Viedoklis: Cik liels ir desertu piedāvājums Rīgas restorānos?

Sierakūka, šokolādes fondāns, varbūt arī saldējumu izlase... Tie ir ierastie deserti, kas atrodami teju ikvienā restorānā vai kafejnīcā. Tomēr cik liela un dažāda ir desertu izvēle Rīgas restorānos? Un kas ir pieprasītākie no saldajiem ēdieniem? To raudzījāmies noskaidrot.

Aisma Grablovska, "Folkkluba ALA" projektu vadītāja

Mums piedāvājumā ir četri deserti - tradicionālā maizes zupa, medus rausis un, klasiskā ALA's siera kūka un Alus bumbiņas. Četri veidi klasiskie deserti. Un tad mums katru nedēļu vēl ir dienas kūka, kas vairāk domāta dienas piedāvājumam. Bet klasiskajā ēdienkartē ir jau minētie četri! Saldie ir diezgan pieprasīti Folkklubā, jo diezgan daudziem cilvēkiem gribas nogaršot maizes zupu - tas arī ir viens no klasiskākajiem saldajiem. Es arī teiktu, ka maizes zupa ir pieprasītākā, bet pārējie deserti turpat vien arī seko. Mēs ik pa laikam veidojam tādus kā sezonālos piedāvājumus - vasarā mums ir zemeņu zupas vai tādi kā zemeņu uzputeņi, kas tiešām ir kas "wow"! Mums ir bijis arī sklandrausis kā deserts, kaut ko veidojam no vasaras odziņām. Bet mēs neko nesaldējam - to, kas ir pieejams, to "ekspluatējam" cik tik varam, bet ziemai neko nesaldējam!

Māris Astičs, restorāna "Ferma" vadītājs un šefpavārs

Izvēle ir liela - a la carte ir veseli 12 saldie ēdieni. Es domāju, ka tā ir viena no lielākajām desertu izvēlēm Latvijā. Iet visi saldie diezgan operatīvi un smuki - neviens deserts "neiestāvas". Vienu dienu viens deserts iet vairāk, citu dienu cits, bet visi jau savu popularitāti arī jau ir iemantojuši! Bet jebkurā gadījumā klasika paliek nemirstīga - tie ir krēms brulē, šokolādes fondants, siera kūka. Jo cilvēkiem garšo, un viņi arī vēlas viņus ēst. Ir restorāni, kas šos desertus ņem ārā, bet es uzskatu, ka jābūt arī klasikai, kas mums arī. Pārējie 9-10 saldie, kas ir ēdienkartē, tad ir mūsdienīgi, atšķirīgu "svara kategoriju" pārstāvji. Cits ir cepts, cits ir necepts. Mums ir arī ar čia sēklām deserts, kas paredzēts vegāniem. Desertu ēdienkarte mainās arī pēc sezonalitātes, bet jau sākot darbu mūsu ēdienkartē, atšķirībā no citiem restorāniem, bija jau 9 deserti. Vēlāk tad nedaudz šis skaits ir palielinājies, jo cilvēki neļauj ņemt ārā lietas, kas tiem garšo. Citos restorānos ir jau minētie četri pieci deserti - tie, kurus minēju un, piemēram, saldējumu izlase vai saldējumu un augļu saldais.

Sezonalitāte, protams, ietekmē ēdienkarti, ja sezona kādam produktam beidzas, taču mēs arī mākam profesionāli sasaldēt produktus. Ne vienmēr paša saldēts būs sliktāks par nesezonā audzētu kaut ko! Šad tad tas latviskais produkts, kas audzis sezonā, bet sasaldēts, ir labāks nekā kaut kur izaudzis kaut kas.

Artūrs Arnicāns, restorāna "Astor" šefpavārs

Kopumā ēdienkartē ir četri saldie ēdieni. Bet no desertiem mums piedāvājumā vairāk ir tortes un kūkas. Tagad mums piedāvājumā ir trīs kūkas - trīs krēmu marcipāna kūka ar mango mērci, svaigā melleņu siera kūka, arī šokolādes kūka ar makadāmijas riekstiem! Protams, cenšamies ņemt vērā sezonalitāti un kā izejvielās maksimāli cenšamies izmantot vietējos produktus!

Tāpat mums arī saldajā Astor saldējumu un sorbertu izlase ar ogām! Lai arī cilvēkiem patīk deserti, var novērot, ka pieprasītāki gan ir pamatēdieni. Pārējie ēdieni - starteri un deserti ir teju vienādi pieprasīti.

Mums arī ir biznesa pusdienu piedāvājums katru dienu no 12:00 līdz 15:00, kur papildu pamatēdienam, zupai un starterim, var klāt arī dabūt desertu un kafiju - tikai par 2,49 eiro!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14292288sec.