Viedoklis: Vai viesiem Latvijas pilīs rudens-ziemas sezonā nesalst?

Septembra beigas ir tas laiks, kad arvien biežāk aizdomājamies par to, kad tad beidzot tiks pieslēgta apkure - gan mājās, gan darbā. Taču kā ir ar atpūtas vietām? Arī tām taču ļoti jāpiedomā par apmeklētāju labsajūtu - un tiem, kam ir auksti, nekādā ziņā nevarēs izbaudīt savu atpūtu. Tomēr ja runa rit par pilīm, liekas, ka tām ar siltumu varētu būt kā ir... Biezas sienas, vecas mājas, kā vispār pilīs tiek organizēta apkure? Vai viesiem nesalst gada aukstākajos mēnešos? To raudzījām noskaidrot!

Inga Krūtaine, Jaunpils pils reklāmas speciāliste

Apkuri mēs organizējam paši, mums ir pašiem sava apkures telpa pilī, no kurienes tad arī centralizēti tiek kurināta visa pils! Kad jūtam, ka ārā un telpās paliek drēgns, tad arī apkuri palaižam. Un šobrīd jau mums apkure pilī ir - arī viesnīcā. Siltums tiek nodrošināts visai pilij, atsevišķi kādu numuriņu apkurināt nevaram. Bet jebkurā gadījumā - siltums jau jānodrošina visu laiku, jo pils neiesilst tik viegli, kad tiek palaista apkure, paiet pāris dienas līdz tā tiek uzkurināta. Tas nav ļoti sarežģīti vai grūti, jo ir viens apkures katls, kas tad nodrošina siltumu visai celtnei. Protams, izdevīgāk būtu, ja katrai telpai būtu regulējamie siltuma skaitītāji, lai katrs var pielāgot siltumu kā vēlas, taču mēs to varam izdarīt tikai centralizēti. Bet, noteikti, cilvēkiem pie mums auksti nav, jo, ja ir kāds vēsāks numuriņš, tajos nodrošinām papildu sildītājus un segas! Sūdzības nedzirdam, jo mēs jau paši esam ieinteresēti, lai mūsu viesi atrastos siltumā un tiem nebūtu diskomforta vai problēmu.

Taču var just, ka rudens - ziemas sezonā apmeklētāju skaits krītas, jo līdz ar skolas sākšanos, darba dienās ir mazāk cilvēku. Brīvdienās gan aktivitāte saglabājas. Mums nesezonā arī ir atlaides, ar kurām cenšamies piesaistīt viesus, kā arī mums ir īpaši kompleksie piedāvājumi, kur ietilpst ne tikai nakšņošana - tā, lai cilvēks vairāk izjūt šo nakšņošanu pilī!

Aija Būmane, Dikļu pils vadītāja

Mēs paši apkurinam savu pili, mums ir sava, neatkarīga apkures sistēma! Un, protams, arī darbinieki, kas to dara - apkurina pili. Tāpat mums arī ir kamīni, kurus kurinām, ja paliek pavisam auksts. Apkure ir centralizēta, pa numuriņiem vienam siltumu nodrošināt nevaram, visā pilī aptuveni vienāda temperatūra tiek nodrošināta! Bet es neteiktu, ka tas sanāktu pārāk dārgi vai neērti - tā tomēr ir pils! Braucot uz Dikļu pili gan jārēķinās, ka mums ir ļoti daudz privātu pasākumu, tāpēc iepriekš vajag paskatīties mājaslapā kad esam atvērti. Kopā mums pieejami 25 istabiņas, kuras ir bagātīgi iekārtotas ar 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma mēbelēm, grezniem kamīniem un krāsnīm, skaistiem aizkariem un izcilu Latvijas mākslinieku gleznām. Tāpat atjaunotajā Dikļu pils Klētī iekārtotas 13 mājīgas divvietīgās ekonomiskās klases istabas.

Gunta Laursone, Jaunmoku pils valdes locekle

Mums ir vietējā apkure ar granulu apkures katlu! Paši varam nolemt, kad uzsākt apkures sezonu - un ja ir vēss, tad arī iekurinam pili! Ja gadījumā kādam viesim ir vēsi vai varētu likties, ka būs vēsi, numuriņā ievietojam arī eļļas radiatoru. Tāpat viesnīcu numuriņos ir arī papildu elektro radiatori, kuri ļoti ļoti ātri uzsilst, kad viņus ieslēdz - ja kādā numuriņā paliek kāds viesis, tad mēs tos ieslēdzam! Mums nav viduslaiku pils, kur ir ļoti biezi mūri, mums ir salīdzinoši jauna pils, iekšējā apdarē arī ir koks, tāpēc tā uzsilst ļoti ātri! Līdz ar to, neviens viesis par aukstumu nesūdzas!

Runājot par pils aktivitātēm - šobrīd jau strādājam pie nākamā gada plāna, bet vēl šogad arī gaidāmi dažādi pasākumi un interesanti koncerti. 27.oktobrī, piemēram, svinēsim 170 gadu jubileju pils cēlājam Džordžam Armitstedam! Būs koncerts ar lieliskiem māksliniekiem un viņu starpā arī Sergejs Jēgers. Tā kā Armisteds bija arī ilggadējs Rīgas mērs, tad aktivitātes būs arī Rīgā. Būs pilna pasākumu programma, informācija noteikti sekos! Savukārt decembrī pie mums būs Rūķu Meža skolas programmas bērniem. Jā, pie mums gana regulāri notiek dažādi interesanti pasākumi, un tos pārsvarā apmeklē reģiona cilvēki - arī no Kandavas un Tukuma, bet, kad ir kāds ievērojamāks pasākums, tad redzam braucam cilvēkus arī no Rīgas - un ne tikai! No visas Latvijas brauc un mēs tos laipni gaidām ciemos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6558311sec.