Viedoklis: Cik gatavus ēdienus un to sastāvdaļas saņem restorāni?

Domājot par restorāniem, prātā nāk kartupeļu mizotājs, kas aktīvi atbrīvo tupeņus no mizām - tomēr vai tā ir arī šodienas realitāte? Vai restorānā vēl kāds mizo dārzeņus un augļus - vai viss tiek iepirkts vakuumā (vai jau pat izvārīts)? Cik gatavu partiku iegādājas restorāni? Restorānu klienti vienmēr tiecas saņemt tikai labāko, proti, ēdienus, kuri gatavoti no svaigiem produktiem, tomēr, cik ļoti to ņem vērā restorāni?  Travelnews.lv vērsās pie restorānu vadītājiem, lai noskaidrotu – vai ikdienas darbā, gatavojot ēdienus, produktus apstrādā paši restorāna darbinieki vai viss jau tiek piegādāts gatavā veidā?

Alma Ozoliņa, "KID restorāna" vadītāja

Mūsu gadījumā visu gatavojam un darām paši, jo mums ir divi restorāni un līdz ar to ir pavāri, kuri var sagatavot produktus gatavošanai, piemēram, nomizot dārzeņus. Gatavus, apstrādātus produktus iepērkam ļoti reti. Tas ir tikai tādos gadījumos, ja ir paredzēti lieli banketi, kad tas paņem vairāk laiku nekā jēgu!

Visu darām paši, lai kontrolētu kvalitāti. Piemēram, nemizotā veidā produkti ilgāk saglabājas. Jebkurā gadījumā, produktus iegādājamies katru dienu.

Agris Eglītis, restorāna "Naples" vadītājs

Dārzeņus iepērkam svaigus no zemniekiem, mēs neizmantojam piegādātāju pakalpojumus, kas jau atved mizotus produktus. Līdz ar to mums ir cilvēks, kurš dara šos darbiņus, piemēram, mizo dārzeņus. Cenšamies uzsvaru likt uz pašu roku darbu!

Ja ir sezona, tad noteikti izmantojam vietējos produktus, kas noteikti nav zemnieku mizoti. Attiecīgi mēs paši ar to nodarbojamies – visu, kas attiecās uz kartupeļu mizošanu, burkānu tīrīšanu, sīpolu mizošanu – visi sakņaugi tiek tīrīti ar rokām.

Gaļu arī paši pavāri sagriež, filē, kā viņiem vajag. Mums nav gatava produkcija – visu paši sveram, gaļu atkaulojam. Šobrīd sanāk katru dienu iegādāties produktus. Ja arī kaut kas pietrūkst, tad skrienam paši uz tirgu!

Viktorija Brovuna, restorāna "Felicita" direktore

Gatavus produktus neiepērkam, visu mizojam un darām paši. Tas ir ne tikai kvalitātes jautājums, bet arī finansiāli izdevīgāk produktus ir apstrādāt pašiem, jo visu, ko dara mūsu vietā, tas arī visu padara dārgāku. Tā mums ir labāk pašiem un produkti līdz ar to arī uzglabājas ilgāk! Tagad arī jaunie kartupeļi nākuši klāt... Tirgū produktus iepērkam praktiski katru otro dienu, bet gaļu gan sanāk iegādāties katru dienu.

Tagad esam arī atteikušies no to firmu pakalpojumiem, kuri piegādā jau sagatavotu produkciju. Bieži vien tās firmas, kas piegādā produktus, pēc tam brauc atkal un atkal, jo pavāri mēdz būt neapmierināti ar produktu kvalitāti.

Kādreiz mums vairākas firmas piegādāja produktus, bet daudzus arī laika gaitā esam mainījuši, jo kvalitāte nav atbilstoša. Piemēram, zaļumi, kas vispār ir tāds sāpīgs jautājums visām firmām, jo tos ir ļoti grūti uzturēt svaigā veidā. Tāpēc ir bieži prasīts, lai nomaina zaļumus, lai atved citus.

Tagad mums arī sākās sezona – daudz ko var nopirkt tepat, kas audzēts Latvijā vai tepat kaimiņvalstīs! Piemēram, Lietuvā jau var iegādāties pašu audzētās zemenes. Uzreiz tā ir cita garša! Un mums ir svarīga kvalitāte!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15680504sec.