Viedoklis: Kāds ir jaunās tūrisma sezonas piedāvājums Latvijā?

Līdz ar pirmajām saulainajām un siltajām dienām, cilvēkiem arī vairāk vajadzētu sākt interesēties par dažādām aktivitātēm un tūrisma piedāvājumu viņiem apkārt. Travelnews.lv redakcija vērsās pie pāris vadošajiem Latvijas Tūrisma informācijas centriem, lai noskaidrotu vai jau jūtama iedzīvotāju "atmošanās" un uzzināt jaunās vēsmas tūrismā, kas jauns tiek piedāvāts no TIC pusēm.

Laura Skrodele, Siguldas Tūrisma informācijas centra vadītāja.

Protams, laikapstākļiem paliekot siltākiem, cilvēki vairāk interesējas par tūrismu un aktivitātēm. Tiek meklētas iespējas ne tikai brīvdienām, bet arī darba dienām. Visas tās lielās investīcijas, kas ieguldītas infrastruktūras sakārtošanā, rada iespēju doties pārgājienos, laivot un citādi pavadīt laiku Siguldā un Gaujas Nacionālajā parkā. Mums infrastruktūra vel nekad nav tik laba vēl bijusi – ir visas taciņas, norādes, laipas, viss ir sakārtots. Siguldas vietējie iedzīvotāji noteikti pie mums interesējas par Siguldas jauno sporta centru, par jaunu brīvā laika atpūtas iespēju telpās. Kā otra aktivitāte jāmin jaunā atrakcija pāri vagoniņu trasei – Zērglis. Tas ir "ziplains" pāri Gaujas ainavai un tas ir kas pilnīgi jauns Siguldai. Vairāk informācijas par to var atrast Siguldas tūrisma mājaslapā. Vēl mums šogad ir kopīgs projekts ar Rīgu, Valmieru un Cēsīm - Eiropas Gastronomijas Reģions 2017. Projekta ietvaros mums būs ļoti daudz dažādu gardēžu pasākumu, restorānu piedāvājumi. Pilnāka informācija ir pieejama rigagauja.lv. Sigulda noteikti ir viena no top vietām, kur pavadīt laiku.


Lolita Kozlovska, Daugavpils Tūrisma informācijas centra vecākā eksperte tūrisma jomā.

Protams, ka var just lielāku cilvēku interesi. Tagad arī pilsētas TICi atkal strādā septiņas dienas nedēļā un bija novērojams, ka arī lietuvieši, piemēram, interesējas par Daugavpils piedāvājumiem. Šobrīd mēs gatavojamies pilsētas tūrisma sezonas atklāšanas pasākumam 21.aprīlī. Tas notiks Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un tas tiek apvienots ar centra dzimšanas dienu. Tiks atklāta jaunās izstādes sezona un centrā līdz pat septembrim varēs apskatīt Edvarda Munka oriģinālgleznu – "Advokāta Meijera portrets". Runājot par jaunumiem – sadarbībā ar "Daugavpils Satiksmi", tiks piedāvāta aptuveni stundu gara ekskursija "Daugavpils pa tramvaja logiem" ar retro-tramvaju. Tā īpaši domāta tūristu grupām, jo tramvajā ir vieta 24 interesentiem un gidam. Tāpat jaunas ekskursijas ir paredzētas Daugavpils cietoksnī – piemēram viena būs skolēniem "izzini Daugavpils cietoksni". Tās laikā paredzētas praktiskas darbības – izmērīt Nikolaja tilta garumu vai salikt cietokšņa puzli. Savukārt pieaugušajiem tiks organizētas ekskursijas "Es esmu tik kareivis" par Latvijas starpkaru posmu no 1920.gadam līdz 1940.gadam. Uzmanība pievērsta tiks karavīru sadzīvei un būs iespēja apmeklēt karavīru un citu tērpu izstādi. Aktīvās atpūtas cienītājiem pilsētā drīz darbu sāks piedzīvojumu parks "Tarzāns". Līdzīgs tiem, kas atrodami Siguldā un citur valstī. Darbu šosezon sācis arī jaunais atpūtas komplekss "Sanmari", kur ir atrodama gan viesnīca, gan restorāns. Interesanti ir tas, ka pieejama arī bērnu kafejnīca, kas ir vienīgā šāda tipa kafejnīca pilsētā.


Inese Roze, Talsu Tūrisma informācijas centra vadītāja.

Arī mums "maisam gals ir vaļā". Aprīlī Talsi, Sabile un Valdemārpils svin savas simtās dzimšanas dienas kopš pilsētu tiesību iegūšanas, tāpēc visa mēneša garumā notiek daudzi pasākumi, koncerti un izstādes. Talsos šonedēļ norisināsies lielais orientēšanās sacensības "Kurzemes pavasaris", kas piesaista dalībniekus no visas Latvijas un ne tikai. Tāpat norisināsies Amendas mūzikas svētki – tajos piedalīsies jaunieši no visas Latvijas, kas spēlē kādu stīgu instrumentu. Savukārt sieviešu koris "Vaiva" aprīlī svin savu 60 gadu dzimšanas dienu un norisināsies koncerts. Jūnijā jau piekto reizi latviešu komponists Raimonds Tiguls aicinās pasaules mūzikas cienītājus uz brīnišķīgu koncertu Tiguļkalnā zem klajas debess. Šogad arī esam tie, kas uzņems Tūrisma ralliju – tas sāksies un noslēgsies tieši Talsos. Protams, vasarā būs pilsētas svētki – mēs tos aizvadām 30.jūnijā un 1.jūlijā – agrāk nekā citām pilsētām. Būs daudz dažādu pasākumu Talsos šajā sezonā un mēs mīļi gaidām ikvienu interesentu. Runājot par infrastruktūras izmaiņām – Balgales pagastā ir izveidota observatorija, kuru vada rīdzinieks Sergejs Kļimanskis. Ļoti interesanta vieta kur piektdienas vakarā vai sestdienā doties vērot zvaigznes – iesaku visiem interesentiem sekot līdzi informācijai un doties iepazīt debesis. Iepriekš tikai vajag pieteikties. Mums ir ļoti liels prieks, ka mums, netālu no Talsiem, tagad ir tāds specifisks piedāvājums, kas varētu cilvēkus ieinteresēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90872979sec.