Viedoklis: Kā uz ārzemēs notiekošajiem šoviem ar dzīvniekiem raugās Latvijas tūroperatori?

Nesen Latvijā tika aizliegts cirka izrādēs izmantot savvaļas dzīvniekus. Šis lēmums tika pieņemts pēc ilgākas diskusijas sabiedrībā par to - vai dzīvniekiem cirkā būtu jābūt vai nē. Abu pušu viedokļu aizstāvjiem bija savi argumenti - gan par, gan pret. Tomēr politiķu lēmums bija liegt dzīvniekiem uzstāties cirkā. Taču šāds lēmums neliedz dzīvnieku šovus baudīt ārvalstīs - kur arī šiem šoviem ir pavisam cits līmenis, kā arī mērogs. Kā uz šiem šoviem raugās Latvijas tūroperatori - vai viņi iekļauj dzīvnieku šovus savās ceļojumu programmās? To raudzījām vaicāt pāris tūrisma organizatoriem, kas koncentrējas arī uz eksotisko valstu tūrismu.

Liene Pelše, tūroperatora "365 brīvdienas" direktore

Savos ceļojumos mēs iekļaujam arī šovus ar dzīvniekiem. Runājot konkrētāk, dzīvnieku šovi ļoti izplatīti ir, piemēram, Taizemē, kas arī ir viens no mūsu populārākajiem galamērķiem. Uz Taizemi braucam jau gadus padsmit, taču es vēl nekad neesmu redzējusi, ka dzīvniekiem tiktu darīts pāri vai tiem notiktu kas slikts. Neesmu redzējusi vai dzirdējusi, ka kāds, piemēram, visu laiku bakstītu dzīvniekus vai darītu viņiem darītu pāri. Protams, ir dresūra, bet, piemēram, tie paši ziloņi izskatās labi, viņi tiek labi baroti un apkopti. Nekad arī neesmu dzirdējusi, ka cilvēki teiktu kaut ko negatīvu par dzīvnieku šoviem. Protams, varbūt viņi vienkārši neizsaka savas domas, bet tāpat - ir cilvēki, kas brauc vairākas reizes ceļojumos - un ja būtu kāda negatīva pieredze, tad, domāju, ka viņi noteikti dalītos ar informāciju, ka kaut kas nav kā vajag. Taizemē dzīvnieku šovi ir ļoti izplatīti. Apmēram tas pats, kas mums ir zirgs, viņiem ir zilonis. Laukos jau mēs arī izmantojam zirgus savām vajadzībām - zirgs tiek likts pie darba. Taču Taizemē šo dzīvnieciņu izmanto šoviem.

Es gan saprotu, kāpēc atsevišķi cilvēki ir pacēluši šo tematu... Taču, manuprāt, ja kāds ļoti aizstāv dzīvniekus, tad lai turpina tos aizstāvēt, bet domāju, ka ir ļoti nepareizi citiem savu viedokli uzspiest - par to, ka šovi ar dzīvniekiem būtu kas slikts. Tādā gadījumā mums jādomā dziļāk par šo visu, kā mēs apejamies ar dzīvniekiem - galu galā, mēs taču mājās turam arī trušus, cūkas nokaujam, ēdam gaļu. Visa šī tēma ir plašāka, nevis tikai tas, ka pasaulē notiek šovi ar dzīvniekiem. Galu galā, pasaulē taču arī notiek kari, kur cilvēka bērni cieš! Tad vispirms būtu jārisina šīs problēmas, nevis tas, ka kaut kur zilonis brauc ar riteni.

Uldis Alksnis, tūrisma firmas "Jēkaba Ceļojumi" valdes prieksšēdētājs

Mēs uz šo jautājumu skatāmies visai neitrāli. Mēs savās programmās šovus ar dzīvniekiem neiekļaujam. Nav nekad īsti bijis pieprasījums no klientu puses pēc kaut kā tāda, līdz ar to arī neesam aktualizējuši šo jautājumu. Ja paši cilvēki grib, tad droši vien, cilvēki paši arī brīvajā laikā, atrodoties eksotiskajās valstīs, atrod iespējas uz tādiem aiziet. Bet nu - mums ar to nav bijusi saskare.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12042999sec.