Viedoklis: Kā izveidot un saglabāt Latvijā mīlētu zīmolu?

Jūnija vidū tika publicēts šā gada uzņēmumu reputācijas tops, kurā jau otro gadu pēc kārtas uzvarējusi maizes ceptuve "Lāči", savukārt tās vadītājs Normunds Skauģis atzīts par vadītāju ar augstāko reputāciju. Kā Lāčiem un tās vadītājam tas izdodas, kas ir darbības pamatprincipi un vai tas ir mērķtiecīga mārketinga rezultāts – jautājām pašam Normundam Skauģim. Tāpat jautājām kas ir interesantākie "Lāču" pēdējā laika produkti - un vai plānojas kas jauns. Vai ar zīmolu vien pietiek, lai cilvēki pirktu produktu?

Normunds Skauģis, maizes ceptuves "Lāči" valdes loceklis

Man uz šo jautājumu grūti atbildēt… Strādājot, laikam jau! Nekā cita tur nav – tikai darbs. Mārketingā mēs varam ieguldīt tikai tik daudz, cik Latvijas uzņēmumi var atļauties – neko vairāk… "Lāči" nekādā gadījumā "nesit pušu" nevienu no Rietumu uzņēmumiem mārketinga izdevumos un apmēros… Mums arī nav tāda izteikta uzsvara uz mārketingu un tajā tik daudz nemaz neieguldām. Taču par zīmola un uzņēmuma novērtējumu mums visiem ir liels prieks –arī tāpēc, ka mēs jau iepriekš esam tikuši augstu novērtēti dažādos zīmolu topos! Bet tas viss ir mūsu uzņēmuma un komandas darbs. Un, protams, produktu kvalitāte!

Piemēram, mēs nekad nepieņemsim lēmumus par kvalitātes samazināšanu – pat, ja tas nozīmētu cenas kritumu vai peļņas kāpumu mums. Protams, mēs veicam tirgus analīzi un skatāmies kādi būs pārdošanas apjomi, kāda būs cena produktam veikala plauktā – bet mēs nekad neziedosim produktu kvalitāti cenas labā. Ja to nevar izdarīt, tad produktu nemaz nesākam ieviest savā sortimentā. Mēs vienmēr skatāmies uz tirgu un domājam ko mēs varam izdarīt tajā ar konkrētajiem apstākļiem. Protams, rūpējamies arī par saviem darbiniekiem – mēs maksājam visus nodokļus, darbinieki zina, ka viss ir nomaksāts, alga un avanss būs vienmēr laikā. Izveidot labu uzņēmuma reputāciju un to noturēt – tur nav tāda viena pamatprincipa, tas viss ir kopā saistīts!

Mēs arī vienmēr cenšamies patērētāju iepriecināt ar ko jaunu un viņu pārsteigt. Taču tas ir ļoti ilgs process – var ilgt no pāris mēnešiem līdz pat kādiem diviem gadiem. Šobrīd, piemēram, strādājam pie piedāvājuma šiem ziemassvētkiem. Un plānojam arī pilnīgi jaunus produktus! Pagaidām gan stāstīt par tiem vēl nevaru, jo tiem ir jāiziet savs cikls – un arī veikaliem viņus jāpaņem pretī.

Starp tām lietām, ko mēs nesen esam izveidojuši un jau piedāvājam, kas ir tāds "interesantāks" – mums, piemēram, ir šokolādes konfektes ar rudzu rīvmaizi un melno balzāmu! Tās ir ļoti augstu novērtētas – un īpaši ārpus Latvijas! Cepumu sortimentā mēs šogad izveidojām apaļus šķiedrvielu cepumus, jo šobrīd cilvēkiem tas šobrīd ir ļoti aktuāli. Savukārt maizes segmentā tagad piedāvājam arī spinātu maizi un biešu maizi. Tas tā – veselīguma atbalstam un tiem, kas skaita kalorijas, jo šiem produktiem arī diētas ārstu asociācijas piešķīra veselīga produkta zīmes.

Pats zīmols gan pats par sevi vēl neko nedod – nevaram atļauties kaut ko izveidot un zināt, ka tas "aizies", jo produktam virsū ir mūsu zīmols. Mēs vienmēr analizējam tirgu un pieejamos datus, pirms kaut ko jaunu radām, un piedāvājam saviem klientiem! Vācam informāciju, jautājam visiem, kam vien varam, prasām to, kas viņiem ir aktuāls – un tikai tad radām produktu. Svarīgi arī lai radītais produkts garšo mums pašiem – uzņēmumā nomēģinām visu, veidojam fokusa grupas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13898587sec.