Viedoklis: Kā veidojas viesnīcu atlaides tiešsaistes rezervāciju sistemās?

Travelnews.lv redakcija novērojusi, ka dažādās tiešsaistes rezervāciju sistēmās (piem. "Booking.com") potenciālo klientu uzmanību uz viesnīcām cenšas vērst ar dažādām atlaidēm un piedāvājumiem, piemēram, konkrētās dienas lielāko atlaidi kādā no viesnīcām. Tāpēc vērsāmies pie dažu viesnīcu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kā tiek veidota atlaide, kura tiek piedāvāta klientiem – vai tās esamību un apjomu nosaka viesnīcas, vai pašas rezervāciju sistēmas uzturētāji? Vai viesnīcas ietekmējas no citu viesnīcu piedāvātajām atlaidēm, pašas arī līdz ar to piedāvājot atlaides?

Ilze Kikste-Zandere, viesnīcas "Mama Botique Hotel" direktore

Atlaides mūsu viesnīcas piedāvājumiem tādās rezervāciju sistēmās kā "Booking.com" nosakām mēs paši. "Booking.com" piedāvā dažādas iespējas, dažādus rīkus, kā atlaides veidojas, bet pašu atlaides lielumu nosakām mēs. Dažreiz tiek iedotas kādas vadlīnijas, ja viņi ir izveidojuši īpašo piedāvājumu, piemēram, tad atlaidei ir jābūt ne mazākai kā viņi ir noteikuši.

Atlaidi mēs veidojam galvenokārt skatoties, vai ir tūrisma sezonas laiks vai nav. Sezonā atlaižu nav tik daudz, jo viesnīcu pakalpojumi tāpat ir pieprasīti no tūristu puses. Atlaides veidojot, skatāmies, kas cilvēkiem labāk patīk. Citreiz atlaižu akcija no cilvēku puses ir ļoti pieprasīta, bet citreiz – nemaz. Grūti pat teikt, no kā tas ir atkarīgs.

Ruta Priede, viesnīcas "Park Hotel Latgola" vadītāja

Mēs "Booking.com" un citās rezervēšanas platformās skatāmies rezervāciju apjomu. Ja redzam maz rezervāciju uz konkrēto dienu, tad, lai palielinātu noslogojumu, varam klientiem atļauties piedāvāt kādas atlaides, kuras arī tad parādās "Booking.com". Savukārt, ja mums ir ļoti liels noslogojums vai ir gaidāmi kādi lieli pasākumi Daugavpilī, tad mēs varam cenas pat pacelt. Mēs skatāmies pēc operatīvās situācijas – cik rezervāciju ir mums pašiem kā viesnīcai, tad attiecīgi arī palielinām vai samazinām cenas.

Mēs kā viesnīca līdz ar to paši nosakām atlaides. Esam aizsākuši klientiem piedāvāt arī tādu opciju kā iespēju rezervēt numuriņu bez brokastīm – cena uzreiz ir zemāka. Līdz ar to mūsu cena, raugoties, piemēram, Daugavpils novada tirgū, kļūst konkurētspējīga. Cenšamies sekot līdzi tam, kas notiek apkārt viesnīcu nozarē.

Esam novērojuši, ka patiecoties atlaižu piedāvājumiem, klientu skaits palielinās. Ļoti labi atlaides nostrādā, ja, piemēram, cilvēki vēl līdz pēdējam brīdim nezina, vai paliks vai nepaliks pilsētā. Ir novērota arī tāda tendence, ka cilvēki divas nedēļas pirms brauciena uz Daugavpili sāk plānot to, kur apmesties. Tas, laikam, ir tradicionālākais laika posms, kad cilvēki sāk plānot ceļojumu un visu, kas ir no tā atkarīgs!

Anželika Mažeika, viesnīcas "Wellton Hotel Riga & SPA" direktore

"Booking.com" mums kā viesnīcai piedāvā dažādas programmas, ko varam izvēlēties. Piemēram, "Booking.com" Genius programma, kur attiecīgi ir, piemēram, lētākas cenas, labāki nosacījumi. Programmā ir noteikti iekļauta arī paredzamā atlaide, kas tiks piedāvāta klientiem viņu mājaslapā. Ja runājam par atlaidēm, ko varam piedāvāt no savas puses atpūtas ceļotājiem, tad videēji tie ir 15 %. Konkrētas summas nevarēšu nosaukt, bet nu tas ir aptuveni.

Mūsu viesnīcā Pārdošanas nodaļas darbinieki vairāk nodarbojas ar citu viesnīcu piedāvājumu izpēti un tādām lietām, jo mums ir jau vairākas viesnīcas, tāpēc ar to nodarbojas speciālisti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19701886sec.