Viedoklis: Kā viesnīcas organizē viesu transfēru? (papildināts)

Mūsdienās cilvēkiem svarīgs ir komforts. Nav daudzi, kuri pēc gara lidojuma vai ekskursijas uz viesnīcu vēlas doties ar kājām vai sabiedrisko transportu. Labprātāk un ērtāk viņi izmanto transfēra pakalpojumus – jau laicīgi rezervētu automašīnu un šoferi, kas sagaidīs un nogādās cilvēku galamērķī. Cik ļoti šajā jautājumā viesnīcas Latvijā rūpējas par saviem viesiem?

Izpilddirektors Jānis Pinnis, Dome Hotel & SPA 

Pirms četriem gadiem viesnīca “Dome Hotel & SPA” pieņēma lēmumu transfēra pakalpojumus klientiem nodrošināt ar viesnīcas automašīnām. Tas tāpēc, ka ne vienmēr esošais piedāvājums ir atbilstošs tam, ko mēs vēlamies piedāvāt saviem klientiem. Mēs paši kontrolējam viesnīcas viesu pieredzi no A-Z – varam būt pārliecināti, ka šoferis sagaidīs cilvēku lidostā, atvedīs līdz viesnīcai, un pēc tam atkal aizvedīs uz lidostu. Mums, kā pieczvaigžņu viesnīcai, ir jānodrošina pēc iespējas augstāka pakalpojuma kvalitāte. Vispār tagad transfēra pakalpojumi kļūst arvien populārāki. Darījumu cilvēkiem tas ir īpaši aktuāli, jo ir ātri un ērti. Nav jādomā par to, vai dienas laikā izdosies sazvanīt taksi un, kur novietot automašīnu. Cilvēka laika vērtība palielinās, tāpēc ir svarīgi būt pārliecinātam par to, ka šoferis visur aizvedīs laikus. Cilvēku vidū valda uzskats, ka transfērs aprobežojas ar došanos uz lidostu. Taču patiesībā ir tā, ka klienti regulāri dodas darījumu braucienos un pat ekskursijās uz kādu citu Latvijas pilsētu.

Pārdošanas menedžere Karīna Krivorota, Grand Palace Hotel 

Mūsu viesnīcai nav savu automašīnu, taču mēs sadarbojamies ar uzņēmumu, kas mūs nodrošina ar E un S klases Mercedes automašīnām. Tādējādi viesiem uzreiz ir skaidrs, ka mēs piedāvājam augstākās klases pakalpojumus. Piemēram, cilvēkam lidostā tas ir pirmais iespaids par viesnīcu. Daudzi viesi izmanto transfēra pakalpojumus ikdienā. Biežāk, lai dotos uz korporatīvajiem pasākumiem un uz biznesa tikšanos. Viesnīcu piedāvātie transfēra pakalpojumi ir vērtīgi, jo, tos izmantojot, cilvēks galamērķī nonāk viegli, ērti un ātri. Viņam nav pašam jāmeklē kartē, kā nokļūt no punkta A līdz punktam B. Šis pakalpojums nodrošina manāmu komfortu, ko nevar sniegt sabiedriskais transports vai kāds cits taksometrs.

Mārketinga menedžeris Jānis Kļaviņš, Hotel Bergs

“Hotel Bergs” piedāvā saviem klientiem transfēra pakalpojumus. Viesi to zina, un labprāt šo pakalpojumu arī izmanto, lai pārvietotos gan starp viesnīcu un lidostu, gan pa pilsētu. Pieprasījums pēc šī pakalpojuma ir samērā liels, taču ar divām mums pieejamajām automašīnām ir pietiekami. Ja nu kādreiz gadās, ka abas automašīnas ir aizņemtas, piesaistām kādu citu pakalpojuma sniedzēju. Tas gan notiek ļoti reti. To, ka automašīnas nāk no “Hotel Bergs” gan nekādi nedemonstrējam. Nezinu, vai visas viesnīcas piedāvā transfēra pakalpojumus, bet uzskatu, ka būtu jābūt. Ja nav iespējas iegādāt pašiem savas automašīnas, var sadarboties ar citiem uzņēmumiem.

Vadītājs Juris Baumerts, SemaraH Hotel Lielupe

Varu teikt, ka jebkas, kas nodrošina viesiem komfortu, ir labs. Šāds pakalpojums ir nepieciešamība jebkurā viesnīcā, un, ja kādā nav, tad būtu jābūt. Arī mūsu viesnīca spēj nodrošināt viesiem transportlīdzekli uz / no lidostas un uz pilsētu. Ļoti daudz cilvēku to arī izmanto, jo tas ir ērti un ātri. Cenas gan ir līdzīgas kā visur citur, taču, rezervējot iepriekš, klients var būt pārliecināts, ka viņu patiesi kāds sagaidīs un nogādās galamērķī. Par lielāko daļu mūsu klientu pārvadāšanu rūpējas “Red Cab” taksometri. Taču ir arī cilvēki, kas vēlas pārvietoties citādākos automašīnu modeļos. Tad viņi paši meklē, kas viņiem būtu labākais. 

Vadītāja Rimma Mateļska, Wellton Hotel Riga & SPA

Mūsu viesnīcas piedāvā transfēra pakalpojumus, un, cik esmu novērojusi, daudzi tos arī izmanto. Cilvēkiem ir jānokļūst no / uz lidostu, arī pārvietojoties pa pilsētu ir pieprasījums. Pašiem mums viesnīcās automašīnu nav, tāpēc sadarbojamies ar “TAXILV” taksometru pakalpojumu sniedzējiem. Viņi spēj piedāvāt dažāda izmēra automašīnas, tāpēc tā ir ērti. Pluss ir tāds, ka uz automašīnām, kas tiek izmantotas Wellton un Rixwell viesnīcu viesu pārvadāšanai, ir viesnīcu logo. Citas viesnīcas šīs automašīnas neapkalpo. Domāju, ka cilvēkiem ir ērti izmantot transfēra pakalpojumus, jo, ja rezervē laicīgi, arī cenas ir pieņemamas un zemākas nekā citiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem.

Direktore Svetlana Volkoviča, Dzintars

Pie mums transfēra pakalpojumi nav īpaši pieprasīti un populāri, taču tad, kad ir nepieciešams, spējam tos nodrošināt. Viesnīcai ir sava automašīna, tāpēc ar citiem uzņēmumiem sadarboties nav nepieciešamības. Pieteikt braucienu arī ir diezgan vienkārši – piezvanot pa taisno uz viesnīcas administrāciju vai internetā, viesnīcas numura rezervācijas laikā, norādīt, ka būs nepieciešams arī transfērs. Esam novērojuši, ka transfēru izmanto ne vien ceļotāji no ārzemēm, bet arī vietējie. Tas ir ērti. Protams, tas, ka šāds pakalpojums viesnīcā ir pieejams, ir labi. Taču, nedomāju, ka tas ir noteicošais faktors, kad cilvēks izvēlas, kurā viesnīcā pavadīt savu laiku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47127199sec.