Viedoklis: Kā rīkoties, ja esiet veģetārietis vai vegāns un gribat ceļot grupā? (Papildināts)

Novembris ir  vegānu mēnesis, uzdevām šo jautājumu, ko darīt, ja ceļojat grupā, kā šī dzīvesveida piekritējs? Kādus restorānus izmantot? To visu vara uzzinā zemāk.

Anta Jokste, direktore Estravel Latvia

Mūsu attieksme pret šāda dzīvesveida piekritējiem ir ļoti pozitīva. Visos restorānos, kur mūsu klienti dodas ir attiecīgi īpaši piedāvājumi un daudz veģetāru ēdienu ēdienkartē. Ar vegāniem protams ir nedaudz savādāk, bet tie vienmēr laicīgi piesakās pie mums un paziņo savu dzīvesveidu. Tādējādi, nerodas nepatīkami starpgadījumi. Protams, ja cilvēks pie galda restorānā pasaka, ka viņš ir vegāns, tad tā jau ir cita situācija. Pēdējā laikā, es pat teiktu, katrs piektais ekskursants ir veģetārietis un katrs trīsdesmitais vegāns. Šādi cilvēki vēl ir maza ceļotāju grupa, taču pēdējā laikā šāda dzīvesveida piekritēji pieaug. Cilvēki, kas nelieto uzturā gaļu vai piena produktus var vienmēr atrast alternatīvu restorānos vai kafejnīcās uz kurām dodamies.

Zanda Ubaha, Ceļojumu konsultante Bulta Tour

Nu situācija ir tāda, ka mūsu standarta braucienos mēs rezervējam konkrētas viesnīcas un bieži ir tā, ka šis viesnīcu piedāvājums ir ļoti dažāds. Var gadīties, ka divu zvaigžņu viesnīcā cilvēkiem, kuri būtu veģetārieši vai vegāni, nav konkrētā piedāvājuma. Apkārt protams ir restorāni un brīvajā laikā šādi cilvēki var piemeklēt kaut ko, kas viņiem patiktu. Ja tās ir Ziemassvētku vakariņas, tad laicīgi piesakot varam izdabāt šādiem klientiem. Mums arī ir viena pastāvīgā kliente, kura ir vegāne. Viņa, dodoties šajos braucienos, jau pati zina kur iet un ko darīt. Ja gadās cilvēks, kurš autobusa braucienos ir veģetārietis vai vegāns, mūsu gidi jau arī zina dažādas vietas, kuras ieteikt tūristiem. Viņi zina aptuveno piedāvājumu un tad var izdabāt šādiem cilvēkiem.

Ilze Alksne, direktore Jēkaba ceļojumi

Parasti šādi cilvēki, kuri ir veģetārieši vai vegāni paši mums piesakās, ka ir šāda dzīvesveida piekritēji. Tad arī attiecīgi mēs laicīgi piesakām šādus cilvēkus, kuri nelieto uzturā gaļu vai pienu, vai kādus citus produktus. Specifiski gan negatavojam viņiem atsevišķus ēdienus, kad ceļojam ar viņiem uz citām valstīm. Dažreiz arī ir dzirdēti gadījumi, ka aizceļojot uz tālām zemēm, kur šī ēdiena daudzveidība ir daudz lielāka, veģetārieši pat kļūst par gaļēdājiem. Šādi gadījumi gan ir reti un paši cilvēki tos nereklamē. Aizbraucot uz citām zemēm, kuras ir daudz tālāk no mūsu Latvijas un Eiropas, ēdiena izvēlē arī ir daudzveidīgāka un veģetārieši noteikti var piemeklēt kaut ko, kas viņiem būs tuvāks sirdij.

Ainārs Volodka, šefpavārs Kolonāde

Ja nāk klienti pie mums, tad vienmēr esam gatavi piedāvāt viņiem dažādas alternatīvas. Esam atvērti jebkādiem klientiem, tajā skaitā arī vegāniem un veģetāriešiem un pielāgojamies mūsu klientu vēlmēm. Produkti mums ari ir svaigi un atbilstoši tieši vegāniem, kurus varam attiecīgi sagatavot. Ēdienkartē ir pāris ēdieni, kas atbilstu tieši vegāniem, dažiem ēdieniem iespējams ir jāpamaina viena vai divas sastāvdaļas, taču to varam arī izdarīt. Parasti neviens nekautrējās un arī atklāti saka, ka ir vegāns vai veģetārietis, tādējādi izmaiņas konkrētā ēdienā varam veikt priekšlaicīgi. Šomēnes ir vegānu mēnesis, taču pieaugums nav izjusts tieši saistībā ar šādu klientu apmeklētību. Izteiktāki šādi klienti nāk tieši uz lieldienu periodu pie mums.

Oskars Evaltovičš direktors, Hercogs Mārupe

Situācija manā skatījumā ir tāda, ka ja būs pieprasījums, būs piedāvājums. Pašlaik ir tā, ka vegāni pie mums nāk ļoti maza skaitā. Konkrēti veģetāriešiem protams mums ir atsevišķi piedāvājumi ēdienkartē un varam šāda tipa klientiem apmierināt viņu vajadzības, taču ar vegānismu ir daudz savādāk. Vegāniem ir ļoti daudz un dažādi veidi un vienīgais variants, kad mēs varam šādus klientus apkalpot, ir tad, ja viņi priekšlaicīgi piesakās. Piemēram, ja mums ir bankets un vegāns laicīgi pauž savas vēlmes, protams varam sagatavot. Taču uzreiz ir grūti pielāgoties šādiem klientiem. Pie mums Latvijā arī šīs kulturālās nianses atšķiras no citām Eiropas valstīm. Tas nozīmē to, ka, piemēram Francijā šādi klienti apzinās konkrētus restorānus ar šādiem piedāvājumiem, izmeklē piedāvājumu un tad attiecīgi dienu iepriekš piesakās. Latvijā šādu tendenci reti novērojam. Un kā jau minēju, pielāgojamies tirgum, tādējādi, ja interese pieaugs, papildināsim savu klāstu.

Ēriks Dreibants, šefpavārs Restorāns 3

Ir tā, ka vienmēr ja klients rezerve pie mums galdu un dara zināmu to, ka viņš ir vegāns, tad noteikti mēs sagatavojam speciālu piedāvājumu ar dažādiem ēdieniem šim klientam. Taču neveidojam speciālu ēdienkarti vegāniem un veģetāriešiem, jo šie klienti ir salīdzinoši maz. Šāda dzīvesveida apmeklētāji varētu būt aptuveni 2% no visiem apmeklētajiem. Veidojam arī speciālas degustācijas veģetāriešiem un priecājamies par to kompakto apmeklētību. Viens ēdiens, kuru bieži piedāvājam veģetāriešiem ir grūbu putra ar seleriju, kartupeļiem, sēnēm un citām, veģetāriešiem draudzīgām sastāvdaļām. Šo ēdienu veģetārieši bieži pasūta. Protams, esam gatavi sagatavot arī citus interesantus un veģetāriešiem, vegāniem, atbilstošus ēdienus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16295505sec.