Viedoklis: Kādus dzērienus izvēlas restorānu apmeklētāji?

Pie labas maltītes pieder arī labs un atbilstošs dzēriens. Lai noskaidrotu kādus dzērienus izvēlas restorānu apmeklētāji, Travelnews.lv redakcija lūdza vairāku restorānu šefpavāriem un vadītājiem pastāstīt par dzērienu izvēles tendencēm. Kādus dzērienus visbiežāk pie maltītes pasūta restorānu apmeklētāji? Vai ir kas īpašs restorāna dzērienu piedāvājumā? Vai novērojamas atšķirības vietējo un ārzemnieku gaumē?

Reinis Čerņājevs, restorāna "Prospekts 55" šefpavārs

Pie katra ēdiena, protams, ir savs dzēriens, kas tiek ieteikts un parasti dzerts. Pie gaļas sarkanvīns, pie zivtiņas baltvīns. Pie treknākām lietām aliņš. Ir cilvēki, kas vienkārši kafiju padzer. Šobrīd topā mums ir kļavu un bērzu sulas, kuras arī sulu sezonas laikā piedāvājam apmeklētājiem. Mēs orientējamies uz interesantu piedāvājumu gan ēdienkartē, gan dzērienkartē. Ārzemniekiem, īpaši no Krievijas puses mēs taisām paši savu nastoiku (spirtots uzlējums, red. piezīme) – no ingvera un medus. Vēl mums ir mārrutku šņabis. Novērojams, ka latvieši ir vairāk tādi pieticīgi – starp latviešiem populārs ir alus, īpaši "Valmiermuižas".

Inga Cīrule, restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāre

Pārsvarā "Kaļķu vārtu" apmeklētāji, ja nav jābrauc pie stūres, dzer vīnu. Maltīte tiek iesākta ar dzirkstošo vīnu – piemēram, Prosecco. Tālāk jau pēc pamatēdiena skatoties izvēlas baltvīnu vai sarkanvīnu. Beigās kafijas, tējas. Aperitīvā konjaciņš, ja tā izdomā. Restorānā latvieši īpaši alu nedzer un nav īpašas atšķirības dzērienu izvēlē starp vietējiem apmeklētājiem un ārzemniekiem. Kā jau minēju – iecienītākā izvēle ir vīns un cenas ziņā viesi izvēlas vidējo piedāvājumu. Neņem dārgāko un neņem lētāko – pārsvarā vidējo. Par interesantākajiem piedāvājumiem runājot, mēs piedāvājam arī vietējo samagonu (mājas apstākļos darināts spirtots dzēriens - degvīns, red. piezīme). Mēs gan to nedarām uz vietas, mēs pasūtam. Īpaši populārs tas ir starp krievvalodīgajiem apmeklētājiem – tas ļoti labi "iet".

Jānis Viļumovs, restorāna "Ferma" vadītājs

Pie mums pirmajā vietā ir vīns un tam nav konkurentu. Lielā vīna pieprasījuma dēļ arī nejūtam nepieciešamību dzērienkartē iekļaut kaut ko ekstravagantāku. Pie mums arī jebkuram dodam viesim iespēju nobaudīt visizmeklētākā vīna glāzi, neuzspiežot vajadzību pasūtīt veselu pudeli. Viesi pārsvarā izvēlas vidējas cenas grupas vīnus. Vīna karte mums ir mainīga, bet piedāvājumā ir ap 100 un vairāk dažādu vīnu. Atšķirība starp vietējiem apmeklētājiem un ārzemniekiem novērojama tajā, ka ārzemnieki vairāk izvēlas "lielo brendu" vīnus. Uz viņiem, tātad, mārketings labāk strādā. Latvieši vairāk tiecas pēc kvalitātes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17428303sec.