Viedoklis: Vai šobrīd ir droši braukt uz Turciju?

Jau ziņojām, ka pagājušajā nedēļā Krievijas medijos strauji izplatījusies informācija par to, ka Turcijā, īpaši tās kūrortos ir izvērsusies Koksaki (Coxsackie) vīrusa epidēmija. Ažiotāža sacelta tādā līmenī, ka Krievijas valsts iestādes pat paziņojušas, ka cilvēkiem ir tiesības pieprasīt atcelt savus ceļojumus, ja tie vēlas.

Tomēr nedz Latvijas medijos un arī oficiālajos kanālos (piemēram, Ārlietu ministrijas mājaslapā), nedz arī ārvalstu medijos nekādu informāciju par šāda vīrusa plosīšanos šobrīd neatradām. Tāpat arī publicējām Turcijas atbildīgo pušu viedokli, kur apgalvots – nekādas epidēmijas Turcijā neesot. Lai noskaidrotu precīzāk – cik droši šobrīd ir braukt uz Turciju, vērsāmies pie viena no vadošajiem Latvijas tūroperatoriem, kas nodrošina ceļojumus uz Turciju.

Juris Cīrulis, "Alida tūrs" valdes loceklis

Visa šī situācija ap Koksaki vīrusu, diemžēl, ir mākslīgi izveidota un uzpūsta. Nekādas epidēmijas Turcijā nav. To apliecina arī mūsu partneri gan Turcijā, gan Latvijā. Pa visu šo sezonu, kopš aprīļa, mums vēl nav bijis neviens saslimšanas gadījums! Un arī cik esmu runājis ar apdrošinātājiem, kuriem sadarbojamies – arī tiem vēl šogad nav bijis neviens šāds gadījums! Nav nekāda pamata bažām.

Informācija par vīrusu nāk no Krievijas puses – no viņu medijiem un pat valdības, jo par epidēmiju ziņo arī oficiālie kanāli. Izdots arī rīkojums, ka tūristi var atteikties no saviem braucieniem bez soda sankcijām. Tas, savukārt, rada jautājumus no mūsu klientiem, kas sāk uztraukties par to, kas Turcijā notiek...  Ir bijuši arī pāris gadījumi, kad cilvēki vēlējušies atteikties no brauciena, jo viņus baida iespējamais vīruss. Un tad mums prasa – kāpēc Krievijā var atteikties, bet pie mums ne. Bet Turcijā nekādu vīrusu šosezon nav bijuši! Un mūsu pieredzē – nav bijis neviens saslimšanas gadījums. Protams, ir kādas saaukstēšanās vai kādi sasitumi, bet tas ir tikai normāli, ja cilvēki dodas aktīvā atpūtā. Tam iesaku iegādāties apdrošināšanu un pat saaukstēšanās netraucēs ceļojumam.

Iesaku ceļotājiem arī uzticēties Latvijas atbildīgajām iestādēm – ja Turcijā būtu kāda epidēmija, tad jau Ārlietu ministrija arī par to ziņotu, bet viņi vispār šo tematu nav aiztikuši.

Tā ka var droši braukt uz Turciju un izbaudīt vasaru, kuras Latvijā šogad īsti nav!

Jura Cīruļa sacīto travelnews.lv apstiprināja arī divas apdrošināšanas aģentūras, kuras neoficiālās sarunās norādīja – pie viņām ar Koksaki vīrusa saslimšanas gadījumiem vēl šogad neviens nav vērsies.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10703397sec.