Viedoklis: Kādas aktivitātes vajadzētu veikt pilsētā vai novadā, lai piesaistītu ārzemju tūristus?

Mēs vēlējāmies noskaidrot, kā konkrētās Latvijas pilsētas vai novados attiecās pret ārzemju tūristiem - kādi pasākumi tiek rīkoti? Kādas ir idejas nākotnes ārzemju tūristu piesaistei un citus jautājumus. Atbildes zemāk:

Andra Magone, attīstības vadītāja Cēsu TIC

Šādu ideju realizēšanai viss ir ļoti atkarīgs no finansējuma. Bieži ir tā, ka ārzemju tūrists Cēsis atsevišķi, kā pilsētu, nemaz neatpazīst un tādējādi mēs cieši sadarbojamies ar vairākām citām organizācijām. Esam izveidojuši sadarbību, piemēram, ar Gaujas Nacionālo Parku. Un, ja Latvijas tūrismā mums ir daudz konkurentu, tad strādājot saistībā ar ārzemju tūrismu, visi esam sadarbības partneri. Protams mums ir arī daudz un dažādu ikgadēju pasākumu, festivālu un notikumu, kas būtu tendēti uz ārzemju tūristiem. Visos lielajos pasākumos veidojam komunikāciju svešvalodās un izdodam arī programmas un plānus citās valodās. Divi pasākumi, kas ir guvuši plašu atzinību ir Cēsu pilsētas svētki un mākslas festivāls. Pilsētas svētkus pat atspoguļoja Daily News redakcija ārzemēs.

Aiva Veršiņina vadītāja, Ķekavas TIC

Tas, ko mēs esam novērojuši ir tas, ka noteikti nākotnē ir jāsakārto velo infrastruktūra. Tas būtu pats primārais, ko darīt. Pie mums ir izteikti novērots tas, ka bieži iegriežas pie mums velo tūristi un jautā par to, kādi būtu visdrošākie ceļi lai, piemēram, aizbrauktu līdz Rīgai vai Viļņai. Un kā mēs zinām, mums šādu konkrētu un drošu velo ceļu nav. Un šādi gadījumi nav reti, piemēram, atbrauc pie mums ceļotājs no Kalifornijas. Tūrists ceļojis pa visu Ziemeļeiropu un apstājas arī pie mums Baltijas valstīs un mums uzreiz ir jāatrisina situācija. Vispārēji, kas attiecas uz ārzemju tūristu piesaisti Latvijā, tad noteikti vairāk var piesaistīt ārzemniekus ar pasākumu tūrismu, rīkojot koncertus, sporta un kultūras pasākumus. Šādus pasakumus rīko jau daudzviet Latvijā.

Marta Ludbroža, Tūrisma organizatore Gulbenes TIC

Lai piesaistītu ārzemju tūristus ir noteikti jārīko pasākumi un festivāli. Taču nepietiek ar vienu festivālu, kas notiek vienu reizi gadā, bet gan ikgadējus pasākumus, kuri paaugstinātu ārzemju ceļotāju apmeklētību. Šeit Gulbenē notiek dažādas aktivitātes, piemēram, tas pats bānītis, kas piesaista daudz tūristu. Vispārēji, ārzemju tūristu skaits mūsu reģionā pieaug. Protams, ārzemju tūristi nav liela publika mazam pilsētām, taču dažādi kultūras pasākumi viņus piesaista. Šogad pirmo reizi notika arī Druvienas cilts pasākums “Radagars”, kas notika eksperimentālā variantā, taču plānots ir nākotnē šo pasākumu orientēt uz ārzemniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Forum Palace
,


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14971089sec.