsu viesnīcā konferences notiek katru darba dienu. Brīvdienas ir atvēlētas svinīgākiem pasākumiem. Plānojot kādu semināru vai konferenci, cenšamies maksimāli pielāgoties klienta vēlmēm un iespējām. Mēs noteikti esam pret zemas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu. Ja nu gadījumā klienta budžets ir ierobežots, piedāvājam kaut ko mazāk, taču ne sliktākā kvalitātē. Vienmēr var atrast kompromisu, piemēram, piedāvājot mazāku telpu, vai ne tik plašu ēdienkarti. Vispār viesnīca ir pieprasīta, jo mums ir desmit renovētas konferenču zāles un iespēja pasākumus rīkot arī ārā. Viesnīcas teritorijā var uzrīkot pat 20 automašīnu prezentāciju, jo vietas ir daudz. Ja konference plānota vairākām dienām, tad piedāvājam vairāku kategoriju numurus nakšņošanai. Mēs cenšamies rūpēties par to, lai viesnīcas viesi ir apmierināti.

Mārketinga un pārdošanas vadītāja Jūlija Žagunova, Dome Hotel & SPA

Bieži konferences un semināri pie mums nenotiek, jo tas nav īsti mūsu darbības lauks. Mums nemaz nav atsevišķas konferenču telpas, bet ir istaba, kuru transformējam atkarībā no situācijas. Tas arī ir labākais risinājums, ja tikšanās ir paredzēta, piemēram, desmit cilvēkiem. Ik pa laikam pie sevis uzņemam cilvēkus, kas vēlas rīkot privātas, svarīgas sapulces un nelielus seminārus. Piemēram, IT un farmācijas jomas pārstāvji. Manuprāt, pasākums var noritēt veiksmīgi tikai tad, ja ir sakārtoti visi organizatoriskie jautājumi. Tieši organizatori ir tie, kas rūpējas par to, lai tehnika strādātu un projektori un mikrofoni būtu pieejami. Ir svarīgi nodrošināt labu servisu kafijas pauzes laikā, tajā pašā laikā sekojot līdzi tam, lai semināra diena rit pēc plāna.

Klientu pasākumu organizatore Vita Zimerte, Jaunmoku Pils

Pie mums semināri un dažāda veida apmācības biežāk notiek pavasarī, vasarā un rudenī. Tad klientiem nodrošinām cilvēku skaitam atbilstošu telpu, nepieciešamo tehniku un ēdināšanas pakalpojumus. Manuprāt, ļoti svarīgs faktors veiksmīgai konferencei ir tas, cik ērti cilvēks telpā jūtas. Vai visu pārredz, sadzird… Arī tas, ka mūsu telpas ir skaistas un greznas, viesiem sniedz kaut kādas pozitīvas emocijas un iespaidus. Daudzi izvēlas seminārus rīkot pie tieši pie mums, jo atrodamies ģeogrāfiski labā vietā. It ka laukos, bet tuvu Rīgai. Tā ir lieliska iespēja nomainīt savu ikdienas vidi un izrauties no steigas. Apmācību pasākums var izvērsties par sava veida atpūtu skaistā vietā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Park Hotel Latgola
,


Grand Palace Hotel
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52093005sec.